Alimentatie


#1

Hi allemaal,

Ik heb al een hele tijd niks gepost door omstandigheden. Wel een actieve lezer gebleven maar heb nu toch jullie ideeën nodig. Ik heb een week geleden de uitspraak van de rechter gekregen. Die viel flink tegen omdat mijn ex partner dus geen kinderalimentatie hoeft te betalen. De rede hiervoor is is dat zijn draagkracht lager is dan de vergoeding voor de omgangsregeling. Dit vind ik erg Deens omdat mr zelf naar de andere kant van het land is vertrokken en daar meerdere problemen door heeft gehad waaronder zijn werk en familie.
Nu word ik er dus voor gestraft omdat ik het dus echt niet red om de maand normaal rond te komen. Ik eet gemiddeld 2x per week bij familie of kennissen zodat ik dan toch kosten aan eten bespaar. Hij verdiend bijna 1000 euro per maand meer dan mij en komt makkelijk rond. Constant lees en hoor ik dat hij weer een nieuwe pc of nieuwe auto gekocht heeft. de dingen die gij elke keer koopt zijn niet van die kleine bedragen. Ook woont hij weer samen al ontkent hij dat het zijn vriendin is maar dat het een gewone vriendin is die onderdak nodig heeft al zegt zijn moeder(waar ik dus nog wel contact mee heb) dat hun dus wel degelijk een relatie hebben.

Mijn advocaat wil 2 weken erover denken wat hij hiermee aan moet dus ik moet nog ruim een week wachten op wat te doen. Hoe denken jullie hierover en wat zouden jullie hiermee doen?


#2

Je zou in hoger beroep kunnen gaan, maar denk dat er verder weinig aan te doen is.

Liefs Michelle


#3

Zo’n uitspraak kun je natuurlijk weinig aan doen, maar het is flink balen! Hoe zat het toen ook alweer, hij wou toch ook helemaal geen contact met zijn zoon? Is dat dan nu wel zo?

Ik begreep laats van mijn collega, die ook gescheiden is, dat hij alimentatie betaalt afhankelijk van zijn inkomen, dus als je ex sowieso geld verdient, lijkt het me dat hij wel iets kan betalen? Maar goed, ik heb er geen verstand van!

Groetjes Manderijn.


#4

Er is sinds 1 sept eindelijk een omgangsregeling opgesteld. Hij ziet hem nu om de week en dan opbouwend van de eerste maand een halve dag volgende een hele dan anderhalf en dan om de week het weekend. Zo kan damian ook rustig wennen en daar een plekje vinden. Daar ben ik dus heel blij mee. Het rare vind ik alleen dat de rechter kijkt naar wat hij zou kunnen missen en aan vergoeding voor rijden nodig heeft terwijl hij dus wel allemaal nieuwe dingen kan kopen en ik de maand niet eens normaal rond kan komen terwijl ik 90% van de maand de boef dus bij me heb. Naar mijn idee zouden ze dus eerst moeten kijken wat de verzorgende ouder nodig heeft en dan naar wat hij daaraan kan bijdragen. Als we namelijk nog wel samen waren geweest had hij ook in de kosten meegedeeld toch.


#5

Oh wat vind ik dit toch weer een eng topic. Kan me heel goed voorstellen dat het een beroerde situatie is lieve schat, maar heel de wereld kan hier mee lezen en tot nu toe leert de ervaring dat soortgelijke topics in het verleden alleen maar voor nog beroerdere situaties zorgden en dat alle teksten ineens in paniek weggehaald werden door de topic-starter.

Dus meissie, niet om schooljufferig te doen, maar kijk uit met wat je hier schrijft. De wereld is kleiner dan je denkt en je zet heel wat privé-informatie die voor verschillende mensen erg gevoelig ligt op een openbaar forum.

Rest mij niks anders dan je alle sterkte en wijsheid toe te wensen nu en in de komende periode.

Groetekes, Sje


#6

Ik schrijf verder ook niets op wat er kwaad kan. Ik vraag nu alleen om raad en alles wat hier staat is bekend bij alle partijen na de laatste keer heb ik mijn les wel heel goed geleerd. Ik heb ook al meerdere malen geprobeerd een nieuw account aan te maken maar dat lukt helaas niet


#7

Pff en ik maar denken dat er in het welzijn van kinderen gehandeld en beslist werd, maar zo te lezen wordt daar niet naar gekeken gezien jij maar moet zien hoe je voor hem kan zorgen en je ex nuks bij hoeft te dragen.

Kleine tip naast de alimentatie, kijk bij de gemeente waar je recht op hebt kwa subsisdies zeker als je niks extraas krijgt. Vaak zijn er dingen waar je recht op hebt en dat kan je leven ook makkelijker maken.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#8

Er zijn inderdaad heel veel kortingen en toeslagen waar je als alleenstaande recht op hebt, informeer daarnaar bij de gemeente.

Ik denk dat het verstandig is je advocaat af te wachten. De rechter toetst dit soort dingen aan de hand van rekenmodellen en er valt uiteindelijk denk ik weinig aan te doen.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”