Als ik DIT geweten had


#1

Als je kinderen krijgt stel je je toch van alles voor…

Als je kinderen krijgt heb je van tevoren wel vaag een idee hoe het allemaal lopen zal.Maar wat mij tot nogtoe flink tegenvalt is de betrokkenheid van famillie in het algemeen, en de mentaliteit van de meeste andere moeders in het bijzonder.

In mijn famillie bied nooit eens iemand zich aan als oppas, men schijnt het normaal te vinden dat je 365 dagen per jaar slooft en doet voor je gezin, maar het interreseert niemand iets dat je naast moeder ook maar een MENS bent en er ook wel eens uit zou willen.Er zijn wel altijd redenen om niet op te passen, en de algehele teneur is maar dat ik het mij uit mag zoeken. Dankzij onze buren kunnen we eens in de zoveel maanden eens uit eten, en mijn schoonouders hebben, ondanks hun hoge leeftijd, vorig jaar 4 dagen opgepast zodat we eventjes weg konden, maar toen ik laatst een tandafdruk bij de tandarts moest maken, moest ik dat wel uitstellen omdat er niet zo een twee drie oppas te vinden is! Het blijft goochelen, al jarenlang en soms hangt het je keel uit. Het doet me ook vaak verdriet want ik heb twee hele lieve makkelijke kinderen, en het totale gebrek aan een netwerk komt ook hun niet ten goede, denk ik vaak.Mijn ideaal zou zijn dat ik wederzijds op kon passen en op laten passen, maar  het eerste is mij helaas nog niet gelukt, waarschijnlijk omdat ik anderen wel mijn kinderen moet toevertrouwen maar zelf .... wie het weet mag het zeggen!

Verder heeft ook onder andere moeders, de goede daar gelaten, het ongebreideld egoisme toegeslagen. De eerste dag dat mijn zoontje naar de PSZ ging viel hij, en iemand trapte per ongeluk op zijn handje. Maar denk je dat ze hem dan troostten? Nee, zolang je het maar niet bij hun kindlief doet, natuurlijk! En zo zijn hier zoveel voorbeelden. De moeder die op het consultatiebureau de buikdrager omdeed en wiens kind vervaarlijk op de hoek van de tafel balanceerde.Rechtstreeks word er niks tegen haar gezegd, maar als ze weg is barst het commentaar los!  Op het KDV loopt een joch van 1,5 jaar tussen babies en kruipenden te zwaaien met een speelgoedbuggy. "dankzij"dat kind kwam mijn zoontje twee keer met een blauw oog thuis. Je aarzelt, moet je de ouders erop aanspreken? Totdat je ziet dat ma lief haar four wheel drive zowat in het gebouw ramt, kindlief zou eens een metertje moeten lopen, en het ook doodnormaal vind om haar kind midden tussen de anderen zindelijk te maken, onder het motto"kijk eens hoe goed ik ben!" a sociaal gedrag kan tenslotte niet vroeg genoeg worden aangeleerd!

Ik ben zo afgeknapt op al die botheid en onverschilligheid, maar ik weet dat er ook plekken op de wereld zijn waar ieders kindje welkom is en je status als moeder beter.Mijn liefste wens voor 2002 is dan ook daar terecht te komen, weg van hier, de hel van ego trippende tweeverdieners die slechts voor zichzelf een fijne wereld creëren, en waar matrieel bezit belangrijker is dan alles! 


#2

Mensen zijn rare wezens... en hoe ouder je wordt  valt je dat steeds meer op..
Er wordt totaal geen rekening met anderen gehouden, gevoelens? wat is dat? de meeste weten niet eens wat dat is, alles gaat om hun, om hun gevoelens en om hun kinderen... mijn kind is perfekt! hoor je dan, kijk eens wat het al kan! maar owee als je dan eens zegt kijk eens wat mijn kindje kan nee altijd comentaar Ohh mijn kind kon dat toen al! waarom altijd die competitie? ieder kind doet het op zijn nivo.. maar ook onder ouders.. we leren het zelfde weer aan onze kinderen en zo is de cirkel weer rond..

