Kinderopvang bijna onbetaalbaar


#1

Onderstaande las ik net …

Kinderopvang bijna onbetaalbaar DEN HAAG - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) kan niet uitsluiten dat hij de komende jaren meer moet bezuinigen op de kinderopvang dan het kabinet eigenlijk van plan is. Kamp gaf woensdag deze waarschuwing af, nadat in de Tweede Kamer diverse voorstellen werden gedaan die juist extra geld kosten.

Eerder dit jaar kreeg het kabinet nog een tegenvaller van 420 miljoen euro voor zijn kiezen door het groeiend beroep op de kinderopvangtoeslag. Kamp benadrukte dat hij nog probeert bijna 300 miljoen euro hiervan elders op zijn begroting te vinden. Maar „of het lukt, weet ik niet”, zei hij.

Ook wees de minister op de onzekere economische situatie en dat sommigen menen dat het kabinet extra moet ingrijpen om de overheidsfinanciën te saneren. Volgens Kamp is dit nu niet aan de orde. Als later mocht blijken dat extra bezuinigingen wel nodig zijn, zal hij daarbij alles bekijken op zijn begroting.

GroenLinks en de SP vroegen bij een volgende bezuinigingsronde de kinderopvang te ontzien. Maar Kamp zei niks bij voorbaat uit te sluiten.

Verder blijft Kamp erbij dat de kinderopvangtoeslag per 2013 wordt gestopt voor kinderen op 6 ouderparticipatiecrèches in Nederland. Volgens het CDA, PvdA en GroenLinks zijn deze crèches juist een goed voorbeeld van hoe betrokken ouders zelf goedkopere opvang regelen.

De minister past de wet aan om de 6 ouderparticipatiecrèches te kunnen behouden, hoewel dat de ouders niet voldoen aan kwaliteitseisen voor leidsters in de kinderopvang. Hij doet dat naar zijn zeggen om zijn waardering te tonen. Maar volgens hem is het niet nodig het recht op kinderopvangtoeslag voort te laten bestaan, omdat de uurprijs van de ouderparticipatiecrèches gelijk is aan de gemiddelde prijs per uur die ouders nu zelf bijdragen in de kinderopvang.

Het kabinetsplan is nu nog om 774 miljoen euro te bezuinigen op de kinderopvangtoeslag om te voorkomen dat de uitgaven stijgen naar 3,6 miljard in 2015. Dit moet worden beperkt tot circa 2,8 miljard euro. Vorig jaar bedroegen de kosten nog 3,3 miljard euro.


#2

Zucht. Medelijden met al die mensen die er nog lang gebruik van moeten maken of hierdoor gedwongen worden om te stoppen met werken. Gelukkig gaat Erik per juni 2012 naar school en zijn wij er dan van af. Belachelijk allemaal!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#3

dat had ik al wel verwacht, alles wat de regering heeft opgebouwd, dat vrouwen ook aan het werk konden, dat was wat ze wilden namelijk, dat verpesten ze nu weer, belachelijk!!! er niets mis met een eigen bijdrage, maar nu is werken voor mij nog interessant, als we de kinderopvang volledig zelf moeten betalen, niet meer… misshcien dan toch maar een beroep doen op de opa’s en oma’s… en wat ze hier ook mee bereiken, is dat veel mensen hun baan kwijt raken ( kdv leidsters enzo) is nu al aan de gang, hoor het overal om mij heen, omdat mensen nu toch sneller kiezen voor of opa en oma of een gastouder met als gevolg dat de kdv straks hun deuren kunnen sluiten, en er meer mensen in de ww kunnen, lijkt mij ook niet de bedoeling, snap er niets van waar z emee bezig zijn.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#4

Ik vraag me ook af waar dit allemaal heen gaat … Ook al maak ik geen gebruik van KDV of BSO … wat moet je heden ten dagen wel niet verdienen ?? Zeker de komende stijging van de zorgkosten en alles wat we nu maar even niet opnoemen omdat het anders wel erg somber wordt …


#5

Wij gaan in 2012 van 5 dagen naar 2 max 3 middagen en daar zijn nog wel mouwen aan te passen mocht het toch uit de klauwen lopen. Het enige waar ik wel aan vast zit in dat ik opvang moet hebben voor de vakanties maar ja dat is denk ik nog wel te betalen dan want 6 weken uit logeren is uitgeloten.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#6

@michele heb je van die 6 weken niet zelf ook vakantie? Zou ook weer schelen!
Ik ben erg blij dat ik niet gebruik maak van deze toestanden. Zou er toch zenuwachtig van worden dat je niet weet welke kant het op gaat!

Manderijn


#7

@ Manderijn uiteraard, maar ik weet niet of dat scheeld, want volgens mij betaal je gewoon voor 11 weken vakantie ongeacht of ze 11 weken komt of niet, maar dat moet ik even goed uitzoeken. Maar het kdv hier in de buurt klamt juist met een ontzettend te kort voor de BSO dus ik heb geen haast

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#8

Oh ja kijk, daar heb ik geen verstand van! Dus je betaald ook nog voor iets wat je dan niet afneemt. Heel apart!

