Chocolademouse


#1

Erg ongezond en erg lekker (tenminste dat vinden wij).
Voor de zwangeren onder ons, dit kun je beter niet eten want er gaan rauwe eieren in, ivm salmonella.

Je hebt nodig:
3 repen pure chocolade
beetje boter
3 eieren
3 eetlepels (wittebaster)suiker
2 pakjes slagroom.

De chocolade met een beetje boter in een steelpan laten smelten.
Af laten koelen en er af en toe doorheen roeren. Niet af laten koelen door in koud water te zetten want dan gaat het te snel.
De eieren splitsen.
3 eetlepels suiker samen met eigeel kloppen. De afgekoelde chocolade erbij doen.
Eiwit stijfkloppen en door de chocolademassa scheppen.
2 Pakjes slagroom stijfkloppen en er door spatelen.

In de koelkast op laten stijven (het beste is een hele nacht, dan wordt het mooi stijf)

Eet smakelijk!


#2

oooooooooooooooooh, heerlijk!!! Ik durf dit soort dingen, met rauwe eieren helaas niet meet te eten…ben 3 jaar terug besmet geraakt met een campylobacterbacterie…(ook in kip, enzo en ei…lijkt op salmonella…heeeeel erg ziek geweest, en in het ziekenhuis beland) Maareh, de "wetenschap"is nu toch bezig met samonellavrije eieren???(bizar toch?)