Kippen ESBL besmet, komkommers EHEC bacterie


#12

Geef mij dan maar weer de schuld dat ik haar de schuld gegeven heb.

Groetekes, Sje


#13

@Sje: haha zal ik doen, maar aangezien vandaag bekent is dat het groente in nederland (nog) niet besmet is kunnen we het toch wel weer eten. maargoed al wel zo’n 15 doden in duitsland en 1 in zweden of zwitserland wat was het…
heftig allemaal. het zou je maar gebeuren.


#14

Alle mensen die zijn overleden zijn besmet in Duitsland en alleen daar is de bacterie ook gevonden. Komkommers uit Nederland zijn gewoon veilig.

Groetjes,

Michèle


#15

De mensen komen idd allemaal uit DLD of zijn daar op vak. geweest.

En nu is het maar de vraag of het aan de spaanse komkommers ligt…

Hoorde vandaag wel verhaal schijnbaar bij ons iemand in de buurt was ook heel ziek geworden (braken met bloed/ diarree vreselijke krampen in buik)
opgenomen in zkh. Ging ook de ronde over die bacterie in DLD .

Als je zoiets hoort, word je wel voorzichtiger…

Maar wat kun je dan nog wel en niet eten?
Vandaag zijn het de komkommers misschien en morgen zijn het de aardappels bij wijze van…

Ik denk dat je je er ook nog niet te naar om moet maken.

Groeten, mama van 2 kids


#16

@ mamma van 2 kids er is inmiddels aangetoont dat de komkommers uit spanje een amdere variant bevat en dat je daar niet ziek van wordt. Het gaat dus echt alleen om Duitsland. Helaas zijn er al in Nederland wel al een hele hoop telers de dupe geworden en hebben schade opgelopen omdat er meteem met vingers buitem duitsland gewezen is omdat Duitsland niet alle blaam op zich wilde nemen.

Groetjes,

Michèle


#17

ik zag net toch op het nieuws dat duitsland toch met hun vinger naar spanje blijft wijzen. spanje beweerd dat er niets mis is met hun komkommers. wel vreemd dat er dan geen zieke in spanje ZELF zijn geworden.
er zijn inmiddels ook nederlanders ziek waaronder 1 kind aan die bacterie.
ook zijn ze aan het onderzoeken of dat van het eten komt of dat het misschien besmettelijk is?! 1 van die nederlanders ligt op de IC.
In zwitserland is ook iemand overleden maar ik las nergens dat diegene ook in duitsland op vakantie was geweest.
wat wel opvalt is dat het allemaal rondom Hamburg gebeurd…

maargoed de Kip in nederland is WEL besmet.
ik blijf het toch wel eten maar ik gebruik wel olie en bak het door


#18

iedereen die in nederland besmet is , is in duitskland bij hamburg in de buurt geweest. Dat kindje heeft het hoogstwaarschijnlijk van z’n moeder. Persoonlijk nog niks gelezen of het besmettelijk is.

liefs woezel

Lilypie Third Birthday tickers


#19

misschien slim om eens de haard daar te zoeken ipv vingers te wijzen. Voor hetzelfde geld is het drinkwater besmet.

Groetjes,

Michèle


#20

Hoi,k

lees op teletekst dat er 5 nederlanders besmet zijn, waaronder 4 met
ernstige nierproblemen.

Heb vandaag mijn collegaatje nagevraagd, betreft een vriendin van hun

Zij is nu overgebracht naar het Radboud in Nijmegen, omdat de situatie verslechterde (lag in W’wijk)
Heeft ernstige nierproblemen, (dus dat wat ook op teletekst staat dat er 4 van de 5 mensen nierproblemen hebben)

Hoe de situatie nu is, weet ik niet. Maar is wel behoorlijk ziek.
Nog overgehad of zij k’kommers/ salade oid gehad heeft, en in DLD geweest is,
zij heeft naar zeggen asperges gekocht in DLD (wij wonen natuurlijk heel kort bij de grens en zijn er binnen 5 min) Dat het ms daar van gekomen is??

Wie zal het zeggen, ze zijn er nog steeds niet helemaal achter wat het nu precies is.
Ik vind het best wel schrikken, zeker als je zulke verhalen hoort.

Maar goed, dingetjes maar extra goed schoonmaken, heb van de wk de komkommer toch maar weggegood , heeft hoogstwaarschijnlijk niks te maken, alleen voor het idee.
Gek he??

Gr mama van 2 kids


#21

hoogstwaarschijnlijk heeft die vrouw die bacterie bij zich,
het is dus nog niet helemaal zeker, maar de kans is erg groot


#22

@ mamma vm 2 jongens je kuint rustig nederlandse komkommers kopen, daar is niks mis mee

Groetjes,

Michèle


#23

weet ik Michele,

maar het is gewoon het idee, snap je me>


#24

ik snap je wel, ik heb de komkommers van de pizzaria ook laten staan zelfs mijn vriend die helemaal niet zo is aangelegd, better safe than sorry zei hij. tja haha… maar hoe het nu met die kip zit?


#25

zolang je de kip gewoon goed bakt, en verhit is er niks aan de hand inge!

liefs woezel

Lilypie Third Birthday tickers


#26
quote:
weet ik Michele,

maar het is gewoon het idee, snap je me>


Ik snap je helemaal hoor, ik vroeg het zelf ook nog aan mijn vriend en die is groenteman.

Groetjes,

Michèle


#27

@heftig mama van 2 kids voor de vriendin van je collega.

Ik maak me er zelf nog niet druk om en heb vanavond ook lekker komkommer door mijn sla gedaan

Groetjes,
Sandra



#28

Ik heb niet dit hele topic gelezen… (staat al zoveel in de krant of via tv…)
maar ik heb vandaag de nederlandse komkommertelers een beetje gesteund… 4 komkommers zijn er met de bbq door gegaan! Gewoon je groentes goed wassen, en als je het wat griezelig vind kan je altijd nog de schil verwijderen voor wat extra zekerheid! Het verhaal is overigens alweer verandert, na verschillende onderzoeken blijkt de oorzaak niet bij de komkommers vandaan te komen.

Groetjes Carolien.

Lilypie Premature Baby tickers


#29

Heb zaterdag heerlijk tauge gegeten… incubatietijd is 3/4 dagen, dus hopelijk blijf ik gezond…


#30

inderdaad liske nu denken ze weer aan tauge en andere kiem groenten toch? eerst waren het komkommers, toen tomaten nu weer dit ze weten van gekheid niet meer waar het nou vandaan komt. maarre ik hoop dat je niks hebt, mn vriend heeft vorige week ook taugee gegeten en hij heeft niets


#31

Het gaat om DUITSLAND, niet om wat er in Nederland geteeld wordt. Sorry dat k het zeg maar door deze reacties van oh is het hier dan wel veilig lopen er onwijs veel bedrijven schade op terwijl het niet nodig is.
Ze weten waarschijnlijk ook al welk bedrijf de veroorzaker is en dat staat niet hier.

Groetjes,

Michèle