Heel snel afgeleid!


#1

Mijn zoontje zit in groep 2 en hij vindt het heel erg leuk.
Nu is het alleen zo dat hij veels te snel afgeleid is waardoor hij niet lang met iets bezig kan blijven. Thuis heeft hij daar geen last van. Alleen op school als er meerdere kindjes om hem heen zijn.
Hij is qua intelligentie ook op niveau dus hij kan heel goed meekomen.

Nu is al een paar keer aangegeven dat hij misschien doordat hij zo snel afgeleid is een jaar moet blijven zitten. Dit mag maar 1 keer op deze school dus als het nog een keer gebeurt dan moet hij van school af.

Ook tijdens het overblijven is hij zo snel afgeleid dat hij zijn brood steeds niet op eet. Hij krijgt een bepaalde tijd en als het dan niet op is heeft hij pech. Alle kindjes gaan dan naar buiten.

Ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet. Ik wil hem eigenlijk ook niet een jaar laten zitten omdat hij verder goed mee kan komen met zijn leeftijdsgenootjes. Maar ook omdat hij dus thuis gewoon rustig met iets bezig kan zijn en zich kan concentreren. We oefenen ook met hem (de school ook).

Weet iemand wat wij hier aan kunnen doen?

Groetjes,
Rosanne

<img src="http://lilypie.com
[img]http://lilypie.com[img]http://lb2f.lilypie.com/UDcEp2.png" border=0>


#2

Wat voor tips geeft de school? Is hij misschien afgeleid omdat hij iets moet dat wat hij helemaal niet leuk vindt en een vriendje doet wel iets wat hij leuk vindt?
Bij welke activiteiten is hij afgeleid?
En laten ze iemand zitten met als reden dat hij afgeleid is? Straks in groep 3 doet iedereen waarschijnlijk hetzelfde, misschien dat het dan wat minder is.
Vergeet in ieder geval niet dat jullie als ouders het laatste woord hebben. Jullie beslissen of je kind in groep 2 blijft of naar groep 3 gaat.

Als hij verder bij alle toetsen (taal en rekenen) voldoende/goed scoort dan is er toch niks aan de hand. Dan pikt hij het waarschijnlijk wel op…

Groetjes


#3

mijn zoon was ook snel afgeleid in groep 1 en 2 maar hier is de regel niemand blijft zitten in de groepen 1 2 en 3 inmiddels zit hij al in groep 5 en gaat het al heel goed en volgens mij is er ook niks raars aan om afgeleid te worden met die drukte om je heen er zijn verschillende activiteiten die tegelijk gedaan worden ik zou me er dus niet te druk om maken en proberen of hij gewoon naar groep drie mag daar is het rustiger omdat iedereen hetzelfde werk op dezelfde tijden doet als het dan nog niet gaat kan hij altijd nog blijven zitten al denk ik niet dat helpt
maar misschien kun je wel wat concetratie spelletjes met hem gaan doen wellicht heeft de juf nog ideetjes waarmee je het kan stimuleren

groetjes


#4

Hoi meiden,

Bedankt voor jullie tips! Ik heb er zeker wat aan!
Ik vond zelf ook al dat hij gewoon naar groep 3 moet gaan. En inderdaad, dan zal het wat rustiger zijn waardoor hij ook rustiger is.
Thuis is hij ook altijd een stuk rustiger en hij doet het verder goed op school dus ik vond het ook al belachelijk om hem daarom te laten zitten.

Maar we zullen hem ook zeker blijven helpen met concentratie oefeningen. Dat deden we dus al dus daar gaan we gewoon mee door!

Bedankt nogmaals!

Groetjes,
Rosanne

<img src="http://lilypie.com
[img]http://lilypie.com[img]http://lb2f.lilypie.com/UDcEp2.png" border=0>


#5

Vraag de juf wat ze er aan doen? evt gesprek met IB’er
zijn het bepaalde taakjes, hoelang kan hin wel door werken enz enz
misschien als ze hem dan even apart zet dt het dan wel lukt, met eten heb ik altijd l raar gevonden dat ze een bepaalde tijd hebben, dan blijft er mar een overblijf ouder bij tot hij zijn brood op heeft, hij merkt dan ook van zelf dan als hij wel door eet langer kan spelen…
Laten zitten alleen vanwegen consentratie hmmm dat zou ik niet goed vinden als hij verder wel op nivo zit…

thuis zou je spelletjes kunnen doen bv memorie, samen boekje lezen

gr Tries


#6

hoi

Dewi heeft ook groep 2, 2x gedaan en dat is goede keus geweest.

Qua toetsen kon ze wel net over maar emotioneel gezien niet. Ze was ook snel afgeleid en snel van haar stuk gebracht enzo. Wilde haar werkjes niet doen en zat het liefst te spelen. Thuis was zo zelfstandig en zelfverzekerd dus ik herkende dat helemaal niet en was in het begin ook best verontwaardigd daarover.

We hebben een paar gesprekken gehad en toen hebben we samen met de juf besloten dat ze bleef zitten. De juffen hebben daar toch een goede kijk op omdat ze zoveel kindjes zien maar inderdaad de uiteidelijke beslissing lag bij ons.

Wij hebben daar niet zo moeilijk over gedaan. Ik vond het wel zielig dat haar vriendinnetjes over gingen en zij niet. De eerst nieuwe schooldag stond ik met een brok in mijn keel toen ik haar vorige groep zag staan maar Dewi had er helemaal geen last van. Had heel snel nieuwe vriendjes, groeide op school in haar zelfvertrouwen (want ze wist het allemaal wel) en is nu (groep 6) een hele sterke leerling met allemaal 8ten en ruim voldoendes op haar rapport

Ze heeft nooit extra huiswerk. Geen remidial teaching enz dus loopt de groepen op haar gemakkie door zonder dat ze zich verveelt ofzo.

Kortom mijn advies is dat je open moet staan voor wat de juf aangeeft en als je hier een goed gevoel bij hebt zou ik hem een extra jaartje laten kleuteren.

Mij lijkt niets erger voor een kind op constant op je tenen te moeten lopen om de rest bij te houden.

Bianca


#7

hoi ja daar heb je wel gelijk in juffen hebben vaak een heel andere kijk op het kind in kwestie ik hoor ook verhalen van juffen waarvan ik heb gaat dit wel over mijn kind ?? haha maar dat hebben meer moeders maar zolang je kind er geen moeite mee heeft is er toch geen probleem mijn kids hebben wel beide extra lessen gehad voornamelijk in de nl taal maar dat komt omdat ze een buitenlandse vader hebben en ik zelf ook een taalachterstand heb (ik draai veel woorden om in een zin) verder komen ze overal goed in mee tegenwoordig worden wij verbeterd door onze kids haaha
maar idd sta ervoor open voor de adviezen van de juf luister en kijk goed naar je eigen kind is ze er emotioneel aan toe en maak op bassis daarvan een beslissing ik denk dat wat bianca zegt een kind past zich zo snel aan en heeft er vaak minder moeite mee als de ouders

groetjes