Kerstkaarten in de klas


#1

Bij Eva staat er een brievenbus in de klas waar kinderen hun kerstkaarten in kunnen doen. De juf is de postbode en doet de kaarten bij de kindjes in een papieren postvakje. Eva heeft een paar kindjes waar ze een kaart naar wil sturen. Prima. Maar eigenlijk vind ik het idee van kerstkaarten sturen niet zo. Er zijn dan altijd kindjes die heel veel kaarten krijgen en een ander krijgt er misschien helemaal geen? Ik vind dat toch wel sneu voor zo’n klein kindje. Ik ga dus vanavond kleine kaartjes knippen, zodat Eva bij alle kinderen uit de klas een kaartje in de bus kan doen. Dan hebben ze allemaal iets. Aan vriendinnetjes kan ze dan een extra kaart geven.

Wat vinden jullie van kerstkaarten op deze leeftijd? Ik vind dat wel snel de nadruk wordt gelegd op die wel en die niet…ze zijn nog zo klein! Eva had vandaag al post gekregen zag ik, maar ik zou het voor haar toch vervelend/zielig vinden als zij niks zou krijgen…of ben ik nu een weke slak?

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Juist vanwege die verschillen in hoeveelheid kerstkaarten, is hier op school de regel dat er op school geen kerstkaarten uitgedeeld mogen worden.
Wij maken er altijd een lekker rondje door de wijk van 's avonds na het eten. Lekker even een wandelingetje, lichtjes in de voortuinen en huizen kijken en ondertussen postbode spelen.

Uitnodigingen voor kinderfeestjes mogen ook niet op school uitgedeeld worden vanwege dezelfde reden.

Groetekes, Sje


#3

Aaron heeft er vanmorgen 2 gehad en gister alleen aan zijn vriendengroepje gegeven.
Het meisje wat vanmorgen een kaart gaf zat daar dus niet bij dus die geven we morgen ook een kerstkaart.

Tja…eigenlijk niet zo bij nagedacht…aaron wil altijd graag “postbodetje” spelen en dus had ik zijn vriendjes geschreven en kon hij die geven…hij vond dat al goed en zei niet"ik wil iedereen sturen".

Hier mag alles gewoon worden gegeven volgens mij…heb nog nooit bericht daarover gehad.

Gr, Danielle


#4

Bij ons geldt hetzelfde als bij Sje. Ik vind het eigenlijk ook nog onzin op deze leeftijd, maar dat is mijn persoonlijke mening. Hetzelfde geldt voor de vriendenboekjes, maar aangezien Merel deze ook meekrijgt geef ik die van haar ook maar mee. Het is ook dat ze deze voor haar verjaardag heeft gehad, anders had ze dit van mij nog niet gekregen.

Groetjes Natasja



#5

Hier nog geen kaarten gezien. Bij niemand nog niet dus denk dat het bij hun nog niet zo leeft. Ik hou ook niet van de verschillen.

Liefs Michelle


#6

Hier waren zelfs ouders die hele stapels kerstkaarten namens hun kind aan andere kinderen in de klas uit stonden te delen. En dan denk ik: hoe van harte is het eigenlijk, die kerstwens? Van wie zijn die kaarten nou eigenlijk?

Het stond vandaag weer in de nieuwsbrief, dat kerstkaarten niet op school uitgedeeld mogen worden. Nou, ik ben benieuwd of iedereen zich daaraan houdt…

Groetekes, Sje


#7

Ik had nog helemaal niet nagedacht aan kerstkaarten op school. Ik vind het ook niet nodig. Heb overigens op school ook nog geen kaarten gezien.
Tja vindt ze er ook nog wel erg klein voor hoor, ze hebben er zelf helemaal geen idee van lijkt me…behalve postbode spelen.

Ik stuur ook niet elk jaar kerstkaarten, maar als ik ze stuur ( dit jaar doen we het dan wel weer naar familie en vrienden) dan zet ik er wel altijd een persoonlijke tekst op en niet alleen onze namen. Wat heeft zo’n kaart dat eigenlijk voor zin. Maar goed dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#8

Ik vind het wel leuk al die kaartjes. Veel kindjes doen het hier voor de hele klas. En zelfs N. die een vreselijke hekel heeft aan knutselen wilde voor de hele klas incl. juffen kaarten maken toch 22 in totaal. Wel kleine kaartjes hoor.
We hangen alle kaartjes die hij krijgt op. Erg leuk.

