BSO of verlengde opvang?


#1

Ik zit een beetje met een dillemma,
Jasper wordt eind juni 4 jaar, hij zal dus pas na de zomervakantie naar de basisschool gaan. Nu stopt formeel op zn vierde verjaardag de dagopvang, twee weken daarna start de zomervakantie. Ik moet dus sowieso verlengde dagopvang voor die twee weken aanvragen. Daarna zou hij voor de vakantieopvang naar de BSO moeten. Dit gaat om een periode van 5 weken. Ik vraag me af of ik niet gewoon voor die totaal 7 weken verlengde dagopvang zal gaan vragen. Bij de opvang zeggen ze echter dat het ook wel goed voor Jasper is dat hij al naar de BSO gaat omdat ie dan al wat kindjes leert kennen die hij later op de school ook weer zal treffen en misschien wel bij hem in de klas komen. Voor mij is het hele BSO gebeuren nieuw, voor Jasper is dat natuurlijk ook helemaal nieuw en dan verandert het in augustus weer als hij echt naar de basisschool gaat. Daarnaast moet ik Lisa natuurlijk ook gewoon naar de dagopvang brengen dus mijn gevoel zegt dat het voor iedereen het ‘rustigste’ is om alles tot aan het starten bij de basisschool bij het oude te laten. Maar ik zie ook wel wat op tegen de veranderingen en dat speelt ook wel een rol bij mijn twijfels.
Wat vinden jullie?

Groetjes Carolien.


#2

Ik zou het zelf zolang bij het oude houden.

Liefs Michelle


#3

Ik zou vragen of hij zolang naar de opvang kan blijven gaan.

Groetjes Manderijn.


#4

Ik zou hem denk ik ook nog naar het KDV laten gaan, op de BSO zitten misschien 3 kindjes uit zijn klas en voor de rest ook veel grotere kinderen waar hij zich nog niet helemaal prettig bij voelt, en wat je zelf ook zegt dat de jongste ook naar het KDV gaat is wel handiger voor je zelf.

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#5

Ik zou ook voor het kdv kiezen als ik jou was en het kan.


#6

Als het mogelijk is zou ik zeker ook voor het KDV kiezen. Nog het oude vertrouwde. Hij heeft straks nog tijd genoeg om kindjes in de klas te leren kennen. Daarnaast is de BSO echt anders dan het KDV ( zo ervaar ik dat iig )

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#7

Als het kan zou ik hem lekker naar het kdv laten gaan. Als hij echt naar school gaat veranderd er al genoeg voor hem.

groetjes Ramona


#8

Ik zou zeker voor het KDV gaan.

Tim is vorig jaar 4 jaar geworden, ook eind juni. Hij zou dan nog 3 weken naar school kunnen en toen was het zomervakantie. Wij vonden het te verwarrend voor hem om 3 weken naar school te gaan en dan 6 weken niet. Bovendien zou hij in een instroomklas komen en dan na de zomervakantie weer in een andere klas. Wij hebben dus verlening aangevraagd bij het KDV waar hij 1 dag per week heen ging. Dit was geen enkel probleem. Dus hij is lekker na de zomervakantie gestart met school. Tim hoeft niet naar de BSO, dus daar kan ik niet over mee praten. Maar ik zeg gevoelsmatig, die kindjes leert hij vanzelf wel kennen als hij op school zit.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#9

Oke, bedankt allemaal! Ik ben over de streep getrokken…
Mijn gevoel zei idd ook al mooi zo laten, maar omdat een leidster bij het KDV aangaf dat het voor Jasper wel goed zou zijn begon ik toch weer te twijfelen en vroeg ik me ook af of zij misschien liever hadden dat Jasper weg ging… niet echt reeel van me, maar spookte toch door mn hoofd.

Ik ga dinsdag meteen met de administratie bellen om het te verlengen!

Groetjes Carolien.


#10

Fijn dat je je keuze hebt gemaakt.

Ik hoop voor je dat het gelukt is om verlenging aan te vragen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#11

En hoe is het in z’n geval met kinderopvangtoeslag? Heb je er steeds recht op? Ik bedeol na de vierde verjaardag van het kind. Ik zit volgend jaar met hetzelfde probleem.


#12

Volgens mij krijg je gewoon kinderopvangtoeslag (zolang je kind niet op voortgezet onderwijs zit), ik heb net al snel even op de site van de belastingdienst gekeken, maar zie daar niets staan waaruit ik er geen recht meer op zou hebben. Maar zal het voor de zekerheid nog even aan de administratie van het KDV vragen. Heb voor morgen een afspraak staan om de opties door te spreken, ben benieuwd…

Groetjes Carolien.