Dagritme met borstvoeding


#1

Hallo allemaal,

Ons kleine meisje is 6 weken oud. ik vind het erg lastig om ritme te krijgen aangezien ik voed op verzoek. Echter ons meisje is redelijk onverzadigbaar :). De ochtenden en middagen gaan steeds beter, echter na etenstijd (18.00 uur) is ze erg jengelig en wil ze het liefst alleen maar aan de borst of op mijn buik slapen. Elke keer als ik haar weg leg begint ze hartverscheurend te huilen. Hier komt bij dat ze veel last heeft van reflux, dus moeten we haar na de voeding een half uur omhoog houden. Ze is veel wakker de hele dag. 'snachts slaapt ze wel, en het lukt me meestal wel om haar in haar wiegje te leggen. Na de middernachtvoeding lukt het vaak niet meer en valt ze op mijn borst in slaap. We hebben de speen en de fles al geprobeerd. Hier wil ze alleen niks van weten. Ik heb sinds kort een wipstoeltje met trilstand en schommelfunctie. Dit werkt geweldig,zo kan ik haar ook af en toe eventjes wegleggen. Echter dit kan ik natuurlijk niet steeds gebruiken... Weten jullie wat ik het beste kan doen zodat ze leert om in haar bedje/wiegje te slapen? Ps.brengen jullie je kindje altijd na het avondeten op bed?


#2

Hallo ik heb het zelfde probleem gehad met het slapen alleen had ik toen nog geen ritme met de voeding alleen dan op aanvraag. Aan de borst slopen of op schoot. Nadat zo op de opvang was geweest kreeg ik te horen dat ze na 5 minuten al in het bedje in slaap was gevallen. Nou had ik nog steeds de gordijnen op op haar kamertje die zijn u dicht en inderdaad na 5 minuten ligt ze als een blok te slapen. Ook ligt de kleine meid in een puckababy helemaal geweldig ze slaapt nu gemiddeld 3 uurtjes per keer op de dag en 's-nachts slaap ze van 23:00 tot 5:30. Dus ik weet niet of je de gordijnen open heb probeer die maar een dicht te doen.


#3

Je verteld dat je dochter altijd rond etenstijd huilt. Misschien is dit haar huiluurtje. Mijn kinderen hadden dat ook altijd rond etenstijd. Handige timing...NOT!! ;) Ik denk dat het goed is om een vast patroon aan te wennen. Dus voeden, rusten en knuffelen op schoot, even spelen in de box en dan naar haar bedje brengen. Ze zal er best even aan moeten wennen, maar je moet wel doorzetten. Je mag haar best even laten huilen, na 10/ 15 minuten kun je weer even kort bij haar gaan kijken maar dan toch weer een nieuwe slaappoging doen. Het is een kwestie van doorbijten, maar ik denk dat je er uiteindelijk wel veel profijt van hebt. Als ze erg onrustig is zou je een inbakerdoek kunnen proberen, geeft tevens een veilig gevoel. Wat ik er nog wel bij wil zeggen is dat je er wel zeker van moet zijn dat ze geen last heeft van de reflex! 


#4

Hoi Wuppie,

 

HIer ook een moeder die borstvoedde met zoontje die ook reflux had, maar waar ik pas na een paar maanden achter kwam.

Ik heb er veel over gelezen en de reden dat de kindjes weer aan de borst willen is omdat de voeding die terugkomt(of het boertje) pijnlijk kan zijn in de keel . Denk maar aan brandend maagzuur bij ons, natuurlijk niet in die mate maar prettig schijnt het niet te zijn. Het enige wat verzachtend is, is melk.. dus .. de borst.

Bij sohaib heb ik m goed moeten laten boeren, dus bv op de bui, of zittend en je hand onder haar kinnetje en zachtjes op de rug kloppen om echt het boertje eriut te krijgen. Maar gemakkelijk is anders.

OOk ik voedde op verzoek, en het gevolg is dat je dan nog niet echt een ritme kan verwachten bij een babytje van 6 weken,. Ik heb echt geleerd dit los te laten, ze veranderen ook geregeld hun behoefte dus  go with the flow' . Na een maand of 3 hadi k een aardig goed dagritme te pakken, al bleef ik het ook wel moeilijk te vinden.

Ik wilde graag van te voren weten wanneer hij gevoed moest worden maar dat is beter mogelijk met flesvoeding dan borst, is mijn ervaring. (ik had mijn zoontje ook deels aan de fles)

MIsschien heb je er niet veel aan, maar het is mijn ervaring.

 

groetjes