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#9

Gister had jurian er ook 1 gekregen… Nou sorry ik begin er niet aan. Vindt het op deze leeftijd echt kolder…


#10

Ik vind het idee van de brievenbus wel leuk, maar dus niet zo met het idee van kerstkaarten. Ik zou niet weten hoe ze die bus op een andere manier zouden kunnen gebruiken hoor. Ik heb bij het Kruidvat kleine kaartjes gekocht en daar heb ik Eva’s naam onder gezet. Mag zij de postzegels plakken (dat zijn de namen van de kindjes en het symbooltje dat op hun stoel en bij de jassen hangt - gekregen van school). Ze snapt het zelf ook nog niet zo.

Een vriendenboekje heeft ze nu zelf wel, maar ook alleen omdat alle meisjes het hebben en zij het dus ook wilde. Maar er staan 2 kindjes in, ze heeft het nog maar net en we hebben beide keren enorm lang moeten wachten voor het eindelijk ingevuld was. Ik doe het altijd binnen een dag, wij hebben er vorige keer bijna 2 weken op moeten wachten eer het terug was en nu ook weer bijna een week! Ouders geven het dus ook nauwelijks prioriteit…

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#11

Oh ja en digitale kaarten, zoals je die tegenwoordig vaak krijgt, mogen mensen wat mij betreft achterwege laten. Als je er niet even iets op wilt schrijven, al is het maar je naam en ze wilt kopen, laat dan maar…Ik vind het eigenlijk ook onzin, maar het staat wel gezellig en dus doe ik het nog elk jaar. Zo’n digikaart ga je ook niet printen en ophangen, dus als iedereen dat straks doet, is het maar leeg in mijn kamer hahaha!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#12

@Mini-boy: dat heb ik dus ook. Ze kunnen niet lezen of schrijven en snappen er nog niets van. Als ze straks wat ouder is, vind ik het prima als ze het wil. Maar nu nog niet.

Groetjes Natasja



#13

Nee via internet vind ik het ook echt niet leuk…dan denk ik…“nou kon je geen kaartje betalen?”

Vriendenboekjes worden het bij de vleet ingevuld…de ene na de andere. Aaron heeft er ook 1 en die vind het super om terug te lezen wat andere kinderen graag eten…niet graag eten…wat ze het liefste doen…etc…
Wat Rainbow ook zegt…wij moeten ook heel geregeld lang wachten voor het boekje terug is…ik doe er ook 1 dag over en smorgens geven we hem terug aan het kind.

Gr, Danielle


#14
quote:
Oh ja en digitale kaarten, zoals je die tegenwoordig vaak krijgt, mogen mensen wat mij betreft achterwege laten. Als je er niet even iets op wilt schrijven, al is het maar je naam en ze wilt kopen, laat dan maar Groetjes Rainbow

Helemaal mee eens! Ik ervaar digitale kerstwensen niet als “van harte”. Ik vind het een te makkelijke oplossing. En nou weet ik wel dat het steeds meer van deze tijd is en dat we onszelf misschien over 25 jaar uitlachen dat we in 2012 nog kerstkaarten met de post stuurden, maar ik stel dat zo lang mogelijk uit. Ik vind persoonlijk geschreven kaarten veel leuker.

Weet je dat het me zelfs al irriteert als het adres op de envelop niet handgeschreven is? Soms krijg je kerstkaarten die geadresseerd zijn met etiketten en dat vind ik al onpersoonlijk. Graag of niet, denk ik dan.

Groetekes, Sje


#15

Bij Bo op school erken ze ook met een soort van brieven bus, en de juf is de postbode. Ik wist dit dus ook niet en op deze leeftijd vind ik het ook een beetje onzin, maar ja, gisteren kreeg Bo dus de 1e kaart, en ik dacht, als het daar bij blijft, dan gaan wij niets doen. Maar nee, vandaag zaten er al weer 7 in zijn tasje… Dus ik heb vanmiddag kerst kaarten gekocht en zo net geschreven aan alle kindjes in zijn klas.