Manderijn


#9

Doe ik nu ook, ik heb de ene week 4 en de andere week 5 dagen opvang nodig maar ik betaal elke week 5 dagen

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#10

Ik moet heel eerlijk zeggen dat die me allemaal goed benauwd. Iig blij dat het voor mij alleen maar BSO is wat ik nodig heb (waarschijnlijk) en dat ik een hele lieve moeder en een paar hele lieve zussen heb, die het niet erg vinden om op te passen, maar moeilijk zal het helaas wel zijn!



#11

Ben ik met je eens, ik zou er denk ik echt zenuwachtig van worden!

Manderijn


#12

Ik ben ook heel eerlijk dat het niet meer beginnen aan een tweede kwa kinderopvang heeeeeel voordelig is. Want je moet er toch niet aan denken dat je aan een tweede begint en ineens moet stoppen met werken omdat je het kdv niet meer kan betalen, laat staan wat je allemaal nog meer moet laten omdat er een inkomen wegvalt.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#13

Tja Michele, dat was ook mijn idee, maar goed dit is een baby/kinderforum dus ik wilde het niet aan de wilgen hangen, maar nu jij het doet Idd ik heb ook geen tweede in de planning zitten zoals jullie weten en dat voelt wel heel fijn om daar dan niet over na te denken, maar alleen maar BSO! Pfff!



#14

In mama’s hoekje mag je dit soort zaken toch wel aan de wilgen hangen?

Ik ken een stel die nu een 2e verwacht, zeer onverwacht en eerlijk gezegd zijn ze niet blij. Hoe vervelend ook voor het kindje in wording wat er niets aan kan doen. Ze hebben al moeite en slapeloze nachten voor de opvang van 1 kind, laat staan straks voor 2 … Zij is verpleegkundige en draait onregelmatig voor extra geld maar de KDV/BSO is niet te betalen … ze zou wel kunnen maar dan krijg je idd de vragen als; waar werk ik nog voor! Hij is onderwijzer … Ze probeert oppas, gastouderopvang te krijgen maar is in dit dorp niet te krijgen en dus moet ze verder weg hier voor, met de fiets ??? Heel sneu allemaal dat het zo moeilijk voor ze is.


#15

@Esther,
Ik kan uit eigen ervaring vertellen (aangezien ik ook in de zorg werk) dat een kdv/bso idd erg duur is voor flexibele opvang, maar je houd er gelukkig ook genoeg aan over, dus ik denk dat het zeer de moeite waard is voor hun om daar naar te kijken!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#16

Wij hebben op dit moment 2 kinderen op het kdv, en als ik zie wat het ons netto kost per maand, nou daar daar lig ik niet wakker van! En zulke groot verdieners zijn wij toch ook niet!

Ik heb nog niet uitgerekend wat het ons volgend jaar gaat kosten, maar alleen als er niets meer vergoedt wordt is het voor ons te overwegen of ik zal stoppen.

Dus ik herken hier eigenlijk niets van…

Groetjes mama Jade



#17

Dan kan ik gerust zeggen dat ik blij ben dat ik niet werk… Ik ga echt niet in werken alleen voor de kdv/bso… phoeh…

Liefs, Melanie


#18

Qua kosten is de kinderopvang voor ons nog wel te doen. Het is meer dat alles duurder word en op alle regelingen tegelijk bezuinigd word. Die paar tientjes worden er dan wel een hele hoop bij elkaar. Dus wat dat betreft is de rek er hier wel een beetje uit zeg maar.
Ik hoop maar dat het voor ons meevalt, maar zoals ik gezien heb worden vooral de hogere inkomens getroffen en daar vallen wij niet onder.
Zelf betalen is hier geen optie want dan moet ik er op toeleggen. Stoppen met werken is ook geen optie. Ten eerste wil ik dat niet, maar het zou financieel ook niet echt haalbaar zijn. Wij hebben nl wel een koophuis(soaciale koop) en komen dus niet in aanmerking voor huursubsidie.
Als ze nou eerst is gingen bezuinigen op al die beveiliging van wilders en is zouden stoppen met discussieren over doelloze dingen zoals weigerambtenaren e.d dan werd het misschien nog eens wat in Den Haag.

Groetjes Ramona



#19

Oh maar ik heb ook nog wel een lijstje waar we geld op kunnen bezuinigen:

  • Geen JSF
  • Weg uit Afganistan
  • stoppen met 4 jaar lang weggeld voor ministers en topambtenaren
  • Ontwikkelingshulp naar landen met een dictatuur waar de mensen niets krijgen, zie ik liever kleine projecten gesteund worden
  • idd de beveiliging van Wilders

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#20

Ooh dan wil ik nog wel wat toevoegen aan het lijstje bezuinigingen.

  • Koningshuis mag mee bezuinigen !!
  • Geen gouden handdrukken meer
  • Bezuinigen op uitgaven cultuur en ontwikkelingslanden
  • Minder declaraties top ambtenaren

Van mij mag Wilders wel bveiliging hebben omdat er zoveel gestoorden rond lopen in nederland die hem liever kwijt dan rijk zijn. Er zijn meer ambtenaren met beveiliging.