De hele dag opruimen


#1

Zijn jullie ook de hele dag bezig met opruimen? Ik wel. Ik heb Eva en Max geleerd dat ze eerst iets moeten opruimen voor ze met iets anders gaan spelen, maar ze doen het gewoon niet. Ze lopen gewoon weg en gaan dan weer ergens anders mee spelen. Vandaag was het natuurlijk helemaal erg, zo na Sinterklaas. Hadden ze gekleid, liepen ze naar de Playmobil…Als ik even dan zeg dat ze mee moet opruimen, doet ze het wel, maar zo slordig datik het geen opruimen noem. Van een 2-jarige kun je, vind ik, ook niet verwachten dat hij alles keurig opruimt op de plek waar het hoort. Je moet toch meehelpen…

Naast speelgoed opruimen, ruim ik ook omgevallen bekers om, kruimels, de lunch etc. Ik heb soms het gevoel achter de feiten aan te lopen. Dan sta ik nog een omgevallen beker op te dweilen, gaat er een plant om…of ze laten een koek vallen. Nou is het volgens mij niet mogelijk om een kraakhelder huis te hebben als er kids rondlopen, dat heb ik geaccepteerd, maar ik kan er niet tegen als het huis volslagen ontploft is. Papa heeft er ook last van. Die is ook de hele ochtend aan het opruimen (terwijl hij van nature veeeeel slordiger is dan ik) en dan is het redelijk schoon, kun je weer ergens anders aan de gang.

Nogmaals: er mag best ergens speelgoed liggen en kruimels kan ik ook best tegen, maar soms is het gewoon heel erg! En kleistukjes laat ik toch ook niet de hele dag liggen…Hoe doen jullie dat? Laat jij je huis ontploffen, om het ś avonds pas op te ruimen, doe je het tussendoor, of misschien helemaal niet?

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Niemand die dit herkent???

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#3

Nee niet echt herkenbaar qua dat ik vaak moet dweilen ivm rommel op de grond.
Hier wordt er aan tafel gegeten. Met koekjes ed pepernoten wordt er een bakje gebruikt. Hier gaat nooit een beker om eigenlijk. (even afkloppen) Ze mogen echt pas spelen als alles op is. Wil men niet drinken ook goed dan gaat het dienblad weer het aanrecht op. Is een kruimeldief niet wat voor je, of een veger/blik in de buurt hup na het eten even snel de veger er doorheen…
Hier mag pas ander speelgoed gepakt worden voor alles netjes opgeruimd is.We hebben in de bijkeuken een grote inbouwkast en tja de kast is niet altijd netjes. J is nu 4 jaar en we ruimen elke vrijdag de kast samen op. Is de kast netjes op vrijdag dan krijgt ze za. iets extra’s in haar spaarpot met een dikke pluim op haar hoofd
J heeft tot haar 2 jarige leeftijd in de box gezeten, R zit er ook nog in. Ze mocht pas na de koffie uit de box en als ze s 'middags naar bed ging, ging ik als een speer door de woonkamer alles netjes. En s 'avonds als ze naar bed gaat ruimen we eerst alles op. Ook R ruimt mee alles op. Hij heeft 1 bak in de woonkamer staan waar peuter speelgoed in staat en we doen het met z’n allen.
Tja weetje er wordt geleefd inderdaad het is geen troonzaal. Misschien heel consequent zijn een week kijken hoe het zich ontwikkeld.
Kleien verven ed heb ik J toen ze 2 was altijd in de kinderstoel laten doen ze had een tafelblad dan voor haar neus op de tripp trapp. Was ze klaar met kleien ruimde ik ook eerst alles op rond haar stoel ook. Maar dat is logische dat doet denk ik iedereen. Anders loop je de klei overal heen.

Tja


#4

Had nog geen tijd om te reageren…was aan het opruimen haha

Maar herken het wel hoor. Ik kan heel slecht tegen troep, niet dat mijn huis van top tot teen brandschoon is, want zo’n huisvrouw ben ik nou ook niet, maar voor het oog moet het netjes zijn.

Nu Dani op school zit scheelt dat al best wel.
Maar goed in de ochtend begint het natuurlijk al, lekker een broodje met vruchtenhagel en die ligt niet alleen op brood, dus de stofzuiger moet er daarna toch echt langs. Daarna gaan ze los met het speelgoed. Dit ruim ik, als het even meezit met de kids in ieder geval op voor we middagbroodje gaan eten.