Persoonlijk vind ik kerst kaarten leuk om te krijgen, maar ik stuur er zelf niet zo veel. Ik vind het namelijk de grootste onzin, alsof ik mensen alleen in deze tijd van het jaar het beste wens, of dat ik van mensen een kaart krijg met de beste wensen en een gelukkig nieuw jaar , om vervolgens een maand later een mes in je rug te zetten (bij wijze van spreken he) en achterbaks doen achter je rug om.
Vind het dan ook echt schijnheilig dat kaarten gedoe, dus op een enkele na, doe ik er niet aan mee… (klinkt wel heel verbitterd nu ik het zo terug lees… maar verder vind ik de kerst echt super leuk hoor!! )

liefs woezel


#16

Weet je wat NOG erger is en wat ik kreeg? Een adressticker op een gratis kaart en dan ook nog met een geprinte tekst! Nou sorry hoor, maar laat dan maar! Waardeloos zoiets. Ik ben net zelf best lang bezig geweest met kaarten schrijven en wij sturen er echt geen 200 ofzo, maar ik schrijf wel alles zelf. Is even werk, maar toch leuker dan digitaal of GEPRINT op een sticker! Jemig!

Eva kwam daarstraks thuis met 7 kaarten. Ik zag wel dat alle kinderen post hadden, dus ik vermoed dat de meeste ouders alle kinderen een kaart geven. Wat ik dus ook al van plan was. Ik heb kaartjes gekocht en Eva heeft er stickers op geplakt. Het waren 25 kids, maar na 8 enveloppen had ze geen zin meer en heb ik de stickers maar geplakt…ach ja. Op school is het helemaal hot nu, die brievenbus. Eva heeft alle kaarten op haar kamer en vindt het erg stoer. Ik bederf het niet voor haar en doe lekker mee: hoeveel kaarten heb je al Eef? Wowwwww, dat zijn er veel! Ze glundert dan helemaal en dat vind ik toch wel erg leuk. Morgen gaan alle 25 kaarten in de klas in de bus! Ik denk dat wij veel oud papier hebben begin 2013, haha, want ik bewaar kaarten dan weer niet.

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#17
quote:
Gister had jurian er ook 1 gekregen... Nou sorry ik begin er niet aan. Vindt het op deze leeftijd echt kolder....

Helemaal mee eens, vind het op deze leeftijd echt zo’n onzin. Wat hebben die kinderen er nu al aan. Bij Tim in de klas heb ik het nog niet gezien, maar ik zou er ook niet aan beginnen.

Idem voor die vriendenboekjes. Ze kunnen zelf nog niet eens schrijven!! Is toch veel leuker als ze wat ouder zijn en het zelf in kunnen vullen. Nu ben ik al die boekjes aan het schrijven. Tim heeft een vriendenboekje van Cars voor zijn verjaardag gekregen, maar heb hem nog niet meegegeven.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#18

Hier wel hoor…die vriendenboekjes.
Ik vraag wat ik erin moet schrijven aan Aaron.
De kindjes die in zijn vriendenboekje hebben geschreven die hebben allemaal een foto erbij geplakt en dat vind ie al super en dan vraagt ie weer…: mama wat vind Dave lekker om te eten?..en wat lust Esmee niet?

Gr, Danielle


#19

Ik vind het ook de grootste onzin die kaartjes maar ja het gebeurd nu eenmaal en wat moet je als je kind vraagt van mama ik wil ook kaartjes geven???
Maar de eerste problemen zijn bij ons op school ook al ontstaan door de kaartjes. Dussssssssssss volgend jaar geen kerstkaarten meer uitdelen op school en ook, geen uitnodigings kaarten voor een feestje.
Gelukkig heeft Marijn het nog niet over kerstkaarten dus ik begin er ook niet over, geen slapende honden wakker maken.
Met zijn verjaardags kaarten heeft hij het wel al druk, mama je moet ze wel schrijven want straks weten ze niet dat ze mogen komen haha zo lief.

Dit wil ik dan ook nog ff vertellen zo liefffffffffff
Zaten we laatst in de auto met een klasgenootje van Marijn. Ze hadden het over M zijn feestje dat dat zo leuk was bij de kinderboerderij. Zegt Marijn tegen M jij mag ook op mijn feestje komen. Zegt M oh dat vind ik lief. Nou geweldig toch.