Erge rugpijn na 2 zwangerschappen


#1

Wie herkent dit? Na 2 zwangerschappen heb ik veel last van mijn rug.
Eerst kreeg ik met stofzuigen en eten koken erg veel last. Maar nu sinds een maand ongeveer heb ik vanaf eind van de ochtend tot ik op bed ga last van mijn rug. Het is zo vervelend dat ik alles gewoon met tegenzin doe. Eten koken, stofzuigen, de was en de kinderen… Alles doet zeer. Het is geen verschrikkelijke onuitstaanbare pijn, maar vervelende zeurende pijn… Ik ben gelukkig heel wat gewend dus ik ga wel door, maar leuk is anders…
Ik weet gewoon niet hoe ik moet zitten, liggen, niks voelt gewoon fijn…
En nu sinds een week ongeveer heb ik ineens steeds een dof gevoel of kleine tintelingen in mijn rug. Dat gevoel wat je hebt als je voet slaapt? Alleen dan iets minder, dat voel ik in mijn rug! Nou heb ik al een poosje ook zo nu en dan last van slapende voeten en iets vaker ontzettende kramp in mijn benen. Zet de symptomen bij elkaar en je komt uit bij een hernia. Maar het lijkt me heel sterk dat ik dat heb omdat de rugpijn eigenlijk de hoofdpijn is en mn voeten en benen gebeuren maar soms, dus dat is bijzaak.
Heeft iemand van jullie dit meegemaakt en wat was het?
Ik denk dat ik volgende week toch maar eens een afspraak moet maken bij de dokter, maar ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet leuk…

Groetjes


#2

Ik zou al eerder een afspraak bij de huisarts gemaakt hebben. Je rug is ontzettend belangrijk, en erg bepalend als hij zeer doet.
Wie weet komt het dus helemaal niet van na je zwangerschappen,maar is er inderdaad wat anders aan de hand!

Groetjes Manderijn.


#3

Ik herken het! Ik heb in het verleden wel vaker last gehad van mijn rug, maar eigenlijk al heel veel jaren niet meer. Ook tijdens mijn zwangerschap geen last, maar vorig jaar heb ik heel veel last van mijn rug gehad en idd de symptomen die jij ook noemt. De tintelingen en de kramp etc. Ik liep af en toe helemaal scheef.
Ik ben toen ook bij de dokter geweest, die dacht ook aan een beginnende hernia, maar omdat ik geen uitval had van mijn benen etc, was het nig niet zover.
Zij heeft mij toen aangeraden om naar Mensedieck te gaan. Dit heb ik idd gedaan. Dit heeft wel wat geholpen. Zij heeft mij goeie tips gegeven om beter te tillen, bewegen etc
Wat vergeet niet dat je met kinderen veel tilt, pakt, op de grond met ze spelt etc en als je dit op de verkeerde manier doet kan je je rug erg belasten.

Nu doe ik de oefeningen niet heel veel meer, maar ben me wel meer bewust van mijn houding.

Ik zou als ik jou was dus zeker even naar de HA gaan en eventueel naar Mensedieck?

Succes ermee, want rugpijn is zo naar!

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

Fijn dat jij het herkent en dat het niet meteen iets heel naars is! En ja mn rug word nu natuurlijk extra belast nu ik echt alles alleen moet doen. Het ergste is savonds de kids op bed doen, dan ben ik gesloopt en wil ik liever niet meer.
Alleen het allergrootste nadeel van alles is die eigen bijdrages overal! Bij fysio en bij mensendieck ook moet je de eerste zoveel behandelingen zelf betalen en daar hebben wij geen geld voor

Groetjes


#5

Dan wordt het inderdaad wel kostbaar als je veel zelf moet betalen. Ik was vorig jaar extra aanvullend verzekert ivm oa mijn zwangerschap en bevalling in 2011, dus bij mij werden toen de eerste 8 behandelingen vergoed. Ik heb even de aantekeningen erbij gepakt met de oefeningen die ze mij gegeven heeft. Die kan ik inscannen en naar je mailen, maar dat is mss wat lastig zonder uitleg.

Een oefening die je iig zou kunnen doen om je rug wat te onspannen. Op je rug liggen, voeten plat op de grond en dan je knieen van links naar rechts bewegen.

Maar ik zou zeker wel even langs de dokter gaan. Niet omdat het gelijk iets ernstigs is, maar kan geen kwaad om er na te laten kijken. En wie weet kan hij/zij je adviseren over pijnstillers.
Sterkte he meid!

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#6

goudvisje@ zijn jullie niet lid van de FNV bijvoorbeeld, dan kun je de fysio ook
onbeperkt hebben (ligt aan de verzekering maar bijvoorbeeld met Menzis 2 is het onbeperkt)

voor de rest geen tips voor je helaas, beterschap met je rug!
groeten,


#7

ik heb het al na 1 zwangerschap en tot de dag van vandaag is het nog steeds idemdito (niet om je te ontmoedigen want bij mij heeft het met meer te maken mbt reuma erbij) ik zou evne nar de dokter gaan en om een MRI of CT scan vragen oid. mocht daar niets uitkomen even naar de fysio. kan goed van je bekken of nek afkomen of misschien zitten je ruggenwervels wat vast.


#8

Hé Goudvisje, ik zou inderdaad een bezoekje aan de HA brengen.
Bij mij helpt de chiropractor ook altijd goed, want ik heb ook regelmatig last van mijn rug, maar ook dat is prijzig!

Verder, zou het ook niet kunnen ontstaan vanuit psychische ‘problemen’, ik bedoel, er is nogal wat stress de laatste tijd?

Liefs, Anne


#9

@lalala: Ja de chiropractor had mn moeder ook al aangeraden maar dat is helemaal niet te betalen…
En ja het zou best met de spanning te maken kunnen hebben, maar ik heb die last van mijn rug al vanaf mijn eerste zwangerschap, alleen toen was het nog niet zo erg… En sinds een paar weken dus die tintelingen en hele erge pijn in mn rug terwijl ik al vanaf begin dit jaar stijf van de stress sta… Maar we zullen het snel weten, woensdag heb ik een afspraak!

Groetjes