Na broodje eten zit vloer en tafel weer onder de kruimels etc, dus stofzuig ik weer. Als Megan dan weer in bed ligt en Dani naar school ruim ik de laatste troepjes weer op. Dan begint alles gewoon weer van voor af aan als Dani uit school komt en Megan uit bed. Opruimen doen we dan weer voor het avondeten en stofzuigen daarna.

En als Megan haar fruit bijvoorbeeld op heeft en de helft ligt uitgesmeerd op de vloer ( nou ja zo erg is het ook weer niet, maar je snapt het wel) dan toch maar weer een doekje erbij. Koekkruimels worden ergens wel opgeruimd bij de 3 stofzuig beurten…

Dus ja ook hier wordt er regelmatig schoongemaakt gedurende de dag, waar er echte troep is ( drinken op de vloer, peer op de grond etc) direct, speelgoed voor de lunch/middagslaap, het avondeten en slapen gaan. En stofzuigen na het ontbijt, lunch en avondeten.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#5

Il lees het nu pas.
Ik herken het wel…ben ook zo’n opruimtype.
Aaron dus echt niet…laat alles achter zijn kont liggen.
ik vind het niet erg als het een rommel is op zijn speelplek (de aanbouw) want dat zit verstopt achter de woonkamer en mensen die naar binnen kijken zien dat niet…maar in mijn woonkamer wil ik geen speelgoed hebben slingeren.
Als ie knoeit…morst…rommel maakt in de woonkamer dan sta ik al met mijn mopper klaar om te dweilen…doekje om de tafel te poetse. etc…
Mijn vriend zegt dat ik “te erg” ben maar ik hou gewoon van “öpgeruimd”.

Ik word er nu ook niet goed van dat die enorme grote playmobiel school op mijn eiland moet staan omdat ie er geen plek voor heeft om hem op te ruimen.

ik heb mijn vriend vriendelijk verzocht op zsm een nieuwe kast (een jukel) in elkaar te zetten want ik had er pas 1 gekocht en daar past het nu allemaal niet meer in!}}

Dus…ik herken het!

Gr, Danielle


#6

Heel herkenbaar. Sterker nog ik zou nu moeten opruimen maar ik heb er echt ff geen zin in. Nu ff een momentje me time, opruimen doe ik straks wel.
Eten en drinken doen wij als de kids erbij zijn alleen aan de grote tafel, zo blijft de zooi beperkt tot een plek. Ze mogen hier dus niet rondlopen met koek oid. Na elk eet of drink moment gaat er een doek over de tafel en over de vloer. Stofzuigen doe ik altijd nadat de kids naar bed zijn dan kan ik tenminste nog ff genieten van mijn schone huis.
Rens moet voordat hij met iets anders gaat spelen eerst opruimen met waar hij mee bezig was.
Dingen die veel zooi geven zoals verven of kleien doen we alleen gezamenlijk op het moment dat ik ook de tijd heb om er bij te blijven en de zooi op te ruimen.
Qua speelgoed hebben ze hier vooral veel van hetzelfde. noa heeft een bak met keukenspulletjes en een poppenledikant vol met poppenspul.
Rens heeft een bak vol auto’s, een bak duplo, een bak gereedschap, een bak playmobil en een bak lego.
Met verjaardagen ed vraag ik bewust meer van hetzelfde soort speelgoed zodat dat makkelijk samen in een bak kan.
Bakken ruimen voor die kleintjes makkelijker op als dat alles in een kast moet.
Spelletjes ed staan in een kast die op slot zit, Noa bied ik ergelmatig een spelletje/puzzeltje aan en Rens vraagt daar zelf om wat hij wil hebben. Toen die kast nog niet op slot zat lagen regelmatig alle spellen en puzzels door elkaar daar ging een hoop tijd in zitten.
Noa moet trouwens opruimen voordat ze 's middags en 's avonds naar bed gaat maar dat is geen punt want dat vind ze leuk(nu nog wel)
Als rens trouwens een beker omgooit oid laat ik hem dat zelf opruimen, dat doet hij natuurlijk nog niet echt netjes uiteindelijk moet ik het toch zelf doen maar zo leert hij wel dat mama niet alles achter zijn kont opruimt. Sindsdien gaan er trouwens een hoop minder bekers om. rens houd niet zo van opruimen dus is hij nu wel wat voorzichtiger.

Groetjes Ramona


#7

Hier is het ook vaak een puinhoop hoor.
Maar, als we dan zeggen: tijd om op te ruimen,
dan wordt er wel opgeruimd.
En ja natuurlijk helpen we dan ook.

Als er een beker drinken om gaat,
dan lopen ze wel om een doekje te halen en schoon te maken.

