Eerste keer naar de basisschool


#1

De titel zegt het al, bo mocht voor het eerst vanmorgen naar de basisschool. Hij had er enorm zin in, en was helemaal enthousiast. Eenmaal daar ging het ook goed , hij ging netjes in de kring zitten en ik kon zonder gedoe weg.
Toen ik hem ophaalde gaf de juf aan dat het goed ging, en helemaal geen problemen. Bo was echter wat stilletjes, moeheid, logisch!!

eenmaal thuis zei hij teleurgesteld dat ze daar lang niet zoveel speelgoed hebben dan op het kdv, en dat ze ook nog niet hadden geschreven…
Hij vond het niet leuk en wil niet nog een keer naar school…
Daar spreekt ook de moeheid hoor, dus ik hoop dat hij nog bij draait, maar ik had zo gehoopt omdat hij van te voren zo enthousiast was. dat hij het leuk zou vinden!! Herkennen jullie dit bij jullie eigen kindjes? en hoe gaan jullie daarmee om? en hoe lang duurt die fase ongeveer?

Ik blijf het positief benaderen hoor, volgende week mag hij twee ochtenden wennen, en niet meer gaan is niet een optie, hij zal er door heen moeten, maar ik vind het wel jammer dat hij niet zo blij terug kwam…

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Ik herken het totaal niet. En een kleuterschool met weinig speelgoed?? Pff hier kun je het zo gek niet noemen of het is er. En hoe komt hij erbij dat ze schrijven?

Liefs Michelle


#3

Ik denk wel dat er moeheid bijzit maar dat was bij Dylano ook maar die was wel helemaal enthousiast.
Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden. En gewoon volgende week weer enthousiast wegbrengen.

Liefs Michelle


#4

Tja, ik weet niet precies hoeveel ze hebben , maar ik kan mij wel voorstellen dat het minder is dan bij het kdv, en ook dat je niet zomaar alles kan gaan doen wat je wil, u moet hij luisteren naar de juf en die bepaalt wat ze doen. Daarnaast hadden ze vanmorgen een aangepast programma want ze hadden een buurt actie, dus ze hebben grotendeels vanmorgen bloembollen gepland in de buurt, dus hij heeft nu ook niet echt een goed beeld gekregen van wat ze normaal doen op een ochtend.
Wat dat schrijven betreft, daar heeft hij het al heel lang over, heeft hij opgepikt van broertjes of zusjes van zijn vriendjes, en elke keer zeg ik, ja Bo op school leer je schrijven, maar dat duurt nog heel lang, dat gebeurt niet wanneer net op school begint, dan moet je eerst 6 zijn en je bent nu bijna dus nog twee jaar wachten. Kortom hij is teleurgesteld.
Daarnaast kent hij niet echt kindjes en dar had hij het net ook over, de juf vind hij lief, want die heeft hij al eens gezien, maar de andere kindjes niet, dat vind hij spannend. misschien is dat het hele punt wel.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#5

Ja wel balen dat hij gelijk een aangepast programma had, zal zeker meespelen. Komt vast helemaal goed

Liefs Michelle


#6

Ik herken het ook niet. Morgan heeft een ochtend gewend en daarna was het meteen het diepe in en dat is meteen goed gegaan. Hoor haar inderdaad nooit klagen over speelgoed en de taakjes die ze krijgt vind ze helemaal geweldig. Het scheelde inderdaad wel dat ze al een paar kindjes kende van de opvang en sommige kende ze van gezicht uit de buurt. Inmiddels is ze met iedereen vriendinnen, heeft ze drie verkeringen en als ik met haar boodschappen doe wordt de complete jumbo uitgebreid begroet. Denk dat dat met Bo ook wel goed komt hoor zeker als ze wat meer in de klas doen.

Overigens wat een raar tijdstip in het jaar om bloembollen te planten.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#7

Dani is afgelopen maandag voor het eerst op school geweest om te wennen. Morgen mag hij weer.
Hij vond het best wel spannend. Gelukkig zit er in zijn klas een vriendje van het KDV die hij heel graag mag. Wat voor hem wel erg wennen was is dat hij niet zelf mocht bepalen om gelijk met dat jongetje te spelen, want Dani begon aan de klei tafel en dat jongetje zat aan de puzzel tafel. Hij heeft het wel erg leuk gehad, maar hij was ook wel weer erg blij dat hij mij zag om 1200 uur. Het is toch ook best spannend. Moet je jezelf nagaan op je eerste werkdag bij een nieuwe baan.

Toen ik Dani vanavond vertelde dat we morgen weer naar school gaan vond hij het eerst erg leuk, daarna wilde hij toch niet en toen weer wel.

Ik zou er inderdaad niet te veel op in gaan, hij moet toch. Maar daarom natuurlijk ook het wennen, ze moeten er nog een beetje ingroeien.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>