@Sandra, die cupcakesmix zorgt voor lekkere luchtige cakejes. Dus het proberen waard!
Hier hebben ze veel van dat cupcakes-spul bij de Jamin. Daar verkopen ze ook fondant. Let op, je hebt fondant en marsepein. Marsepein is veel plakkeriger om te verwerken, fondant plakt eigenlijk niet. Dus ik vind persoonlijk fondant ideaal!
Je kunt fondant in allerlei kleuren kopen, maar wat je ook kunt doen is gewone witte fondant kopen en die zelf kleuren. De kleurstoffen bij de Jamin zijn vrij duur maar maar sinds kort hebben ze in de supermarkt van Dr. Oetker ook kleurstoffen: blauw, rood en geel in 1 doosje. Kost iets van 2 euro nog wat. Met die 3 kleuren kun je veel meer kleuren maken als je mengt: blauw en rood = paars, blauw en geel = groen, rood en geel = oranje.
Fondant ietsje plat maken, heel klein drupje (je hebt echt maar heel weinig nodig!!!) erop, dichtrollen en kneden maar! Gebruik daarbij wel van die latex handschoenen want die kleurstof gaat heel behoorlijk in je huid zitten en dat moet er dan net als watervaste stift weer vanaf slijten. Da’s niet tof.
Maar het werkt dus perfect! Dus als je niet teveel standaard kleuren wilt kopen, kun je het ook op die manier doen. Ik koop tegenwoordig gewoon elke keer een kilo witte fondant en die kleur ik zelf in hoeveelheden die ik nodig heb.
Als je met een kelin blokje fondant van 250 gram (= iets van 2 euro) begint en dat setje kleurstoffen van Dr. Oetker, dan kom je al een heel eind!
Wat uitrollen betreft, dat gaat het prettigst met zo’n fondantroller (ook bij de Jamin). Daar ben je wel iets van 7 euro aan kwijt maar dat werkt echt perfect, plakt niet, en er zitten 2 maten bandjes aan weerszijden omheen zodat je fondant altijd dezelfde dikte heeft na uitrollen.
Groetekes, Sje