Ineens weer veel in zijn broekplassen


#1

Dani is 19 november 4 geworden en zit nu dus een paar weekjes op de basisschool. Eigenlijk gaat het harstikke goed. In het begin was het afscheid nemen in de ochtend moeilijk voor hem, maar ook dat gaat een stuk beter. Hij heeft vriendjes en volgens de juf is het net of hij al maanden op school zit, dus allemaal

alleen…Hij plast ineens weer veel in zijn broek. Thuis niet, maar op school.
Hij is al lange tijd zindelijk, dus daar kan het volgens mij niet aan liggen. Het is vaak in het laatste half uur geeft de juf aan.
Dani zegt zelf dat hij het niet durft te vragen, ze zijn dan bijvoorbeeld aan het zingen in de kring of komen net terug van gym etc. Heb het ook al wel bij juf aangegeven dat hij het moeilijk vind om het te vragen, dus ze weet ervan. Maar wat kan ik er zelf mee?? Aan de ene kant wil ik er niet teveel een punt van maken, maar aan de andere kant kan ik er ook weleens boos worden. Hebben jullie tips?? Of is het herkenbaar??

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#2

Normaal die terugval. Geen aandacht aan besteden, komt vanzelf goed. Vind ik het voordeel bij Dylano op school, die hoeven het niet te vragen. Hangt een kaart die ze om moeten draaien(eerst ketting maar die moesten ze te vaak vissen) Groen kun je gaan bij rood wachten dan is er een ander kindje naar de wc.

Liefs Michelle


#3

Wat Miremady ook al zegt, niet te veel aandacht aan schenken. Je kan er wel veel van zeggen, maar dat legt alleen maar meer druk bij hem. En hij weet tenslotte waar de wc’s zijn etc. Al het nieuwe van school etc. geeft gewoon veel spanning bij die kleintjes. Heel normaal dat ze dan een terugval hebben. Als ze straks wat meer aan school gewent is zal het vast beter gaan.

Tim gaat sinds september naar school en heeft ineens de laatste paar weken veel ongelukjes. De ene keer op school, de andere keer niet op school maar thuis. Natuurlijk baal ik er ook van en ik had gehoopt dat het over zou zijn nu sint weer weg is. Maar nog steeds plast hij bijna iedere dag wel 1 keer in zijn broek. Hoop ook dat het snel weer over is. Maar je kan er gewoon niks aan doen. Behalve er niet te veel aandacht aan schenken.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#4

Misschien kun je aan de juf vragen om hem na de gym of het zingen
even naar de wc te sturen, of in elk geval te vragen of hij naar de wc moet.

Ik denk dat hij het gewoon nog een beetje eng vind om zelf te gaan.
of misschien wel bang dat hij van alles mist.

M.


#5

Vandaag ook weer 2 keer. Een keer op school en een keer bij de BSO. Ze maken er daar verder geen punt van en zeggen het natuurlijk wel vaker mee te maken. Bij de BSO was het eigenlijk nog niet eerder gebeurt, maar nu ze weten dat hij het zelf moeilijk vindt om te vragen en inderdaad niets wil missen gaan ze hem gewoon weer op gezette tijden op de wc zetten.
Juf van school vraagt het geloof ik ook 1 keer per ochtend/middag, dus ze let er wel op, maar naar mijn idee ook niet heel erg. Maar ze weet wel dat Dani moeite heeft om het te vragen.

Ik zal er bij Dani maar niet te veel op doorgaan en gewoon blijven zeggen dat hij het gewoon tegen juf moet zeggen als hij moet. En dan hopen dat het snel weer gaat als vanouds.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>