Allegien


#1

miss is het hier al wel eens over gegaan maar hoe weet je hoe een baby/peuter allergie heeft of astma want als baby zijnde kun je ze daar nog niet op testen?
ik zelf heb wel astmatiche brongithes en ben allergie’s voor bepaalde dingen.
zul je er dan beter op moeten letten voor je kind?


#2
quote:
ik zelf heb wel astmatiche brongithes en ben allergie's voor bepaalde dingen. zul je er dan beter op moeten letten voor je kind?

Ja, je kind heeft dan wel meer kans op bijv. een allergie

Een allergie kan je natuurlijk zien aan bijv. huiduitslag.
Maar lang niet altijd is een allergie te zien helaas…(bijv. een allergie voor een bepaalde voeding, daar hoef je niet altijd huiduitslag bij te krijgen. Is dus wat lastiger om achter te komen)

Groetjes Bianca, mamma van Stephan en Kaya

Gewijzigd door - Bieb op 27 Jun 2006 22:01:53


#3

momenteel heel hij last van warmte bultjes een soort exceem zegt het cb daar heeft hij nu zalfje voor werkt wel goed maar heb verder nog niks ondekt heb wel een vermoeden dat hij astma heeft omdat hij piept met adem halen maar het cb wilt hem er niet op testen omdat hij te jong is


#4

Astma kan je pas vaststellen bij kinderen vanaf 4 jaar.
Verder komt er astma onder de 2 jaar heel weinig tot niet voor.
Vaak is het bronchiale hyperreactiviteit (ff googlen en dan weet je meer).

Als je het niet vertrouwd dan kan je altijd een afspraak maken bij een kinderarts, nadat je natuurlijk bij je huisarts voor een verwijzing bent geweest.

Een allergie wisselt heel erg bij kinderen, dus ja kan het wel testen maar je krijgt een vals-negatieve uitslag vaak. Het ene jaar is het kind bijvoorbeeld allergisch voor honden en het jaar erop voor katten. Maar ze testen wel eens zo jong om toch te kijken of de klachten van een allergie afkomstig zijn.

Groetjes van Jolanda, mamma van Lisa (25-08-'02) & Cas (02-12-'04)