Dion is zindelijk


#1

weer een mijpaal in zijn tot nu toe korte leventje, ik voel me net zo trots als zijn eerste stapjes
vanaf dat hij 2,5 was zo nu en dan op het potje gezet maar hij gaf zelf niet aan dat hij moest en wilde soms ook niet, ok goed we foceren niets.
Toen hij net 3+ was met regelmaat lekker buiten in zijn blootje laten lopen soms ging het goed maar meestal niet en liet hij het zo lopen en schrok daar dan van, dus hij was er nog niet aan toe.
Nu waren we begin oktober een weekje op vakantie en op het strand en als we bij het huisje waren had hij geen luier om en ineens ging het heel goed ook poepjes doen enz.
Terug van vakantie haalde ik hem op bij het KDV en vertelde de juf dat hij de hele dag zonder luier had gelopen en het ging hartstikke goed, dus toen gelijk doorgezet en nu 3 weken later maar één ongelukje gehad op het KDV.
Ineens is het daar
Nu vertel ik hem dat hij direct moet gaan plassen als hij wakker wordt en dat doet hij nu ook alleen is zijn luiertje nog niet droog maar zeker een minder zware plasluier dan voorheen, waneer na het zindelijk zijn overdag werden jullie kindjes s’nachts ook zindelijk?

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#2

Super zeg, dat is zeker een mijlpaal, en ik beleef m helemaal met je mee want ik heb mn ventje ook net een weekje of 3 overdag zindelijk!
Hij was onlangs ook 3 nachten achter elkaar droog, dus ik dacht hups weg met die luier… maar dat was een beetje overmoedig van me, kon meteen die eerste nacht mn mannetje gaan wassen en het bed verschonen! Dus daar wachten we nu toch maar mee…

Grappig he, hoe ze het ineens te pakken hebbben, voor de geboorte van Lisa waren we al begonnen met zindelijkheidstraining maar dat liep nog niet zo lekker, vervolgens ging onze aandacht even naar hele andere dingen uit, en zo’n drie weken geleden zijn we weer actief begonnen en eigenlijk was het toen zo klaar. Met behulp van wat boekjes, helemaal goed. Alleen wilde Jasper zn poepjes alleen maar op het potje doen, dat vond ie maar eng op de wc, maar vanmorgen deed ie het voor het laatst op het potje en heb ik gezegd dat ik het potje ging weggooien (hij had inmiddels al meerdere malen de wc gebruikt bij anderen, alleen thuis moest het perse op het potje), dat accepteerde hij zomaar en deed het de rest van de dag keurig op de wc, plons is natuurlijk heel interessant, doorspoelen en na zwaaien ook…haha Dus ja, ik herken dat trotse gevoel helemaal!

Lekker genieten wat met al die mijlpalen gaat het groot worden super snel!!!
Dat s’nachts zindelijk worden zal ook vanzelf wel komen, ik laat m voor het slapen gaan even plassen, luier om, en s’ochtendsvroeg gaat de luier meteen weer af.

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#3

Dani was met 2,5 jaar ( ook van de 1 op de andere dag) zindelijk. Hartstikke snel dus. ’ s nachts draagt hij nog steeds een luier en is bijna altijd gevuld in de ochtend. Ik weet niet zeker of het bij Dani gewoon gemak is of dat hij nog niet zindelijk is in de nacht. Ik zet er zelf, ook een beetje uit eigen belang, nog geen druk achter. Na zijn 4 de jaar en als alles met school goed gaat ga ik er wel wat meer mee doen.

Ik ken ook verhalen van kinderen die ruim 3 waren vordat ze zindelijk waren, maar dan ook gelijk 's nachts. Dus ja het is erg verschillend.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

Erik was overdag zindelijk enkele maanden na z’n derde verjaardag. Een half jaar later kreeg hij een allergische reactie op de luier (eczeem op z’n heup). Zo sneu, het was echt een rotplek. Ondanks dat z’n luier 's ochtends nog altijd hartstikke vol zat, vond ik dat we moesten proberen ermee te stoppen, vanwege die nare plek. Duidelijk uitgelegd waarom we gingen stoppen en dat hij ons altijd kon roepen als hij moest plassen.

Met samengeknepen billen ging ik de nacht in, want dacht echt dat hij de luier nog nodig had. Wat denk je? Vanaf nacht 1 ging het goed! Een paar ongelukjes gehad en een kleine terugval toen hij met school begon. Ik denk dat we hem 's nachts die luier nog langer hadden omgelaten hoor als hij niet dat eczeem had gehad, puur omdat hij 's ochtends nog zo vol zat. Maar zo zie je maar, dat was puur gemak van hem en hij kon best zonder. Soms moet je misschien gewoon dingen proberen!

Knap van Dion hoor! Ze doen alles op hun eigen tijd

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#5

Wat lekker joh dat hij zindelijk is. Knap van hem en scheelt natuurlijk weer aardig wat luiers.

Tim was 2 maanden voor zijn 3e verjaardag zindelijk, maar draagt s’nachts nog steeds een luier. Heel af en toe moet hij 's nachts en dan gaat hij ook. Maar dat kan zo een paar weken niet zijn en dan ineens wel weer eens. Luiers zijn in ieder geval nog heel erg vol s’ochtends. Helaas was ik zelf ook heel erg laat nachtzindelijk. Zelfs plaswekkers etc hielpen bij mij niet. En Tim slaapt dus ook gewoon heel diep. Zodra hij s’ochtends wakker wordt doet hij wel direct zijn luier af en gaat naar de wc.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#6

Wat een leuke reactie’s bedankt meiden en fijn om jullie verhaal te lezen.
Dion had vanmorgen een droge luier en net met het naar bed brengen wilde hij zijn luier niet om, dus ik uitleggen dat het wel heel vervelend is om een nat bed te hebben maar hij wilde het persee.
Op hoop van zege dan maar.
Eergisteren werd hij s’nachts wakker en wilde plassen en tegen een uur of 6 gilde hij dat hij moest plassen en ging toen huilen want hij had het in zijn luier gedaan.
Ik ga hem wel even slaapdronken laten plassen voordat ik zelf naar bed ga denk ik want hij had ook net een beker melk op voor het slapen gaan.
Mijn neefje heeft ook heel lang in zijn bed geplast en daar was een medische oorzaak voor, als je slaapt maakt je lichaam een hormoon aan dat er voor zorg dat je minder urine produceerd s’nachts maar bij hem werkte dat niet zo goed en vandaar dat je er ook medicijnen voor heb.
Ik laat over een paar dagen wel even weten hoe het gegaan is.
Groetjes

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#7

Het gaat heel goed met Dion s’nachts, hij is elke ochtend droog.
Ik heb het er met mijn man over gehad en we laten hem s’nachts niet slaapdronken plassen want dat is onnatuurlijk, hij moet zelf leren wakker worden voor een plasje.
We doen hem om die reden wel een luiertje aan want een nat bed is ook niet fijn maar elke ochtend is zijn luier nog droog.
Hij komt wel meestal rond 2 uur naar ons toe en als we dan vragen of hij moet plassen zegt hij nee maar voor ik hem dan weer in zijn eigen bedje leg laat ik hem toch even plassen, ik weet niet precies waarom hij wakker wordt maar dat heeft hij wel vaker, z’n periode dat hij steeds rond een bepaalde tijd wakker wordt.
Ik vroeg hem of het moeilijk is om droog te blijven s’nachts maar hij zegt nee hoor mam dat is heel makkelijk en dat doe ik gewoon.

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#8

Topper!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#9

Goed bezig!!
Seth was met 2,5 jaar zindelijk en na zijn 3e verjaardag hebben we ook de luier afgelaten 's nachts, hij was toen al een paar weken (maand of 2) droog in de ochtend, dus dat ging gelijk goed.

Liefs, Anne


#10

Ik heb met Dion afgesproken dat als hij het zo goed blijft doen s’nachts dat zijn luier niet meer aan hoeft als de kerstboom er is.
Dat hi’j een paar nachten steeds wakker werd kwam denk ik doordat hij keelpijn had want hij is nu snip verkouden.

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#11

Goed bezig, die Dion! Knap hoor!

Groetekes, Sje