Ik echt genoeg heb


#1

van aardappels schrapen? Ja, schrapen en niet schillen. Ik woon dus in een klein dorpje, en mijn ouders die 6 minuten rijden verder op wonen, in een gehucht, binnen een halve minuut rijd je namelijk door dat dorpje heen. een voordeel van het wonen op het platteland, met kleine dorpjes, zijn de boeren daar. Die willen nog wel eens producten verkopen, zoals o.a. nieuwe aardappels. Heerlijk, en doordat je het bij de boer zelf koopt, ook een stuk goed koper! 5 kg voor maar 2,50. Kun je niks van zeggen aangezien de aardappels bij bv de lidl al 1,89 kosten voor maar 2,5 kg. Dan heb ik het nog niet eens over de wat duurdere supermarkten.
Ik ben niet gek, dus we halen de aardappels zolang ze er zijn, dus daar. Heb je en heerlijke nieuwe, en een stuk geodkoper dan “de gewone” aardappels die je in de winkel kunt kopen.
Het evrvelende van de nieuwe aardappels is alleen wel, dat als je de smaak wilt behouden, je ze moet schrapen. en dat gaat een stuk langzamer dan bv als je de aardappels schilt. Nu weet ik dat er een trukje schijnt te zijn, dat je ze in het water zet, lekker een tijd lang laat weken, en dat je dan moet gaan roeren (hardhandig) in die emmer met water en aardappels, en dat de schillen er bij wijze van afvallen.
Helaas heb ik ze blijkbaar te kort in het water, want ik heb het nog niet ervaren, of ik doe wat verkeerd.
Het is dat de prijs zo goed koop is, en de prijs zo laag, maar echt waar, aardappels schrapen is echt niet mijn ding!!

liefs woezel

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Nee joh, niet zo moeilijk doen!
Die nieuwe aardappeltjes kan je heerlijk met schil eten!!

Wij halen ze hier ook bij de boer. Heb zo’n nagelborsteltje, maar dan speciaal voor de aardappels. Daar schrob ik ze even goed mee zodat alle modder eraf is. (want tja… dat krijg je er gratis bij van de boer, hihi) en dan gewoon zo in stukjes de pan in.
Mocht je er echt niet van houden om ze met schil te eten (zoals zoonlief hier ) kun je die er na het koken zo afpellen.


#3

Als je een houte klomp hebt dan kun je het ook met de klomp doen


#4

Woezel ja kan ze met schil en al koken en bakken, die is zo dun doe hoef je echt niet te schrappen meid.

Groetjes,

Michèle


#5

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van aardappels schrapen gehoord. Wij halen ook altijd aardappels van de boer, scheelt idd een hoop geld. Maar wij schillen ze gewoon.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers


#6

Hahhaah ik heb dat ook nooit gedaan hoor woezel, ik ken het wel, dat schrapen dan moet je het het liefste in wat warmig water leggen en dan af en toe water verversen dan kun je het er met je vingers zo afschrapen, maar waarom idd, gewoon goed wassen en met schil en al eten! heerlijk!