Hoe ziet jullie tafel eruit? ;-)


#1

Misschien een rare vraag, maar ik bedoel eigenlijk hoe NETJES jullie tafels er uitzien? Wij hebben natuurlijk Max als kampioen vies eten in huis. Omdat hij enorm veel knoeit, leg ik altijd een krant onder zijn stoel met warm eten. Niet dat het helpt, er valt ontzettend veel eten op de grond! Op tafel heb ik nu standaard een plastic tafelkleed liggen. Ook omdat ik mijn twee jaar oude tafel anders weg kan doen…dat tafekleed ligt er nu een maand of drie en ziet er al niet meer uit, vooral door ornaje spaghettievlekken die er in zijn getrokken…

Ik vind het eigenlijk geen gezicht, eeuwig dat tafelkleed op mijn mooie tafel. De tafel die perfect in mijn huiskamer past! Maar ik wil niet weten hoe dat ding er uit zou hebben gezien zonder dat zeil, want dat is het gewoon, een tafelzeil van Lief. Ik wil dan ook graag weten hoe jullie je tafel beschermen tegen aangekoekte pap enz. of dat jullie ook een kleed ofzo hebben. De salontafel heeft ook butsen en de rest van de meubels ook wel, maar dat valt niet echt op en die zijn ook schoon. Het gaat dus vooral om de eettafel in de kamer…we hebben een open keuken met een watereiland in het midden, dus een eettafel in de keuken zou ideaal zijn maar is helaas geen optie…Hoe hou ik het netjes zonder dat zeil?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Placemats of elke keer na gebruik het tafelkleed opruimen. Of deed je dat al? Verder weet ik het ook niet zo goed. Onze tafel is al jaaaaren oud en is mooi omdat hij er zo geleefd uit ziet…

Groetjes Natasja



#3

Ha ha ha mijn eettafel ligt standaard vol met van alles en nog wat. Hoe we het voor elkaar krijgen weet ik niet maar als ik hem opruim ligt ie zo weer vol. Wij gebruiken hem dan ook niet als eettafel. Morgan heeft altijd er eigen tafel gehad en eet nu ook wel aan de salontafel en tegenwoordig knoei ik meer dan zij en daarvoor nam ik hem altijd meteen af.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#4

Ik heb niets over mijn eettafel heen… in t begin gebruikte ik placemats, maar nu niet meer… het eten komt meer op de grond dan op tafel (door Joël)… en ik neem na het eten alles af met een doek…

Liefs, Melanie



#5

Wij hebben een eettafel van teakhout. Moeilijk schoon te maken. Dus tijdens het eten ook een zeil op tafel. Na het eten neem ik die af en gaat die e weer af. Salontafel is ook van teakhout, maar die ziet er gelukkig ondanks 2 kids nog mooi uit.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#6

Wij hebben een zwarte eettafel, ideaal Tijdens het eten hebben wij placemats op tafel, maar alleen voor onszelf. Onze jongste eet natuurlijk nog niet zelf en onze oudste heeft een blad aan haar kinderstoel waar haar bordje op staat. Dus hier nooit eten op tafel
De tafel heeft helaas al wel flink wat krassen maar het is een zwarte houten tafel met structuur, dus we kunnen hem zelf bijwerken.
Voor hebben we een rechthoekige houten wit gelakte tafel van ikea. 40 euro en mag ook wel want er word op getekend en er worden dingen op gegooid. Zitten heel wat beschadigingen op maar dat hou je toch met kleine kinderen. Mn vriend smeert er nu steeds typex op Als straks de kinderen allebei ouder zijn en voorzichtiger kopen we wel een mooiere en duurdere tafel voor

Groetjes


#7

Hier geen salontafel, dus dat scheelt. En de eettafel staat gelukkig wel in de keuken. Wij hebben er standaard een tafelzeil op liggen dat ik na het eten direct afneem met een natte doek. Ik vind het helemaal niet lelijk staan. Een oranje tafelzeil met witte vierkantjes erop. Hiervoor hadden we een iets lichtere oranje met witte cirkeltjes, ook leuk

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#8

Doorzichtig tafelkleed, ligt er standaard op, ook handig als er gekleurd of geplakt word. Wij hebben alles van teak, dus daar trekt het ook gelijk in anders. Om de zoveel tijd een nieuw kleed er op, en klaar is kees!

Groetjes Manderijn.


#9

Hier standaard een transparant tafelzeiltje, gewoon de goedkoopste bij de marskramer op tafel. Vind t helemaal niet lelijk. Makkelijk schoon te maken, en als ie er na een paar maanden niet meer uitziet (doordat er op geknutselt is en er ‘per ongeluk’ een schaar in kwam, of doordat ik er zelf iets gloeiends heet op liet vallen, of omdat er lijm opzit dat er niet meer afgaat etc…) dan haal ik voor een paar euro gewoon een nieuwe.

Maar mn tafel ziet er na 7 jaar nog steeds mooi uit!

De salontafel is van zacht hout, hebben we nu 4 jaar en is wel flink gebutst… Maar aan de andere kant vind ik dat helemaal niet lelijk. Hij ziet er geleefd uit maar niet smerig.

De bank is meer een probleem… We hebben een grote donkerrode stoffen hoekbank, die krijg ik echt niet meer schoon. En je ziet dat zoonlief nogal eens op de armleuning tv zit te kijken…
Vind ik wel jammer. Maar vind een beetje zonde om nu een nieuwe bank te kopen … Die zal vast het zelfde overkomen. Hoewel het dan wel een leren bank zal worden, dus makkelijker schoon te maken.

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#10

Kijk, DAT vind ik nou nog eens handig: transparant zeil! Ik zag bij de Karwei enzo alleen maar bont zeil en dat heb ik dus ook. Wel van Lief, dus vrolijk gekleurd, maar ik vind het in een volwassen kamer een beetje raar staan. Zeker omdat het er altijd ligt, want dat zeil is mega (wij hebben een grote tafel) en ik krijg het al warm als ik er aan denk dat dat elke maaltijd op en af moet! Ik ga toch eens kijken bij de Marskramer dan, want dat is natuurlijk ideaal!

Onze houten vloer heeft ook butsen en de tafel ook. jammer, maar ach, dat weet je met kinderen. In tijdschriften zie je altijd van die kindonvriendelijke huizen, terwijl er wel kinderen wonen. Ik denk dan: spelen die nooit ofzo? Er gaat bijna elke dag wel een beker sap om, Max kloste vandaag op mijn klompsandaaltjes door het huis en krrrr…ach ja, ik kan er niet wakker van liggen. Er mag best geleefd worden, zolang er maar geen vingerverf aan mijn muren zit ofzo. Over 10 jaar maar weer eens nieuwe meubelen hahaha!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#11

Hier hebben we niets op de eettafel iggen. Ik ben toch bang dat de kinderen een kleed/zeil eraf trekken. De tafel is wel met glitsa behandeld dus er komen geen kringen oid in. Wel krassen maar ik sleep meestal alles in de zomer naar buiten ff schuren en lakken en het is weer als nieuw.
Als je die oranje vlekken uit je zeil wilt krijgen leg hem dan is een dagje in de zon. Werkt prima tegen spaghetti vlekken. zo krijg je dat ook uit snijplanken, plastic bewaardoosjes ed.


#12

Hier hebben we op de eet- en salontafel een transparant zeil liggen. Ideaal! Als eettafel hebben wij zo’n geweldige glazen tafel echt niet kndvriendelijk pff drama. Onze salontafel is te ovebrugging maar deze wil ik wel netjes houden.
Onze kinderen eten beide redelijk netjes dus dat scheelt ook een hoop. Wat ik altijd veschrikkelijk vond om de kinderstoelen schoon te maken. Ze zitten nu beide op een normale stoel en datbevalt me super.



#13

Wij hebben een kindje van 3 en vanaf dat hij met de pot ging meeeten zocht ik naar een oplossing, ik houd niet van plastic tafelzeil want je armen kleven er zo aan en als je het hebt afgenomen moet je weer wachten tot het droog is als je het wilt opvouwen.
Ik heb toen een bureaulegger bij Ikea gekocht en die ligt aan de kopsekant van de tafel waar Dion zijn Trip-trap stoel staat.
Hij is zwart dus je ziet er niets op en je neemt het zo af met een doekje.
als we sávonds eten leg ik een tafelkleed neer, dat vind ik gezellig.
We hebben een teakhouten tafel met RVS bladen er in gevreest, hij is al 11 jaar en nog steeds een toppertje.
Als Dion gaat kleien of kleuren leg ik een verjaardagskleed neer, je weet wel zo een die je voor feestdagen enz kan kopen met bijpassende servetjes, dat kleed is nog van zijn eeste verjaardag en afneembaar.
De rest van het huis ziet er nog netjes uit, er ligt een laminaatvloer van de vorige bewoners en dat is onze smaak niet maar zolang Dion nog klein is wachten we even met een andere vloer.

Lilypie Third Birthday tickers


#14

Wij hebben ook teak houten meubelen, hebben er ook een transparante zeil op gehad, maar ik ben er niet kapot van. Wij gebruiken nu een stoffen tafelkleed en vind het heerlijk!

Groetjes mama Ja



#15

Wij hebben eikenhouten tafels onbehandeld gekocht en dan zelf behandeld.
Ik heb er niks op liggen tijdens het eten ook niet.
Je kunt er met z’n 10en ana zitten maar gebruiken tijdens het eten maar de helft van de tafel.
Tijdens het eten ligt er niks op tafel. Ik ben ook van plan om een katoenen tafel lakens op de kop te tikken…
Tafel en grond rond de trip traps zien er prima uit wat butsen her en der maar er wordt geleefd dus tja dan ziet er ook niet alles netjes uit…
Wij doen na het eten de tafel en kinderstoelen af soppen klaar is kees.
Zeilen op tafel vindt ik ook niet zo het plakt inderdaad en met dit weer vindt ik dat 3x niks!
Tja katoenen tafellakens moet je er weer tig van hebben om de haverklap in de was… kids trekken het van tafel… lastig lastig…


#16

Kun je niet een wat kleiner zeil kopen, wat je alleen op het tafelgedeelte legt waar jullie met zijn viertjes zitten. Kun je het er na het eten afhalen en gewoon van je mooie tafel genieten.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers