Kalkoensalade met ananas en bleekselderij


#1

Dit hebben we vanavond gegeten, echt een aanrader voor in de zomer:
2 pers

1/2 pakje wilde en witte rijst
1 kippenbouillon tablet
plakjes kalkoen (vleeswaar)
bieslook
1 blikje annanas stukjes
1 bekertje zure room/creme fraiche
paprika poeder
bleekseldery rauwkost (bleekselderij,wortel,rode ui,komkommer)

De rijst met de bouillontablet gaar koken. Als de rijst klaar is er een eetlepel bieslook door scheppen. Ananas afgieten en 1 eetlepel sap opvangen.
Kalkoen in reepjes snijden. Rauwkostsalade, ananas en kalkoenreepjes door elkaar scheppen.

Sausje: zure room, ananassap tot een sausje roeren, beetje paprika poeder en bieslook doorheen doen.

Gr Sandra

Gewijzigd door - san_27 op 15 Jun 2007 15:01:26


#2

klink erg goed , maar hoeveel kalkoen moet je hebben
is dat vleeswaar of zelf gebakken??
zie het er niet tussen staan
maar wil het zeker proberen!!!

groetjes Nancy ,mama van Randy 10jr, Damon 7jr en Chloƫ 7 mnd


#3

Ik neem altijd gesneden kalkoen van de supermarkt. Van die voorverpakte.
En dan doe ik er een heel pakje doorheen, in reepjes.
Stom dat ik het er niet bijgeschreven heb

Gr Sandra