Mijn wens is, maar helaas ben ik bang dat dat een wens is die nooit uit zal komen.. laat iedereen in zijn waarde ,leer van je fouten en geef ze toe! zo zullen onze kinderen daar van leren dat we altijd fouten mogen maken maar laten we ons niet gedragen als ezels de de fouten steeds weer op nieuw maken


#3

Eindelijk iemand die er net zo over denkt als ik. ook ik heb het idee dat andere kinderen vaker getroost worden en als mijn kind iets heeft dan wordt er niet naar om gekeken. Zo was het een hele tijd dat mijn dochter het niet meer naar haar zin had op school. Toen heb ik er wat van gezegd en dat werd me niet in dank afgenomen maar ik was het wel kwijt.

Mijn dochter is nu 3 jaar maar ze moet op school altijd vechten voor haar plekje, gelukkig gaat het steeds beter en roert ze haar mondje goed dus dat komt wel goed. Ik denk wel vaak of ik ze naar een andere school moet doen want ik heb van het begin af aan geen goed gevoel bij die school gehad.Wat adviseren jullie?

Groeten van Anja


#4

Volg je gevoel! Een slechte school is een slechte school, en je hoeft niet alles zomaar te pikken!

Ik heb nog steeds spijt dat ik mijn zoontje niet eerder van het KDV gehaald heb, maar in beginsel ben je nog naïef, denk je dat iedereen jouw kind leuk vind, totdat ik zag dat dat lelijke mormel wat mijn kind twee keer een blauw oog sloeg het lievelingetje was van de leidsters, geen wonder dat zij de tweede keer dat hij een blauw oog had verzwegen dat hun oogappel dat gedaan had!!! Een kind van pakweg anderhalf jaar wat zo omgaat met een jochie van 6 maanden, het is om te huilen! Mijn enigste genoegdoening is de les die dat kind van het leven zelf zal krijgen, met zijn lelijke platte gezicht zal hij later nooit een leuk vriendinnetje hebben, en de rotmentaliteit die hij van zijn ouders erft zal ook een blok aan zijn been zijn. En ik ben er trots op dat mijn kind niet zo achterbaks, verwend en voorgetrokken is!!!


#5

als je graag een oppas wilt en ook zelf wilt oppassen dan kun je ook gaan informeren bij een gastouderbureua. er zijn meer ouders die dit graag zo willen en dan ook nog bij elkaar in de buurt wonen. als je een goed gastouderburo wilt die niet duur is en goed voor een gastouder kijk dan maar eens op www.happy-smile.nl dit is een bureau uit zwolle maar doet ook in de rest van nederland.

ik heb ook gewerkt op een kinderdagverblijf maar ik herken dit niet. bij ons zijn ze allemaal gelijk en worden ook zo behandelt.


#6

hoi delphine,

helaas herken ik je verhaal maar al te goed!

mijn dochter is 4 en mijn zoontje is 1.

toen mijn dochter geboren werd,waren opa en oma dolgelukkig,hun 1ste kleinkind.

ik had toen een fulltime baan en had geregeld parttime te gaan werken.op het kdv was nog geen plaats,dus ondanks dat opa en oma werkte,bracht ik haar zondags naar mijn ouders en die brachten haar woensdags weer terug.ik werkte dus parttime,maar was ook parttime moeder!!

ze was toen een maand of 8.

eenmaal ouder ging ze elke woensdag naar opa en oma en de andere 2 dagen naar het kdv,waar ze als lopende dreumes tussen de kruipende en op de grond liggende babies terechtkwam.

na veel gezeur van mijn kant werd ze naar een andere groep geplaatst omdat ik niet op mijn geweten wilde hebben dat ze met haar toen al zware lijfje op een baby zou vallen van 3 maandjes!!! maar dat zien de leidster niet...gaat altijd goed hoor zeggen ze dan.

Ze heeft vaak genoeg bij opa en oma geslapen,zodat we een weekendje weg konden en zelfs met oud en nieuw heeft ze daar een x geslapen,zodat wij eens lekker uit ons dak konden gaan.

maar nu!!!! augustus vorig jaar werd ons zoontje geboren,we waren zo blij.

maar hoe makkelijk zijn zus is,zo moeilijk is hij.

vanaf zijn 1ste dag stopt hij met ademhalen,spuugde zijn flesje uit en kon niet boeren,slapen deed hij al helemaal niet.oma kwam de 1ste week kramen en dat was ook wel nodig ook!!!

nu 1 jaar later kon ik op een halve hand natellen hoe vaak ze uit logeren zijn geweest.

hij heeft nog nooit gelogeerd bij mijn zus van 28 die in februari haar 1ste krijgt,want hij doet zo eng.

oppassen...ach ja,het is wel vermoeiend krijg ik dan te horen,maar voor mij niet dan met 2 kinderen,365 dagen zonder 1 nacht van 7 uur slapen!!!

mijn dochter is ook heel makkelijk,gaat haar gang en slapen geen probleem en hij,gaat nu ook lekker zijn gang,eten hoeft hij niet echt en slapen doet hij met zijn fles en ja,hij word dan 1 a 2 x wakker snachts.

je strompeld uit bed,maakt op zijn kamer een flesje,geeft dat bij hem in bedje en gaat weer naar je iegen bed,5 minuten werk....

ik snap best dat mijn ouders nu de 60 tegemoet gaan,maar we zijn de laatste 3 jaar nog geen 1 x een weekendje weggeweest en dat hebben we echt nodig.

het stuit me dan ook erg tegen mijn borst dat in februari mijn zusje de 1 ste krijgt en oma zelfs 2 dagen in de week gaat oppassen terwijl ze weet dat ik ook graag wat weer wil gaan doen.

jammer hoor want je ziet het ook anders gaan.

ik voel me net als jouw 24 uur per dag moeder,huisvrouw en vriendin van en dingen voor mezelf heb ik niet,er moet altijd wel een kind mee!!!

ik hoop dat het in 2007!!! gaat veranderen hihih

groetjes danielle en ik hoop dat het voor jouw in de afgelopen 4 jaar verbeterd is!!


#7

Ik ben alleenstaande moeder van twee kleine kinderen Binnenkort 2 en 1. En ik ben 24/7 met hun. MAAR MIJ HOOR JE NIET KLAGEN! Ik denk ik heb ze op deze wereld gebracht dus IK moet voor ze zorgen. Niet oma/opa/vriendin/wiedanook. De tijd voor mij zal wel weer komen, want ze worden volwassen en gaan ook hun eigen leventje leiden. Dus mijn mening is stoppen met klagen en BE THERE FOR YOUR KIDS! De eerste jaren zijn nog belangrijker. Ik zou zelf niet eens mijn kinderen bij de kdv WILLEN brengen. Want je weet niet wat ze doen met jou kinderen.
Ik kan niet begrijpen dat moeders klagen over oppas? Jij heb toch zelf gekozen om moeder te zijn? Dus uitgaan, moet niet meer een issue zijn. Maar ja, ik hou van me kinderen en doe graag alles opgeven voor hun. Naar de dokter gaan, gaan ze ook mee, boodschappen doen, gaan ze ook mee. Alleen wanneer ze me echt zeggen, kinderen moeten thuis blijven, vraag ik aan me nicht als ze een paar uurtjes willen blijven met hun. Niet om mezelf te gaan vermaken. DOE IK NIET.
Geniet van je kinderen, want voordat je het weet, willen ze geen aandacht meer van jou, maar van vrienden en vriendinnen!!!