Hoe zag jullie trouwdag eruit?


#1

Nee, nee, nee. Ik ben nog niet gevraagd hoor! Maar wij willen wel trouwen. Ooit. Gisteren waren we zonder de kids en kwam het gesprek er op. Hij vroeg: ‘Wil je voor of na je 40ste trouwen?’ Nu ben ik al 38, dus ik moet dan wel opschieten… Hij zei: ‘Ik vind jou vragen niet moeilijk (ik dacht: DOE DAT DAN), maar ik vraag me meer af hoe zo’n dag er dan uit moet zien?’ Aan de ene kant willen we het klein houden, maar het is ook wel gezellig als er leuke collega’s komen…maar dan wordt het al gauw weer groot? Omdat ik al bijna 40 ben en we Eva en Max al hebben, hoef ik niet zo’n bruiloft als waar ik vroeger van droomde. Lees: mooie jurk, koetsje, trouwen in de kerk, receptie, groot feest met DJ. Ik wil er wel een feestje van maken, maar het hoeft niet TE te zijn.

Ik vraag me af hoe jullie trouwdag er dan uitzag? Met alles erop en eraan, of juist klein(er)? Met een feest, of alleen met een groot diner? Al jullie vrienden, collega’s, kennissen of juist niet? Misschien komen we zo wel op ideeën? Dan is het alleen wachten tot hij het vraagt. Hij wil ook met mij trouwen, dat zegt hij ook, maar wanneer is nog de vraag hahaha. Ik vind het niet zo belangrijk dat ik hém ga vragen, daarin ben ik dan weer ouderwets. Ik wacht geduldig af!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

ben niet getrouwd dus aan mij heb je niks

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#3

Ik compenseer Kimmetje.
Ik ben 2x getrouwd. Welke wil je weten?

Groetekes, Sje


#4

@Kimmetje, aan jou heb ik inderdaad NIKS! Bedankt he?

@Sje, doe de laatste dan maar!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#5

tja aan mij heb je ook weinig! whahahah


#6

Aangezien het voor ons allebei de 2e keer was, wilden we het ook niet supergroots aanpakken. Maar ja, van het een komt toch weer het ander.

We zijn pas 's middags getrouwd. Ergens rond drieën. Ik heb niet bij mijn ouders geslapen (vind ik zo’n onzin als je al jaren het huis uit bent!), maar omdat we wel al samenwoonden, wilden we niet in hetzelfde huis omkleden. Dus ik heb bij mijn ouders omgekleed en meneer Sje kwam mij daar rond lunchtijd halen. De daggasten waren daar inmiddels ook gearriveerd.

Mijn moeder had gezorgd voor belegde broodjes, koffie, thee etc.

Daarna zijn wij vast wat foto’s gaan maken en de rest van het gezelschap bleef lekker bij mijn ouders. Daarna richting stadhuis. Na de huwelijksvoltrekking ging het gezelschap vast naar de lokatie waar we het feest vierden en wij gingen voor de rest van de fotoreportage op pad.

Einde middag receptie en na de receptie uitgebreid Italiaans buffet voor de daggasten. 20.30-21.00 feest met meer genodigden.

Maar nu komt het leukste: we hebben het met 5 jaar getrouwd nog eens dunnetjes overgedaan. Er is namelijk een en ander misgegaan op onze trouwdag (trouwauto was net als leenauto meegegeven en die hebben we zelf terug moeten halen, bruidsboeket was verkeerd gestoken, bruidstaart is nooit geleverd en de fotoreportage is mislukt). Daarom hebben we meteen al gezegd dat we bij 5 jaar getrouwd in elk geval de reportage over zouden doen.

Dus op de dag dat we 5 jaar getrouwd waren, in vol ornaat, weer bruidskapsel, weer bruidsboeket, corsages, bruidsmeisjesjurkjes en boeketjes voor onze meiden, wel een bruidstaartje, tjoepa op pad voor een fotoreportage op dezelfde locaties als 5 jaar eerder! 's Avonds (ook in vol ornaat) uit eten met dezelfde daggasten als op onze trouwdag.

2x getrouwd, maar 3 trouwdagen!

Groetekes, Sje


#7

@Sje; jij compenseert voor wel meer dan 1
Ook aan mij heb je niks, Ik ben niet getrouwd, en ben het ook niet van plan!

Groetjes Manderijn.


#8

Hier een keer getrouwd en toen was ik 20 dus niet te vergelijken met hoe ik het nu zou doen

Nu al tig keer gevraagd zelf door de kids (Madelon had t-shirts laten maken met kerst die hun allebei aan hadden) en heb ook ja gezegd, maar de meningen lopen hier tot nu toe ver uit elkaar ws omdat het voor René wel de eerste keer zou zijn. Ik ga het liefst alleen met getuigen naar het stadhuis daar een etentje mee en klaar en dan op een andere dag feestje thuis. René wil het uitgebreider en een van ons zal moeten toegeven hahaha en ik weet eigenlijk al wel dat ik het niet zal zijn

Liefs Michelle



#9

Wij zijn in September 9 jaar getrouwd.
Het was een prachtige dag, veel zon.
We kleden ons gewoon thuis aan, ik in de keuken en mijn
man boven.
Hij mocht de keuken niet in want mijn haar werd gedaan en make up.
Toen het tijd was is hij bij de voordeur gaan bellen en deed ik open.
S morgens foto s gemaakt in het dorp en daarna in de kerk soep met
broodjes gegeten met de genodigden voor de hele dag.
Daarna de kerkdienst.
Na de kerkdienst had een vriend van ons in een museum bus (is van hem)
alle gasten van de dag daarin vervoerd en een paar dorpen verder op gereden,
naar het restaurant waar we receptie hadden en s avonds het feest.
Daar hebben we s avonds een buffet gehad.
Na het feest dat pas tegen half 2 klaar was, mochten wij in het
kleinste hotel van Nederland, hoort bij het restaurant, overnachten.
Koste ons niks!
We sliepen in een bedstee.
Van de huwelijksnacht kwam niks, daar waren we helaas te moe voor.
We zijn op huwelijksreis gegaan naar Schiermonnikoog. Lekker dichtbij
maar toch heel gezelllig!

Groetjes Lisan.


#10

Ik was ook eerst zwanger en zijn toen getrouwd. Eigenlijk hadden we niets met het grote feest dat erbij hoorde, dus dat hebben we ook niet gedaan. 's Morgens getrouwd, daarna foto’s maken met familie (ouders, opa/oma, broers, zussen) en daarna lekker eten thuis. Broodjes, soep, lekkere dingen en daarna natuurlijk een borrel (en ik een frisje ivm de zwangerschap). Heel klein, maar niet minder gezellig. We zijn 28 sept a.s. 3 jaar getrouwd.



#11

Ik ben 5 jaar geleden getrouwd. Wij hebben het heel uitgebreid gedaan, zelfs in 2 dagen. Eerste dag in het gemeentehuis, daarna eten met familie. Tweede dag eerst lunchen, kerkdienst, diner en aansluitend feest. Ik wilde altijd al een sprookjesbruiloft en die heb ik gekregen!

@lisan, 9 jaar getrouwd? In een ander topic schrijf je over twee dochters van 5 en 7, waarvan één van je man en één van jezelf?


#12
quote:
Wij zijn in September 9 jaar getrouwd. Het was een prachtige dag, veel zon.

Dan ben je niet op 10 september getrouwd, want toen kwam het de hele dag met bakken uit de hemel!

Groetekes, Sje


#13
quote:
Wij zijn getrouwd toen we 7 maanden zwanger waren van onze dochter.

Ik was ook zwanger toen wij trouwden, 6 maanden. Wij wilden sowieso trouwen, los van een evt. zwangerschap. We hadden niet verwacht dat ik zo snel zwanger zou raken, dus toen ik zwanger bleek, heeft meneer Sje zijn huwelijksaanzoek vervroegd en binnen 3 maanden na dat aanzoek trouwden we.

Groetekes, Sje


#14

Wij hebben heb klein gehouden maar ik had wel DE jurk. Wij zijn ook gewoon thuis gaan slapen en hebben ons daar ook aangekleed. Eerst Mervin onder toeziend ook van de fotograaf en daarna werd Morgan in der bruidsjurk gehesen. Die zwierde ook als een prinses de trap af waar ze opgewacht werd door pappa. Daarna ik ook met fotograaf erbij aangekleed. Toen met trouwauto naar het stadhuis waar iedereen al wachte. Om 15.00 getrouwd en om 15.30 had iedereen vrij spel terwijl wij op locatie foto’s gingen maken. Dat was bij waar we het eten hadden en omdat wij in augustus getrouwd zijn hadden we voor een bbq gekozen. Iedereen die voor ons belangrijk is was erbij. Ook mijn broertje waar ik nog steeds blij om ben dat hij er was. Om 22.00 waren we thuis moe en voldaan en konden we terug kijken op een voor ons geslaagde dag. En over minder dan een maand mogen we de bovenste laag van de taart opeten

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#15

@Annemiek80,

Ikkeben is een leuk forum.
Het is niet de bedoeling dat je dingen die je leest, dat je
daar negatief op reageert.
Daar bedoel ik mee dit stukje: dat ik 9 jaar getrouwd ben en 2 kinderen heb van 7 en 5.
Dit heb ik geschreven klopt.
Mijn verhaal staat er en verder hoef je niks te weten.
Dus als je achterdochtig bent, liever niet reageren!

Groetjes Lisan.


#16

@ Sje: we zijn op 12 september getrouwd.
Toen was het een prachtige dag!

Groetjes lisan.


#17

De rest van september is dat jaar inderdaad mooi geweest! Mooie nazomer was dat!

Die 10e was de dag na de geboorte van onze oudste. Ik kwam die ochtend uit het ziekenhuis en heel die dag hebben we alleen maar gietende regen gezien. Vandaar dat ik het me zo goed herinner.

Groetekes, Sje


#18

Wat een leuke verhalen allemaal! Krijg haast zin om te trouwen hahaha. Veel van jullie zijn toch wat traditioneler getrouwd valt me op, met alles erop en eraan. Dat zou ik als ik jonger was geweest ook wel gedaan hebben. Nu vind ik dat niet meer zo nodig. Ik zie meer in een dag zoals Michele die had, gewoon gezellig en zonder gigafeest tot in de kleine uurtjes. Zoiets lijkt me wel wat! Maar het is allemaal maar net wat je zelf wilt he, in elk geval leuk om te lezen hoe het bij jullie ging!

@Lisan, zonder me ergens mee te willen bemoeien: ik begrijp je berichtje. Het viel me eerlijk gezegd ook al op dat Annemiek al 2x op deze manier op je reageerde. Het doet er inderdaad niet toe hoe alles nou precies zit, de een vertelt alles, de ander wat minder. Prima toch! Je liet vorige keer al duidelijk merken waarom je niet alles wilt vertellen en daar moet het dan ook bij blijven. De reactie van Annemiek viel me in die zin dus ook wel op…

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#19

Wij zijn 22 juni van dit jaar getrouwd.
We kennen elkaar al bijna 20 jaar, waarvan we 16 jaar een relatie hebben. In februari 2006 ben ik in Berlijn ten huwelijk gevraagd, maar door positieve en negatieve persoonlijke omstandigheden is het er dit jaar dan “pas” van gekomen .

Het was een geweldige dag!!! We hebben gewoon thuis geslapen. In de vroege ochtend heeft mijn schoonvader mijn man (toen nog niet hahaha) en onze 2 jongens opgehaald. Zij zouden zich daar omkleden.
De kapper en de make-up kwamen aan huis. Mijn moeder heeft me geholpen met het aantrekken van de jurk.
Om 10.30 uur kwam R. mij halen. Je wilt niet weten hoe zenuwachtig ik was . We zijn al zo lang samen, maar ik was helemaal van slag, Op een positieve manier dan he haha.
Daarna zijn we foto’s gaan maken voor de fotoreportage. Eerst met de kindjes en onze twee andere bruidskindjes. Die zijn daarna naar huis gegaan zodat we nog met zijn tweeën foto’s konden maken. We hadden een fotografe ingehuurd.
Om 12.30 uur kwamen de daggasten. Wij waren er nog niet, maar dat was juist leuk om binnen te komen terwijl iedereen er was. De daggasten hebben een broodje gegeten en om 14.00 uur zijn we met zijn allen naar de plek gereden waar we trouwden. We zijn voor de wet getrouwd, maar in een oude pastorie. De plechtigheid was erg mooi!!!
Daarna hebben we op dezelfde plek op de veranda de taart aan gesneden en champagne gedronken en groepsfoto’s gemaakt.
We zijn om 14.30 uur getrouwd. Rond 17.00 uur zijn we naar de plek gereden waar we 's avonds feest zouden houden. We hebben met de daggasten in het restaurant gegeten. De jongens zijn toen opgehaald door een goede kennis van ons, die ze naar ons huis zou brengen en ze daar op bed heeft gelegd. Zij heeft de avond op hun gepast.
Om 20.30 uur begon het feest. We hebben geen receptie gehad. Het feest duurde tot 01.30 uur en was super!!!
We hebben die nacht thuis geslapen. De jongens waren vroeg wakker en vol verhalen haha, dus het was een heeeeeeeele kort nacht. Maar dat was niet erg.

Het was een hele bijzondere dag, helemaal af!!! Voor ons zat alles er op en er aan.
We hadden beiden 1 getuige. Mijn broertje was dat bij mij R. zijn beste vriend.

Ik had mijn collega’s met partner uitegnodigd omdat ik niet zoveel collega’s heb. R. had zijn collega’s zonder partner uitgenodigd omdat hij heel veel collega’s heeft.

We hadden een discotheek ingehuurd. Die heeft op onze vraag vooral jaren 80 en 90 muziek gedraaid, met de dance muziek van nu en natuurlijk ook muziek voor de wat oudere generatie. We hebben ook doorgegeven welke muziek we absoluut niet wilde haha. Zo vinden we het namelijk verschrikkelijk om You never walk alone te horen op het einde van een feest. We sloten af met Ik heb je Lief van Paul de Leeuw.

Het was een dag om nooit te vergeten!!!


#20

Wij zijn in mei 2006 getrouwd.

Ik heb die nacht wel traditioneel bij mijn ouders geslapen en mijn man sliep thuis.
Om 12 uur hadden we de daggasten uitgenodigd bij mijn ouders voor een broodje. Mijn schoonouders, zwagers en schoonzussen en beide oma’s waren er wel al eerder. Mijn man kwam geloof ik rond 11.00 uur met de trouwauto, maar tijdstip weet ik niet meer zeker. Zo konden we nog even een uurtje rustig aan doen met elkaar en de naaste familie, voordat de overige daggasten kwamen.

Om 13.00 uur zijn we in het gemeentehuis getrouwd. Daarna zijn de daggasten naar de locatie gegaan waar we het diner en feest hadden. Wij zijn na het gemeentehuis met de fotograaf foto’s gaan maken. Toen we terugkwamen hebben we samen met de daggasten de bruidstaart aangesneden.

Daarna begon de receptie. Die wilde ik eerst niet, voor mijn gevoel was het zo’n handje geven kadootje krijgen idee. Maar aan de andere kant wilde we niet al die mensen op het feest uitnodigen. We wilde echt een feest met de mensen die we er graag bij wilde hebben en niet te groot. Mijn man deed toen aan volleybal en ik aan korfbal. We wilde die mensen wel uitnodigen, maar niet op het feest. En ik heb alleen al van mijn moeders kant 13 ooms en tantes. Een paar wilde we wel uitnodigen op het feest, maar lang niet iedereen. Maar helemaal niet uitnodigen voelde ook niet goed. En zo ook met collega’s. Ik werkte op dat moment bij IBM. Grote afdeling, maar voelde er niets voor ze op het feest uit te nodigen. Dus toch maar een receptie en dat was ontzettend gezellig.

Daarna zijn we met de daggasten gaan eten. We wilde geen deftig groot diner. Maar gewoon gezellig met elkaar eten. Er werd binnen voor ons gebarbequed en we konden pakken wat we wilde. Verder groot salade buffet erbij, erg lekker. En doordat je af en toe moet lopen ga je ook nog eens ergens anders zitten. Erg leuk. Vooraf soep en als nagerecht ijs. Prima en lust iedereen.

Daarna een feest met bandje van 3 mensen wat tot half 1 duurde.

Echt een supermooie dag gehad, precies zoals we hem ons hadden voorgesteld.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers