Bevalling opgewekt en "sterrenkijker"


#1

"Sterrenkijker" (aaa-ligging)

Op 26 januari 2004 ben ik ingeleid voor de bevalling wegens een hoge bloeddruk (hypertensie). De weeën waren zo heftig dat ik het bijna niet meer uithield. De ontsluiting vorderde niet en onze zoon kwam m.b.v. een vacuumextractie als "sterrenkijker" ter wereld (aaa-ligging). D.w.z. met zijn ogen richting mijn ogen i.p.v. naar mijn billen toe. Hierdoor kwam zijn hoofd ook over een breder gedeelte naar buiten waardoor ik een knip kreeg tot bijna in m'n lies.

Wie heeft ook zo'n ervaring? Ik hoorde van de gynaecoloog na de bevalling dat de meeste vrouwen na 4-6 uur weeën het bijltje erbij neergooiden en dat er meestal over werd gegaan op een keizersnede, zeker bij een eerste geboorte. Graag hoor ik jullie ervaringen met een "sterrenkijker" als baby.

Het complete geboorteverhaal van Justus is te vinden op: http://justus.roelinda.nl

 


#2

Hoi

De geboorte van mijn eerste kindje was ook een sterrekijker.

Ik wilde heel graag thuis bevallen, en toen de weeen begonnen, kon ik zoals het er toen uit zag thuis bevallen. maar na 6 uur weeen te hebben was de ontsluiting nog steeds maar 4 cm. de verloskundige heeft toen het ziekenhuis gebeld en gezegt dat we eraan kwamen. helaas maar het was niet anders. onderweg naar het ziekenhuis bleven de weeen komen (niet bepaalt fijn) maar in het ziekenhuis had ik gelukkig al 8cm. dus dat ging al sneller. ik ging aan het infuus omdat de weenen te licht waren. dus kreeg nu meer weeenen. toen ik eindelijk mocht persen zagen ze pas dat mijn kindje een sterrekijker was. dat hadden ze niet eerder gezien. dus de gyn is erbij gehaald. hij heeft de vacuumpomp erbij gehaald want ik kan dit niet alleen vertelde hij.  dus ook tijdens een wee hebben ze 1 knip gedaan en toen trokken ze mijn lieve zoon eruit.

gelukkig was alles beneden redelijk goed gebleven. ik ben niet uitgescheurt en 4 hechtingen was alles weer op zijn plek (hahha)

na de bevalling had de gyn gezegt dat ik bijna een keizersnee moest omdat ze deze bevalling eigelijk nooit vaginaal doen. en zeker de grote en het gewicht van mijn kindje had ik dit eigelijk niet kunnen doen.

Jaydee woog bij de geboorte 4120 gram en was 53 cm.

uiteindelijk ben ik zo blij dat ze geen keizersnee hebben gedaan.

maar verder qua bevalling zou ik het zo weer doen. ik heb totaal geen pijn gehad. (alleen van de weeen die vervelend waren) . ik heb alles zonder medicatie gedaan. dus mij is het 100% mee gevallen.

 

groetjes Daantjuhh