Drinken tussen de middag


#1

Eva luncht 2x per week op school. Ze eten en drinken elke ochtend ook iets in de klas. Ik heb voor haar een combibroodtrommel, een trommel met een bidon erlangs. Ideaal. Ik geef meestal een banaan mee, een plakje ontbijtkoek, een Sultana o.i.d. Drinken is meestal Karavan of diksap.

Tussen de middag drinkt ze thuis melk of Optimel, maar ik vind dat niet zo geschikt om mee te geven naar school. Ze hebben natuurlijk geen koelkast en lauwe melk/Optimel vind ik zelf erg vies. Meestal drinkt ze dan een beetje van het sap dat ze in de ochtend al op heeft. Toch merk ik dat ze op een schooldag erg weinig drinkt, terwijl ze thuis voldoende drinkt.

Ik zit er een beetje met wat ik haar te drinken zou kunnen geven. Wat drinken jullie kindjes in de 10-uur pauze en in de lunchpauze? En wat geef je mee als eet-tussendoortje voor de ochtend?

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Zou je op school niet kunnen vragen of haar beker in de koelkast mag, neem aan dat de leerkrachten ook een koelkast hebben. Bij ons is dat geen probleem.
Marijn krijgt 3x in de week een broodje mee en de dinsdag en donderdag zijn bij ons fruitdagen. En hij krijgt een beker drinken mee, meestal ranja.
Hij heeft nu 1x overgebleven en toen hij een beker melk/yoki mee en deze mocht in de koelkast op school.


#3

Jurian
Ochtend: 1 pakje drinken met koekje of fruit
om 12.00 eet hij 1 boterham met beker optimel/karnemelk (krijgen ze op school via campina, contract mee)


#4

Hier’ s morgens fruit en een beker siroop. Tussen de middag een pakje yoghi. Hier kunnen ze het ook via school krijgen maar vind ik behoorlijk prijzig.

Liefs Michelle


#5

Aaron blijft nooit over maar ik weet dat ze hier op school ook melk geven die van school af komt zodat de ouders daaar niet voor hoeven te zorgen.

Ik geef in de ochtend of een appel mee in stukjes…of een boterham met wat siroop.

Gr, Danielle


#6

Hier drinkt N. niks anders dan thee, melk of yogho.
Lauwe yogho vind hij niet lekker dus naar school altijd melk mee. Ook voor overblijf.
Soms heeft hij daar geen zin in, dan drinkt hij thee. Daar wordt op school altijd voor gezorgd.

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#7

Erik krijgt voor 's ochtends een stuk fruit mee en wat diksap of ranja. Hij blijft driemaal per week over en eet dan op de tso; brood en drinken wordt verzorgd door de tso. Ik heb 'm wel eens gevraagd wat hij zoal eet en dat ligt meestal rond de twee à drie broodjes en hij drinkt er melk bij.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#8

Tim eet alleen op maandag tussen de middag op school. Ik geef hem dan voor s’ochtends fruit en een beker limonade of diksap mee. Voor tussen de middag 2 boterhammen, ontbijtkoek en een pakje melk. Hij krijgt thuis ook altijd s’ochtends en tussen de middag melk bij zijn brood.

Fruit en koek wissel ik altijd af. Op maandag, woensdag, vrijdag geef ik fruit mee voor s’ochtends. En op dinsdag en donderdag sultana, liga o.i.d en dan krijgt hij s’middags thuis fruit. Hier is het alleen op woensdag verplicht om fruit mee te geven.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#9

Hier is het verplicht om drinken mee te geven in een beker…er mogen geen pakjes drinken mee naar school. (meehelpen aan een bewust milieu)

Hier mogen trouwens geen koekjes als tussendoortje of luch worden gegeten maar wel een boterham/pererkoek enzo…stukje kaas.

Gr, Danielle

Gr, Danielle


#10

Ik geef voor in de ochtend beker fristi mee en een knijpfruitje,
en als ik ze niet in huis heb dan een banaan of appel.

N blijft 3 x pw over in de middag,
dan geef ik haar 2 boterhammetjes en een pakje drinken mee,
(bv: chocomel fristi wicky)
en een koekje (mueslireep, of fruitkoekje)

Liefs van Mij

Gewijzigd door - Nemo op 07 Nov 2012 11:00:14


#11

Bij de lunchclub op Eva’s school moet je alles zelf meegeven. Je betaalt dan omdat er 1-2 moeders mee overblijven, ik geloof 2,50 per keer. Voor dat geld zouden ze best een beker melk mogen geven vind ik eigenlijk, maar dat is helaas dus niet zo.

