Hoeveel tijd heb jij voor jezelf?


#1

Ik heb soms het gevoel dat ik pas tot rust kom als ik op het werk zit! Eva en Max vragen enorm veel aandacht en tijd. De hele dag ren en vlieg ik overal heen, vragen ze om drinken, heeft er eentje gepoept, huilen ze allebei etc. Overdag trek ik dat redelijk moet ik zeggen, maar Max heeft nogal eens dat hij ons zelfs ś avonds niet met rust laat. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik rustig een film af heb kunnen kijken. Ik lees zelden nog een boek. Ik ben gewoon zelf hyper als ik ga slapen, gewoon van de drukte de hele dag. Dan word ik ook nog heel vaak wakker en heel vroeg. Ik heb echt 8 uur slaap nodig om er de volgende dag weer tegen te kunnen.

Ik weet dat kleine kinderen veel aandacht vragen en wat ik zeg, het lukt me ook allemaal wel, maar ik vind het zo jammer dat je zo weinig tijd voor jezelf overhoudt! Ik vind het heerlijk om 2x een half uur alleen te zijn tijdens het sporten, om even alleen in de douche te staan, om STILTE om me heen te hebben. Ik vind het soms enorm druk, terwijl er ook momenten zijn waarop het me totaal niet uitmaakt dat Max en Eva bv met deksels van pannen tegen elkaar slaan. Afgelopen week deed ik zelf ook mee… Een oorverdovend lawaai. Maar vandaag heb ik Max bv continu bij een plant weg moeten halen - hij heeft er ladingen zand uit gegooid - en was Eva ook behoorlijk tegendraads. Dan zit je lekker TV te kijken, gaat Max door het lint. Nu is het stil en ooooo, wat is dat even lekker!

Ik ben iemand die veel energie heeft en ik heb weinig rust in mijn kont eigenlijk. Ik zit nog niet, of ik zie alweer dat de wasmachine bv gestopt is. Op het werk is het dan fijn om gewoon achter een computer mijn werk te doen, even heel wat anders!

Hoe gaan jullie om met dat gebrek aan tijd voor jezelf? Ik neem aan dat ik niet de enige mama ben die chronisch tijd-voor-zichzelf-gebrek heeft? En hoe lang slapen jullie? Ik dus 7,5 a 8 uur en dat heb ik ook echt nodig om op te laden! I

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Ik herken het wel een beetje. Ik moet zeggen dat ik vanaf donderdag alle tijd voor mezelf en lig ik zeer veel op bed en zijn de kids bij opa en oma (heb namelijk een heerlijke urineweginfectie ).
Sinds 2 weken werk ik weer 26 uur per week. en ik nu mijn ritme moet gaan leren zoeken maar ik moet zeggen dat ik denk dat het me wel lukt.'
Het scheelt ook dat Sanne nu optijd in bed ligt en geen nachtvoeding meer heeft.

Groetjes Corina


#3

Oeh Corina, een infectie…dat klinkt echt niet fijn! Beterschap! Enne…toen Max klein was, had ik ook meer tijd voor mezelf, nu heb ik 2 handenbindertjes rondscharrelen!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#4

Misschien een voordeel van 1 en dat ik niet werk, maar ik heb genoeg tijd voor mezelf, Dylano kan zich heel goed zelf bezig houden,
Alleen hij kwebbelt een hele dag door dus lezen lukt ook niet echt met hem erbij maar dat doe ik 's avonds in bed.

Liefs Michelle



#5

veeeeeel te weinig! hihi
ik geniet ook van mijn twee handen bindertjes, maar denk soms wel eens. nu ik er twee heb kom ik erachter hoe relax het was met 1 kind zeker vanaf een jaar of 2! heerlijk!
maar goed geen klagen heb 2 heerlijke moppies, maar tijd voor mezelf? als ik schoolvakantie heb en de kids op de creche zijn dan heb ik 1 dagje voor mezelf en meestal ga ik dan wat met vriendinnen doen zodat ik niet stiekem toch t huishouden ga doen

groetjes!


#6

Ik heb net als Michelle genoeg tijd voor mezelf. Maar dat komt dus ook omdat ik geen betaalde baan heb. Ik kan mijn huishouden makkelijk op de rails houden op de tijden dat de dames allebei op school zitten. En doordat mijn man kantoor aan huis heeft, hoef ik na schooltijd ook niet moeilijk te doen met opvang van de meiden als ik bijv. eens iets heb buiten de schooltijden.

In principe doe ik buiten schooltijden niks aan het huishouden (behalve dan de dingen die door moeten gaan zoals koken en de zorg voor de kinderen) zodat ik gewoon tijd heb voor mijn meiden. De avonden en weekenden zijn gewoon voor mezelf en het gezin en niet voor het huishouden.

Werkt prima zo maar ik realiseer me wel dat ik me in een hele luxe positie bevind hoor. En daar ben ik ook gewoon dankbaar voor, ik ervaar dat niet zomaar als vanzelfsprekend. Zeker als ik om me heen hoor in wat voor bochten andere moeders zich zowel financieel als qua tijdgebrek moeten wringen.

Groetekes, Sje


#7

Heel herkenbaar!

Ik ervaar m’n werk ook echt als ontspanning, haha. Hoe anders was dat vóór Erik

Gemiddeld slaap ik tussen de 6 en 7 uur per nacht, net iets te weinig maar het is niet anders. Ik kan het ook niet opbrengen om elke avond rond 10 uur naar bed te gaan, al zou dat wel moeten. Maar ja, ik ben een avondmens en kan ook genieten van de tijd die ik heb zonder kind en alleen met man. Als ik dan weer zo op tijd naar bed ga, dan merk ik daar dus nog niets van.

Erik kan zichzelf niet denderend vermaken, dus tijd voor mezelf overdag als hij er is heb ik ook weinig (minder dan ik zou willen, in ieder geval). Aankomende zaterdag ga ik lekker met m’n moeder een dagje naar een wellnesscenter en daar kan ik me echt op verheugen. Heerlijk! En binnenkort met een vriendinnetje shoppen. Dat soort dingen, daardoor laad ik de batterij weer op en kan ik weer heel erg genieten van een dagje thuis. Maar als de balans zoek is, berg je dan maar: dan kan ik ZOOOOOO balen van alles

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#8

Ik mag niet klagen over de-tijd-voor-mezelf, Noah gaat natuurlijk hele dagen naar school, dus die breng ik om half 9, en haal hem om half4 weer op… (Noah word opgehaald door mijn moeder tussen de middag en weer naar school gebracht), dus sochtends is het Joël en mama tijd… ga ik lekker met hem boodschapjes doen, koffie drinken bij iemand, of gewoon lekker met hem spelen…Rond 12 uur/half 1 gaat ie naar bed, en dan is het echt Melanie`s tijd… even geen mama of huisvrouw… Ga ik heeeeeeeeerlijk even achter de computer een film kijken, of rtlgemist bijv…
Pas als Joël weer wakker is na 2 a 2.5 uur, ga ik Noah ophalen en begin ik alvast met koken… Halen we papa op rond 5uur…gaan we eten… en na het eten is het weer even MIJN tijd, want dan gaat papa met de kids spelen, of gaan ze in bad. en na het badderen/douchen gaatJoël om half 7 en Noah om 7uur naar bed, en dan is het ONZE tijd… onze tijd samen… lekker samen op de bank, met een colaatje ofzo… hahaha… En tja verder zorg ik er toch wel voor dat ik sowieso een uurtje voor mezelf heb op een dag… en dat lukt vaak wel wanneer Joël slaapt…

Liefs, Melanie



#9

haha herkenbaar…
hier valt me vooral zo tegen dat ze niet meer allemaal om 7 uur naa r bed gaan

2 nog wel maar die andere twee…tja sofie wordt 11 en die heb ik nog vrij lang om 20.00 naar bed kunnen sturen maar dat gaat echt niet meer… victor van bijna 9 tja die gaat echt niet om 8 uur als zuslief pas om 1/2 9 mag… dus veel van mijn favoriete tv series beginnen om 20.30 en dan mis ik elke keer het begin… steeds minder ovond /tijd voor mezelf en ons.

maar aan de andere kant ook heel verrassend soms wat er tussen 19 en 20.30 allemaal besproken word .
En ik verslof mijn huishouden af en toe lekker hoor door dom met emily te keuvelen of op de ipad spelletjes te doen

Op dit moment schiet alles en iedereen erbij in omdat ik druk ben met de zolder leeg te halen omdat we vanaf 27 april gaan verbouwen, maar dan is het ook wel weer lekker een 11 jarige dochter te hebben die op haar bijna 2 jarige zusje let…

maar nee bewust tijd voor mij alleen heb ik nooit! geen minuut vand e dag

laatst ben ik een weekendje weg geweest met een vriendin maar eigenlijk was dat net een dag te kort ombij te tanken
binnenkort na de verbouwing maar eens een weekie weg

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#10

Veel te weinig op het moment. Rens vraagt op het moment veel aandacht en Noa is net bezig met staan enzo wat nog niet altijd even goed lukt waardoor ze op het moment behoorlijk gefrustreerd is.
En op het moment heb ik weinig aan mijn man, die zit met een reumaaanval die word veroorzaakt door een virus, die kan echt bijna niets. Gelukkig gaat het weer helemaal over en komt dat niet meer terug maar het duurt wel een jaar voor dat hij helemaal klachtenvrij is waarschijnlijk en we zitten nu pas op 7 weken dus dat duurt nog wel ff.
Verder dan ff een tijdschrift lezen kom ik niet op het moment. Af en toe laat ik wel eens bewust de boel hier liggen om toch wat voor mezelf te kunnen doen. Helaas kan ik op het moment de kinderen niet bij mijn man laten, dat is echt te zwaar voor hem dus overdag kan ik niets doen zonder de kinderen en dat is wel pittig want ik kan best wel genieten van zomaar een middagje de stad in zonder kids.
Mijn werk is nu idd ontspanning voor mij geworden. Gelukkig gaan ze beiden nog om 7 uur naar bed zodat ik dan rust aan mijn kop heb. Meestal heb ik dan nog wel wat te doen aan mijn huishouden. Overdag krijg ik echt niet alles af met een dwarse peuter, gefrustreerde baby en een man die een hoop hulp nodig heeft. Als ik alles overdag wil doen dan loop ik de hele dag te stressen omdat ik niet door kan gaan vanwege de kids dus doe ik op het moment bewust wat meer 's avonds. Gelukkig zijn mijn kids over het algemeen vrij makkelijk en kan ik meestal best het een en ander doen. Ze zitten nu alleen ff in een lastige fase. Hoop dat dat snel weer over is.
Ik moet zeggen dat het me meevalt dat het allemaal toch nog wel vrij relaxt verloopt ondanks dat ik er allenig voorsta. Ik zag er namelijk best tegenop toen ik hoorde dat de ziekte/herstel van mijn man zo lang zou gaan duren. Maar tot nu toe gaat het best. Ik moet ook zeggen dat het me nu wel beter lukt om af en toe bewust tijd voor mezelf te pakken, anders word ik echt gek en daar heeft niemand wat aan. Helaas is er niet zoveel tijd als ik zou willen maar dat is ff niet anders. Maar stiekum kijk ik toch wel uit naar de tijd dat rens naar school gaat. Hij heeft het ook over niets anders en naar mijn idee heeft hij ook echt behoefte aan wat meer uitdaging. Die probeer ik hem thuis ook wel te beiden maar je merkt wel aan hem dat dat niet meer voldoende is. Moet ook zeggen dat veel van zijn vriendjes op de psz de laatste tijd allemaal 4 zijn geworden en die mist hij best wel. Maar goed dat duurt nog een half jaar. Ik probeer elke dag aan 8 uur slaap te komen maar dat lukt zelden. vind het ook nog wel ff lekker om nog ff te kunnen zitten als ik in huis klaar ben maar dan word het toch vaak te laat dat ik naar bed ga.

Groetjes Ramona


#11

Veel te weinig.
Aaron kan zich NIET zelf vermaken (alleen wel achter de pc maar dat mag ie niet lang van mij) dus ik ben heel de dag wel met hem in de were.
Ik werk maar 12 uur…maar dan ben ik ook bezig en als ik dan thuis kom dan gaat ons mam naar huis zodat ik meteen Aaron weer heb.
Als vriend thuiskomt speelt hij er wel een half uurtje mee maar ja…dan ben ik aan het opruimen van het eten e.d…soms even snel mail kijken.

Savonds zit ik wel te computeren dus dan is er tijd.
1x per week op Woensdagmiddag van 1-3 uur zit aaron op de psz en ben ik VRIJ van werk en schiet ik de stad in voor anderhalf uur…HEERLIJK EVEN ALLEEN!

Slapen…tja…soms niet 1 uur (kom ik gewoon niet weg) en de laatste tijd weleens 6 uur maar dat is echt wel de max.
Hou het gemiddeld op 3-5 uurtjes per nacht.
Soms moet ik lucifers tussen mijn ogen steken overdag.

Gr, Danielle


#12

Ik vind dat ik best wel tijd voor mezelf heb. Ik werk de maandag de hele dag en de dinsdag, donderdag en vrijdag morgen. Heerlijk bijna alle middagen vrij. Het huishouden doe ik tussen door, even spelen, huishouden, iets voor mezelf. Kijk dat je niet alles zo maar even meer kunt doen ja dat klopt maar ach dat wisten we van te voren. Ik geniet ervan als mijn kinderen aan het spelen zijn, ook ik heb zeker niet de makkelijkste kinderen pff ik heb al heel wat rollen behang versleten haha. Maar ik heb wel geleerd om rustig te blijven en mezelf niet op te jagen. En dan blijft het werk maar een keer liggen nou jammer dan hoor. Zolang de wc, douche en keuken schoon zijn vind ik het goed. voor een keer. Ik ga heel vaak de badkamer schoonmaken voordat ik ga douchen. Wasmachine zet ik ook vaak 's avonds aan als ze op bed liggen ff opvouwen en strijken en dan ben je na 10 a 15 minuten ook klaar. Ik strijk gelijk de was weg en laat het niet liggen want dan zie je steeds meer tegen op.



#13

Ik vind dat ik genoeg tijd voor mezelf heb.

Ik werk 24 uur per week. 2 dagen op kantoor en de overige 8 uur werk ik vanuit huis en mag ik werken wanneer ik wil, ideaal. Ik heb ook kinderen die zich beide heel goed zelf kunnen vermaken, dus dat zal ook een hoop schelen. Ik kan gewoon mijn huishouden doen of met een boek op de bank zitten, heerlijk. Net als pranger verdeel ik het. Dan weer even met de kids naar buiten, dan weer even wat in huis of voor mezelf.

Het huishouden doe ik doordeweeks, zodat we in het weekend lekker als gezin kunnen doen en laten wat we willen. Vooral op zondag vind ik het heerlijk om er met zijn viertjes op uit te gaan. S’avonds liggen de kids om half 8 op bed en die horen we de volgende ochtend pas weer. Dus de avonden zijn echt van ons zelf. Het enige wat we nog doen als de kids op bed liggen is de vaatwasser in ruimen en de keuken. Na het eten is echt kids time. Lekker gek doen met zijn viertjes, verstoppertje spelen en dan de kids douchen, voorlezen, liedje zingen en naar bed.

Alleen de badkamer doen we 1 keer in de 2 weken s’avonds en eens een wasje opvouwen of strijken. Maar dat houd ik altijd goed bij, dus dan hoef ik niet in 1 keer een hele berg te doen.

Ik sport 2 avonden per week en de overige avonden lig ik lekker lui op de bank. Boekje lezen, internetten, film kijken oid. In het weekend spreken we graag s’avonds met vrienden af. Doen we niet ieder weekend, want we vinden het ook lekker om gewoon samen te zijn. Maar toch met regelmaat gaan we een avondje naar vrienden of nodigen we mensen uit. De kinderen nemen we gewoon mee, leggen we daar op bed en maken ze weer wakker als we naar huis gaan. Dit doen we al vanaf kleinds af aan en die vinden dat prima. Dus wat vriendschappen betreft is onze wereld niet kleiner geworden. Gisteren bijv. gezellig vrienden bij ons te eten gehad. Erg gezellig, daarna leggen we de kids op bed en hebben we de hele avond met zijn viertjes een spel gespeeld.

Ook spreken we los van elkaar met vrienden af. De een is dan weg en de ander bij de kinderen. Aanstaande vrijdag ga ik met een vriendin uit eten en over 2 weken met 2 andere vriendinnen high tea-en. Ook ga ik zo af en toe eens naar de sauna of winkelen.

Ik ben ook minder gaan werken om bij de kids te zijn. Dus dan vindt ik het ook niet erg dat ik op die dagen niet veel aan mezelf toe kom. Maar ik begrijp je verhaal wel als je overdag veel bezig bent en je s’avonds ook niet aan je rust toekomt dat dit niet fijn is. Want dat is juist de tijd dat je even nergens naar om hoeft te kijken en kunt doen en laten wat je wilt.

Ik ben zelf ooke echt een avondmens, dus vroeg naar bed gaan doe ik niet. Maar ja als je altijd een goede nachtrust hebt dan voel je je s’ochtends al sneller goed en heb je veel meer energie. Uitslapen mis ik soms wel, maar ja ook daar raak je aan gewent. In het weekend staan wij beide op om naar beneden te gaan. Meestal rond half 9, dus ons hoor je daar niet over klagen Geloof zeker dat we ook om en om zouden uitslapen als we kinderen hadden die vroeg wakker waren of veel s’nachts wakker zouden worden.

Tja en dat het anders is met kinderen is zeker zo, want je kan niet zomaar alles doen wat je wilt. Maar ik geniet er volop van en vind het heerlijk zoals het nu gaat.

Ik zou als ik jou was toch proberen s’avonds wat makkelijker iets voor je zelf te gaan doen. Dit scheelt enorm en geeft jou ook weer een goed gevoel, waardoor je meer energie hebt. Tijd voor jezelf is en blijft ook belangrijk!

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#14

Bij mij reilt en zeilt het ook allemaal gewoon door. Vandaag weer 3 wassen weggewerkt en en passant nog een nieuwe tuinset gekocht…Ik wissel noodzakelijke met het aangename af, anders werkt het niet bij mij. Op de dagen dat ik alleen met de kindjes ben, doe ik overdag geen huishoudelijk werk. Wel natuurlijk de lunchboel opruimen enzo. Dan ga ik als Max slaapt ook even met Eva spelen of een filmpje kijken met een bakje koffie erbij. Dan is het toch even rustig in huis en laad ik even op. Maar op de dagen dat papa er ook is, zijn Max en Eva ook (veel) drukker en verloopt het chaotischer. Ze vragen meer aandacht en zijn sneller geirriteerd ofzo? ls papa dan met ze speelt, doe ik gauw het huishouden. Maar soms denk ik dan: ja lekker, ik ben al de hele dag het huishouden aan het doen! Hij wil ook dingen aanpakken in huis, klussen, maar komt er niet toe omdat de kids veel aandacht vragen als hij er is. Eigenlijk zou het fijn zijn als we een klusweekend zouden hebben weer! Ik heb me er wel bij neergelegd dat de vrije tijd minder is, maar soms valt het e dan toch weer even tegen. Zeker als ik dan was 14598 aan het doen ben! En een paar dagen later zit de mand opnieuw vol…Soms ben ik net een robotje dat het huishouden doet en waar Duracell-batterijen in zitten…Ik ga maar door! Tja, is ook wel de aard van het beestje. Mijn vriend zegt ook: schat, laat mij dat nou doen. Ga even zitten! Maar ik vind dat ik de was beter vouw enzo, hahaha en dan doe ik het liever zelf! Mijn vriend moet soms naar het buitenland voor zijn werk, soms wel een week en dan moet ik alles alleen doen. Gaat eigenlijk allemaal prima. Als ze er dan weer lekker verzorgd bij liggen in bed en ik lekker in mijn eentje voor de TV zit, denk ik toch: dat heb ik maar effe alleen gedaan! Als het moet, kun je het en doe je het. Maar soms is een middag voor jezelf ook heeeeerlijk!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#15

@Sandra, wat ideaal bij jou! Ben bijna jaloers, hahahaha! Jij hebt gewoon heel makkelijke kinderen en dat scheelt denk ik wel, wat je zelf ook zegt. Max en Eva vragen meer aandacht. Eva kan wel goed zelf spelen en Max ook, maar ik kan echt niet lezen ofzo. Dan gaan er planten om enzo. Wij zien onze vrienden ook lang niet meer zo veel, die wonen ook best ver weg. Maar we hebben ze nog wel! En in het weekend gaan wij absoluut altijd met zń vieren op pad, dat vinden wij ook belangrijk. Maar nee, zoals bij jou…ik zou het wel willen! Zo kost het inderdaad een stuk minder tijd, als je de kinderen pas de volgende ochtend weer hoort en als ze goed alleen spelen…Fijn!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#16

Ik moet wel zeggen dat het verandert als de oudste naar school gaat zoals bij ons…
Jony gaat nu naar school. Ze ligt er rond half 7 zeker wel in. Anders trekt ze het niet. Wij namen de kids ook altijd mee en legt ze ergens in bed neer en plukte ze eruit als we naar huis gaan. Dit doen we nog steeds wel maar het word wel lastiger. We hebben nu een oppas geregeld echt super deze woont achter ons echt ideaal, en hier gebruiken we haar lekker voor als we er even tussen uit willen.
Jony gaat nu dus naar school en heb s’morgens heerlijk 2 uurtjes voor mezelf!
Ik heb een heerlijke lieve man die gewoon mee draait in het HH. Ik werk op oproepbasis momenteel 16 uur per week. Mijn wederhelft kan ook vanuit thuis werken dus hoef de kids niet weg te doen naar KDV ofzo…
Hier is het s’avonds na 19u ook stil, en s’morgens komt er leven zo rond de klok van 07u door de weeks en in het weekend rond 08u.

Ik denk persoonlijk dat het heel belangrijk is dat je tijd voor jezelf/samen maakt. En dat je niet tot rust komt als je op je werk bent… Kijk dat je dat af en toe hebt ok. Had ik vorige week ook dat ik dacht help moet weg hier was zo blij dat ik naar mijn werk was even geen gezeur/gepiep aan mijn hoofd. Maar opladen doe je niet op je werk toch
Mij hielp het om het in het begin te plannen, plan 1x in de week/maand savonds iets voor jezelf of voor jou en je man/partner/vriendin.

Greetz Cora


#17

Tja… tijd voor jezelf…
Ik ben 4,5 dag per week bezig met de studie, dus dan zit ik alleen thuis om aan mijn scriptie te werken. Wel doe ik dat tussendoor wel eens iets anders, maar echt iets voor mezelf…niet echt.
Die halve dag dat Seth dan thuis is ga ik vaak wat leuks met hem doen. Op de avonden zitten wij wel vaak lekker urstig samen op de bank. Goed, dan vouw ik ook nog wel een wasje weg of de afwas wordt gedaan/strijken/financiën… Maar er blijven wel avonden over dat we gewoon rustig samen neerploffen. Verder is mijn vriend ook elke week wel een avond weg en dan probeer ik zelf rustig wat te doen. Wel moet ik dan uitkijken dat ik niet ga lopen soppen oid.

In de weekeindes doen we vaak leuke dingen.
Afgelopen weekend heeft Seth toevallig 2,5 geslapen overdag, dus toen heb ik heerlij kop de bank gelegen met een tijdschrift.
Als Seth thuis is, doe ik dat niet zo snel.

Doordat ik nu zoveel alleen thuis ben voor de studie heb ik iets minder behoefte aan echt tijd voor mezelf. Maar toen ik bijvoorbeeld stage liep, of naar school moest had ik dat ook meer. Ik kan nu ook rustig overdag even wat soppen oid, want 8 uur achter elkaar achter de computer lukt toch niet. Zo hoef ik meestal niet zoveel meer in het huishouden te doen als Seth thuis is.

Liefs, Anne

Lilypie Fourth Birthday tickers


#18

Ik werk 24 uur, op maandag, dinsdag en donderdag.
Op het moment zit ik er best een beetje doorheen (verschillende redenen) en dat heeft zijn invloed op mijn lichamelijke gesteldheid. Ik ben, als we de kindjes naar bed hebben gebracht, zo moe dat ik eigenlijk meteen kan slapen. Vaak val ik al op de bank in slaap of lig al in bed als de kinderen er net in liggen. Niet leuk voor mijn vriend, maar hij snapt het gelukkig wel.
De oudste gaat naar school en met de jongste ben ik op woensdag- en vrijdagochtend thuis. Die ochtenden zijn zo voorbij en worden ingevuld met boodschappen doen, huishouden en spelen met de jongste. Die kan zich redelijk alleen vermaken, dus ik kom wel aan mijn klussen toe (kleine klussen dan).
Als de oudste thuis komt, vraagt hij meteen heel veel aandacht. S. heeft zich nooit goed alleen kunnen vermaken. Gelukkig wordt dat wel beter, maar hij vraagt wel tienduizend vragen per dag. Dat kwebbeltje staat noooooooit stil . Ontzettend lief, maar wel vermoeiend.
In het weekend moeten de grote klussen gebeuren en willen we ook nog tijd met de jongens doorbrengen. Daar geniet ik wel heel veel van, maar een beetje meer tijd voor mezelf of dat mijn vriend tijd voor zichzelf zou hebben, zou wel lekker zijn.


#19

Tja ik werk 5 dagen in de week, maar wel 32 uur. Ik 'sta 's ochtends om 6:30 op en om 7 uur maak ik J wakker. Dan gaan we eerst ontbijten en rond 7:30 naar boven om haar te wassen, tandenpoetsen en aan te kleden. Om een uur of 8 rijden we richting school, Dan ga ik na het afzetten naar mijn werk. Ik werk om Ma en Woe tot 5 uur (dan passen mijn zussen op) en Dins en Donderdag haal ik haar zelf van school. Vrijdag blijft ze een paar uurtje bij mijn vader en haal ik haar ook om half drie bij hem op, Dan besteed ik totdat ze naar bed gaat tijd met haar door en heb ik daarna tijd voor mezelf (ook stukje huishouden etc,) Ik heb natuurlijk ook wel de luxe dat ik bij mijn moeder woon, dus dr word wel wat gedaan, maar dat is ook meteen het nadeel want ik doe ook de was voor 6 personen, etc1 Verder kook ik vast 4 dagen in de week. Op dit moment loopt het prima, maar toch denk ik dat ik in een eigen huisje meer tijd voor mezelf zou hebben; als je veel werkt en je kleine zit veel op school dan heb je niet zoveel rommel, wat ik wel eens zou willen is gewoon weggaan een dagje zodat iemand het over kan nemen; mijn moeder en zussen doen dit graag maar toch vol ik dat ik hen belast, dus stel ik het meestal uit tot ze ligt te slapen en ga dan wat doen, want er is altijd iemand thuis, dus dat is dan wel weer heel fijn! Moeilijk he! Balans zien te vinden!


#20

Ja ik kan zeggen dat ik wel genoeg tijd voor mezelf. Oke ik heb er maar 1 en die heel makkelijk. Ik werk 40 uur al hoop ik binnenkort wel 36 te kunnen gaan werken en dan om de week op vrijdag vrij te zijn. Maar Morgan ligt er om 19.00 in en dan heb ik de avond met Mervin. Ook slaapt ze op zaterdag en zondag nog twee uur en dan heb ik ook even tijd voor mezelf. En om de 4 weken laat ik mijn nagels doen en heb ik echt ff ikke tijd. Dus ik heb echt geen klagen. Overigens lig ik wel meestal 21.30 a 22.00 in want om 5 uur loopt Mer zijn wekker af en ik heb ook echt 8 uur slaap nodig.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>