Knutselwerk enzo gebeurt aan de grote tafel.
Dus niet door de hele kamer.
Maar ja: hier ontploft de boel inderdaad ook regelmatig…

M.


#8

Hahahaha, dat van die school van Playmobil…heeeeeel herkenbaar! Dat is een loei en die staat dus ook gewoon pontificaal op Evaś oude commode. Dat ding moet worden verplaatst, maar laatst viel er een heel stuk af. Haar poppenhuis moet naar zolder, zodat haar school en gymzaal daar kunnen staan. Wij hebben ook een L-kamer, dus het speelgoed zie ik niet. Wij hebben tig bakken in de garage en daar pakken ze wat van. Wel eerst het een opruimen en dan met wat anders komen. Wij eten ook altijd op 1 plek en koekjeskruimels zijn zo opgeruimd. Maar toch! Het is snel een troep met kinderen! Ik ben niet heel erg een poets, maar hou wel van orde. Chaos in huis is voor mij chaos in mijn hoofd en daar kan ik slecht tegen.

Die spellen achter slot en grendel is een uitkomst. Dat hebben wij ook, anders zouden er overal puzzelstukjes en pionnen liggen! Terrible! Nu kunnen ze er niet bij en doen we samen iets wat snel een troep kan geven.

Ik heb vandaag weer enorm lopen jagen en zit nu met rugpijn op de bank…pffff, best heavy zo! Gelukkig ben ik niet de enige die soms een ontploft huis heeft!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#9

Ik ben ook heel erg opgeruimd, dus moest er in het begin echt wel aan wennen dat er ineens overal speelgoed lag. Maar ik stoor me er nu niet meer aan, want anders blijf je aan de gang. En ik moet zeggen dat nu Daan iets groter is het heel erg mee valt. Hij had er toen hij jonger was een handje van zoveel mogelijk speelgoed overal vandaan te halen om er vervolgens niet mee te spelen.

Ik zorg er voor dat mijn huishouden netjes is en speelgoed opruimen doe ik alleen als er echt veel ligt. Dan moeten ze ook helpen en dat doen ze zonder problemen. Puzzels, spelletjes etc worden wel meteen door Tim opgeruimd als hij daarmee speelt. S’avonds voordat de kinderen naar boven gaan ruimen we op en zijn we binnen 5 minuten klaar.

Wat eten en drinken betreft heb ik geen klagen. Er gaat hier zelden tot nooit een beker drinken om. Eten doen we ook altijd aan tafel, dus er liggen hooguit wat kruimels van een koekje op tafel. Pepepernoten en dan soort dingen gaan in een bakje, dus ook daar geen troep van. Doekje over de tafel en klaar. S’ochtends krijgen ze alleen vleeswaren op brood. Dus alleen tussen de middag kan er wat hagelslag op de vloer liggen. We hebben plavuizen, dus even een bezem erdoor en het is weer netjes.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#10

Heel herkenbaar. Ik ben er echter wel makkelijker in geworden. Ik heb twee verschrikkelijke knoeipotten, dus er gaat regelmatig wat om. Ook de vruchtenhagel ligt regelmatig onder de tafel/stoel. Ik stofzuig 1 keer per dag, 's avonds, als de kinderen in bed liggen. Voor de rest het grofste met stoffer en blik weghalen. Speelgoed ruimen we samen op, met kids dus, voordat ze 's avonds gaan slapen. Overdag laat ik het liggen in hun speelhoekje en ruim hooguit iets op als het in het looppad ligt.
Qua huishouden mag er nog wel het eea gebeuren hier. En dan niet het poetsen op zich, maar de uitgebreidere dingen, zoals ramen wassen, kastjes van de binnenkant poetsen etc, kom ik niet (vaak) aan toe. Maar goed, in de kerstvakantie gaan de kinderen een dagje naar mijn ouders terwijl ik vrij ben en dan ga ik als een gek het huis poetsen!



#11

Ook hier heeeeeeel herkenbaar… Ik ben sinds de verhuizing een best poetsmiep geworden, en loop hun eigenlijk altijd wel achterna… broodkruimeltjes of dat van koekjes vind ik nog niet zo heel erg, maar al dat speelgoed… pffffffffff nee daar kan ik ook niet tegen, daarom hebben wij besloten om BIJNA alles naar boven te doen… Hier spelen ze beiden nog wel eens lekker boven… als ik met de was bezig ben etc.

Ik heb beneden ook wel wát staan hoor… maar kan er echt niet tegen overal speelgoed… ik ruim het zelf direct op, want voor mijn gevoel doen hun t niet goed genoeg, al helpen ze wel mee…

Greetz, Melanie