De koelkast kan helaas niet Pranger, er zitten 1100 kids op die school!

Maar zo te lezen doen jullie het ook zoals ik: broodje, diksap, Optimel, koekje a la peperkoek of liga. Wij mogen ook geen chocoladekoekjes ofzo meegeven, wel ’ gezonde’ koeken als Sultana enz. Eva eet geloof ik soms wel 3 boterhammen tussen de middag (!), maar dan eet ze pas thuis weer een tussendoortje(koekje of fruit). Ik vind de knijpfruitjes ook ideaal om mee te geven! Pakjes mogen bij ons wel, maar vind ik ook vrij prijzig en ik weet niet goed welke nou heel suikerrijk zijn en welke niet.

Ik hou het maar zoals we het nu doen!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#12

Merel krijgt elke dag fruit mee naar school en een beker drinken. Op de dagen dat ze een hele dag moet, krijgt ze ook nog een sultana/liga o.i.d mee. Voor het overblijven krijgt ze een pakje mee, yoghurtdrank light. Staat in de winkel niet in het koelbak, dus op school ook niet. Zitten ongeveer 60 kcal in geloof ik.

Groetjes Natasja



#13

Merel krijgt elke dag fruit mee naar school en een beker drinken. Op de dagen dat ze een hele dag moet, krijgt ze ook nog een sultana/liga o.i.d mee. Voor het overblijven krijgt ze een pakje mee, yoghurtdrank light. Staat in de winkel niet in het koelbak, dus op school ook niet. Zitten ongeveer 60 kcal in geloof ik.

Groetjes Natasja



#14

Dat zijn heel veel kinderen en ja als die allemaal iets voor in de koelkast hebben wordt hij aardig vol en onoverzichtelijk. Je hebt ook van die coolpacks die je om een blikje of fles kunt doen zou dat nog iets zijn. Wel een zakje omheen doen.


#15

Jeetje wat eet morgan slecht op school. Dat idee had ik al maar wordt nu echt bevestigd.

Ze krijgt mee: fruit en op dit moment ook wortels, die eet ze om 10.00 en twee boterhammen waarvan ik blij ben dat ze er met de overblijf 1 van op heeft. Kwa drinken heeft ze twee pakjes bij zich. Wicky of appelsap. En de overblijf is € 1.25 per dag. Dus € 5.00 per week.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#16

Hylke luncht 3 dagen per week op school.
Krijgt 2 boterhammen mee, en fruit of koekje als tussendoor.
En twee pakjes drinken.
Melkproducten drinkt hij niet (behalve chocolademelk),
dus die pakjes is wicky, taksi enzo, of dus chocolademelk.

M.


#17

Michele, n. Eet maar met moeite 1 boterham tussen de middag… Of ie nou thuis eet of op school, maakt niks uit.
Dus wt dat betreft valt Morgan mee hoor

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#18

@rainbow 2,50 per keer?? nou dat is idd best veel,
Voor dat geld zouden ze idd best een beker melk kunnen geven ja.
hier kost het maar 1,20 per keer, en krijgen ze nog thee ook.

Liefs van Mij

Gewijzigd door - Nemo op 08 Nov 2012 09:57:33


#19

Hier krijgt Jony voor in de ochtendpauze:
Plak ontbijtkoek in stukjes in een trommeltje + Fruit to go (fruitknijpzakje)

Voor tussen de middag als ze overblijft.
1,5 boterham + drink yoghurt van het merk Perfect (hoogvliet)

Alles komt leeg weer terug.


#20

Gelukkig komen de trommels bij mij ook leeg terug. De juffen geven namelijk restjes mee terug, zodat je kunt zien wat je kindje op heeft. Bij Eva zat er soms nog wel veel sap in haar beker, maar sinds ze een bidon heeft is ’ ie leeg. Ik denk dat ze gewoon eerst niet snapte hoe har Lillyfee beker openging (was ook best ingewikkeld draaien). Ik vind het altijd fijn als alles op is, hebben ze tenminste lekker gezellig alles opgepeuzeld!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers