Apple Crumble (4 personen)
2 appels per persoon(liefst verschillende soorten)
theelepel Kaneel
Bloem 200 gram
magarine 50 gram
suiker wit (half kopje)
Basterd suiker(bruin) (3 eetlepels)
kruidnagel
Vanille vla/ijs
Oven voorverwarmen :200 graden
Schil de appels en snij ze in blokjes,Meng ze met de suiker, theelepel kaneel en een snuf kruidnagel.Bak het geheel in een koekenpan met een klont boter zodat er een caramelachtige gelei ontstaat.Smelt ondertussen de magarine (50gram) in een mengkom en voeg de bruine suiker,een snufje kaneel en de bloem toe en maak er een kruimelig geheel van (eventueel wat extra bloem toevoegen)
Doe de gebakken Appels in een ovenschaal en dek ze af met de kruimel-mix
Bak het geheel in 15 min. af
Serveren met koude vanille vla of ijs
SMAKELIJK!!!
Heerlijk winter toetje recept gekregen van : mijn schoonmoeder