In schoolvakantie of daarbuiten op vakantie


#1

Wij willen in oktober een weekje op vakantie. Logisch zou zijn om dit in de herstvakantie te doen, omdat Tim dan natuurlijk vakantie heeft van school. Maar de prijzen voor een huisje zijn dan een stuk duurder. Ik twijfel dus of we in de schoolvakantie moeten gaan of een weekje later. Wat dus betekend dat Tim 2 weken niet naar school gaat. Hij is natuurlijk niet leerplichtig, dus moet denk ik wel kunnen maar toch. Wat deden jullie of zouden jullie doen. Gewoon in de schoolvakantie of toch daar buiten?

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#2

wij zijn daarbuiten geweest op vakantie, we hadden zoiets van nu kan het nog en nu is het nog lekker goedkoop.


#3

Ik zou het persoonlijk niet doen.
Ondanks dat het kleuterklas is, missen ze toch bepaalde activiteiten. Stel ze gaan net in die week dat jullie op vakantie gaan, op een uitje naar een museum bijv. en ze plakken er in de weken daarna een thema aan vast waardoor er nog regelmatig doorgepraat wordt op het bezoek aan het museum, dan mist die kleine man een stukje basis.

Mijn instelling is: ze zitten nou eenmaal op school, op een gegeven moment kom je er niet meer onderuit dat je gebonden bent aan de schoolvakanties, dus ondanks dat ze nog niet leerplichtig zijn, ga ik ze niet buiten de vakanties van school houden om goedkoper op vakantie te kunnen.

Maar het is heel persoonlijk, dus je moet gewoon op je gevoel af gaan.

Groetekes, Sje


#4

Ik zou het ook niet onder school doen… een vriendje van Noah is nu 2weken op vakantie, terwijl school net gister weer is begonnen…
Dus ik ben het met Sje eens…je komt er straks ook niet meer onderuit…

Liefs, Melanie



#5

Ik zou het persoonlijk ook niet doen, behalve als het om een dagje of zo gaat. Onze dochter zit vanaf vorig jaar september op school, en in november vorig jaar hebben we onze vakantie geboekt. Na lang praten en denken hebben we toch voor het hoogseizoen geboekt. Je wilt niet weten wat het verschil in prijs was, de aanbetaling voor dit jaar was al hoger dan de totale vakantie vorig jaar!! Maar anders zou ze in juni al een paar weken missen, en dat wilden we niet. Het einde van het schooljaar hoort er ook bij, en ik zou het jammer vinden als ze dat had gemist. Dan had ze bijvoorbeeld ook haar 1e schoolreisje gemist en dat hoort er toch allemaal bij. Bovendien zou het ook betekenen dat ze in ons geval 2 maanden naar de opvang had moeten gaan, omdat wij al veel vakantiedagen in juni opgemaakt hadden. Als je zelf in de zomer vakantie neemt, scheelt dat weer een paar weken opvang. Nu zijn wij helaas uit elkaar en hebben dus de vakantie moeten annuleren maar dat is weer een ander verhaal. Het idee was in ieder geval goed

Groetjes,
Muisje


#6

Ik zou het ook niet doen. Eigenlijk precies om wat Sje al schrijft. Je kunt het nu een jaartje ‘rekken’, maar uiteindelijk moet je toch in de dure periode. Ik denk dat het voor de kindjes het beste is als ze helemaal meedraaien met school en dus ook gewoon met vakantie gaan tijdens een vakantie. Ik snap dat je baalt, dat heb ik ook hoor. Het scheelt gewoon veel geld! Ik vond september heerlijk om nog met vakantie te gaan, maar dat zit er nu ook niet meer in. Nu moet je in juli en augustus en is het overal druk en duur. Jammer!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#7

Ik als juf zeg ook, beter van niet.
Het mag natuurlijk wel, maar ze missen zoveel dingen.
Veel ouders willen, omdat het voor de laatste keer is, bijv in het voorseizoen op zomervakantie, (of juist als de school net is begonnen), maar dit zijn zulke leuke weken voor de kinderen. De laatste loodjes met elkaar, nog net dat ene zomerfeest etc. (of juist de nieuwe frisse start op school)
En twee weken niet op school zijn, is voor een jonge kleuter best veel hoor.

Lastig hè!


#8

Ik ook niet. Sluit me bij SJe aan… Denk ook dat ik jurian er geen plezier mee doe. Anderzijds kost het mij dan ook 2 weken…


#9

Ik zou het zeker in overweging nemen om het wel te doen (ik heb nog geen kinderen op school, misschien denk ik er dan anders over).
Prijstechnisch gekeken zeker veel voordeliger en voor ons zou dat een reden zijn om uberhaupt op vakantie te kunnen.
Doen waar jij je prettig bij voelt…
Succes met je keuze!


#10

Wij doen het dus WEL!
Wij gaan in week 40, 10 dagen naar mallorca en in week 42 hebben ze een week schoolvakantie.
Bekijk het verschil in prijzen in die 2 weken maar eens!

Aaron kan goed mee op school en de juf zei zelf “helemaal geen probleem voor Aaron”.

Waarom zou je in dit 1e jaar niet snel nog 400-500.- uitsparen?
Als ze een week de griep hebben kunnen ze ook net op een uitsapje gaan…missen ze dat ook en dan wordt er gezegd “ja jammer maar hij was ziek”.

Dus DOEN!

Gr, Danielle


#11

zoals ik het al zei ik heb het wel gedaan.
Maar dan zou ik wel een keuze maken ga je voor een vakantie of na een vakantie.
Wij hebben bewust voor een vakantie gedaan. Want als de school net weer start missen ze net een belangrijk stukje met kennismaken ed.
De laatste 2 weken voor de zomervak afgelopen jaar, heeft ze de boerderij thema gemist en een uitstapje naar de boerderij. Jony heeft niks gemerkt. Ze vondt het super gaaf om heerlijk op vak. te gaan naar de zee.
Het is een keuze die je maakt inderdaad ik vondt het heerlijk om nog 1x lekker rustig/goedkoop op vakantie te gaan.

Succes met een keuze maken

Groetjes,


#12

toen sofie in groep 1 zat hebben we een week extra herfstvakantie gepakt naar de canarische eilanden en zijn we in maart 3 weken naar st maarten geweest…
juf was niet blij maar ze heeft er niks aan gemist , in groep 1 was het alleen maar spelen en geen uitstapje gehad. daarna kon het natuurlijk nooit weer haha

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#13

Ja precies…ik doe het dit jaar ook nog.
Volgende week woendag gaan we bijvoorbeeld een dag naar de efteling…mist ie de ochtend…middag zijn ze toch vrij.
Ik haal hem dan liever die dag van school af dan dat ik in het weekend naar de efteling ga want dan sta je in de rij te wachten en nu doordeweek zitten alle kinderen weer op school dus veel minder druk…nou dan blijft ie maar lekker een dag vrij van school.

Gr, Danielle


#14

Ik zou het niet doen, maar het is een gevoel ding. Eenmaal naar school is naar school en daar hebben we al rekening mee gehouden. Dit jaar zijn we nog in het voor seizoen weggeweest en dat heeft zeker gescheelt. Volgend jaar gaan we niet en dan het jaar daarna weer wel. Zo leert Morgan dat vakantie geen must is maar een luxe en wij spreiden de kosten wat meer.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#15

Ik zou het lekker doen hoor en dan vóór de herfst vakantie heb je meer kans op mooi weer

Lilypie Third Birthday tickers


#16

Gewoon lekker gaan! Nu kan het nog en het scheelt een hoop geld. Ik zeg altijd het ligt niet aan die ene week als ze ergens moeite mee hebben. Ze kunnen ook een week ziek zijn en nou dan missen ze maar een uitstapje jammer dan

Marijn 8 april 2008
Dion 15 oktober2009


#17

Gewoon lekker gaan! Nu kan het nog en het scheelt een hoop geld. Ik zeg altijd het ligt niet aan die ene week als ze ergens moeite mee hebben. Ze kunnen ook een week ziek zijn en nou dan missen ze maar een uitstapje jammer dan

Marijn 8 april 2008
Dion 15 oktober2009


#18

Wij hebben het ook nog gedaan hoor, toen het nog kon! Spaart idd zoveel geld uit!

Als je de laatste weken voor de zomervakantie, of de eerste weken na de zomervakantie doet, snap ik idd wel de bezwaren… Dat t juist de leuke weken zijn van dingen afsluiten, feestjes en weer opnieuw beginnen in nieuwe klas etc.

Maar in oktober? Ach dan zit je gewoon in de sleur van alledag, en hebben ze toevallig nét die week een uitstapje, tja dan is het jammer. Als ie ziek was heeft ie het idd ook gemist. En met vakantie heeft ie hele week uitstapjes en heeft ie zelf een hoop te vertellen op school

Wij hebben het 2 weken voor de meivakantie gedaan toen de oudste nog net 4 was. (de maandag na de meivakantie werd ie 5 dus was echt de laatste kans, haha).
Hadden het toen zo gepland: 1 week op vakantie, 1 week school en dan 2 weken meivakantie… Maar dat was toen met de IJslandse vulkaan waardoor we niet terug naar huis konden en een weekje langer vakantie mochten vieren :D… maar had dus wel als gevolg dat hij totaal 4 weken aaneengesloten vakantie had! Dat was wel even pittig voor hem…

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#19

Ik zou er persoonlijk ook niet voor kiezen, maar zoals gezegd is dat persoonlijk.


#20

Bedankt allemaal voor jullie reacties, grappig om te lezen hoe verdeelt de meningen zijn.

We gaan het ook zeker niet aan het einde van het schooljaar doen. Volgend jaar zomer gaan we gewoon in het hoogseizoen. Want idd de laatste weekjes van het jaar zijn toch wel erg leuk. Het is alleen nu met de herfstvakantie dat ik twijfel.

Tim heeft de maandag na de herfstvakantie ook nog vrij, vanwege een studiedag. Ik zou dan van vrijdag tot vrijdag willen. Dus de laatste vrijdag van de herfstvakantie tm de vrijdag erop. Dit zou betekenen dat hij dan 4 dagen (3,5 dag eigenlijk, want woensdagmiddag is hij vrij) mist. We hebben de schoolkalender voor het hele jaar al en er zijn die dagen geen activiteiten of uitjes geplant.

Maar goed ik ben er nog niet over uit wat we doen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers