Hier ook maar effe de rijstenvlaai


#1

Rijstevlaai voor 30 cm doosnede

Deeg
300gr bloem
75 gram margarine
35gr suiker
20 gr gist

Vulling

1 liter volle melk
125 gr paprijst
1 pakje vanillesuiker
3 eidooiers
3 eiwitten (apart opkloppen )

  • Rijst, melk, vanillesuiker koud opzetten, aan de kook brengen en ongeveer 40 min laten sudderen.
  • Af laten koelen met de deksel erop en NIET openmaken !
  • Bloem in een kom en een kuiltje maken in het midden, de gist en een beetje suiker in het kuiltje en met een beetje lauw water een papje van de gist maken.
  • Resterende suiker over het meel strooien.
  • Als het deeg ( gistpapje ) gerezen is ( ongev 10 min ) het deeg mengen samen met een half kopje lauw water ( moet tamelijk stevig deeg worden )
  • Boter erbij kneden, toedekken en een half uur laten rusten.
  • 450 gr deeg afwegen, bolletje van maken en nog een half uur laten rusten
  • uitrollen en in de vorm doen
  • Velletje van de rijst halen
    +Eidooiers, rijst, en suiker door elkaar roeren
  • Eiwitten stijfkloppen tot sneeuw en goed door de rijst mengen
  • Vlaai vullen en absoluut NIET over de rand. Eventueel alufolie in de hoekjes doen voor het eruit halen strakjes
    Vlaai in het midden van de oven en deze niet helemaal sluiten ( lepel tussen de deur ) zo`n 40 a 45 min op 200 graden.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#2

Je kan ook een pollepel tussen de deur doen. De reden waarom de deur niet dicht mag helemaal is dat het vocht er nog uit kan van de rijstepap. Anders wordt alles heel erg zacht. Hetzelfde als je doet bij soesjes.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005