Afkoop letselschade, doen of niet?


#1

Ik zit niet veel meer op het forum, maar heb nu echt even jullie hulp nodig. Ik weet niet of iemand van jullie in de juridische of advocaten wereld werkt, maar hopelijk heeft iemand van jullie er toch wat meer verstand van dan ons.
De letselschade adviseur heeft ons voorgesteld de zaak te sluiten. Dan krijgen we nu nog een bedrag van €5.500,- We hebben inmiddels al €7000,- gehad.
De 7000 die we al hebben gehad is voor de geleden schade van mijn vriend zijn auto ongeluk. (De kapotte kleren, ziekenhuisopnames, het niet kunnen helpen in het huishouden, verlies van inkomsten etc.)
De 5500 die we nu dan nog zouden krijgen is voor eventuele onkosten die we nog gaan krijgen. De titanium pin in zijn been zal er waarschijnlijk nog een keer weer uit moeten, dat is dan weer 2 dagen ziekenhuis, een week ofzo niks aan het huishouden kunnen doen etc.
Nu weten we niet of dit een royaal bedrag is of dat ze ons met veel minder proberen af te kopen dan waar we recht op hebben… Dat is even onze vraag.
We kunnen het geld nu best goed gebruiken met een aankomende verhuizing maar hebben het niet dringend nodig.
We hebben geprobeerd er een letselschade advocaat naar te laten kijken maar dan moeten we €100,- eigen risico betalen. Dat willen we natuurlijk niet betalen als er verder toch niks uit komt.
Mijn vriend heeft nog steeds pijn in zijn rechterknie (daar zit de pin). Als hij op zijn knie zit heeft hij pijn en hij kan ook geen lange stukken rennen en springen. Hij heeft blijvende littekens op zijn rechter onderbeen. Hij krijgt in December EMDR therapie voor het trauma wat hij aan het ongeluk over heeft gehouden.
Verder zit ik in therapie dankzij dit auto ongeluk (wel de druppel de mijn beker deed overstromen, maar dan nog!).
Begrijp me niet verkeerd, we zijn echt wel blij met dit geld, maar aangezien GEEN bedrag in de wereld alle ellende goed kan maken die we hebben gehad en nu nog hebben, willen we gewoon echt datgene waar we recht op hebben
Weet iemand van jullie misschien of €12.500,- een normaal bedrag is aan vergoeding voor zo’n ongeluk als deze?

Groetjes


#2

Wat zijn zijn kansen op de arbeidsmarkt en over het algemeen ? Qua letsel dan

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#3

Ze verwachten 100% herstel, maar dat kan je natuurlijk nooit met totale zekerheid zeggen. Maar zoals de artsen het zien, kan hij volledig herstellen. We gaan dinsdag nog voor een extra controle heen (omdat mijn vriend nu steeds zo’n pijn heeft aan zijn knie) en dat wachten we sowieso nog even af.

Groetjes


#4

Tja, ik weet niet hoe lang het herstel gedacht wordt te duren en of hij zijn werk gewoon kan doen zolang. Als het gewoon naar verwachting de goede kant op gaat en er niks geks gebeuren kan, dan zou ik het achter me proberen te laten en de boel afsluiten. Maar dat hangt er wat mij betreft vanaf of alles goed komt en of je gewoon kan leven binnen de hersteltijd.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#5

Moeilijk geval.

Aan de ene kant zijn de kosten gedekt en heb je een extra bedrag
ter compensatie van “verlies aan levensvreugde”, voor dingen die
hij in de tussentijd niet meer kon doen.
Hebben jullie alles aan kosten, ook van afgebroken hobbies enzo, gedeclareerd?

Eerst zeker weten dat je al dat soort zaken hebt geregeld.
Daarna nadenken of dit extra bedrag in jullie gedachten voldoende
afkoop is.
Zoals anderen al zeiden: Je wilt het ook afsluiten, geen gedoe meer.

Als de behandeling nog niet afgerond is (en dat is het niet,
want die pin moet er nog uit, wellicht nog meer revalidatie…)
kun je in elk geval afspreken dat je het pas wilt afronden nadat
je vriend uitbehandeld is, of als in elk geval duidelijk is wanneer
dit zal zijn.

Leg in elk geval vast dat alle kosten die nog betrekking gaan
hebben op deze zaak (medische kosten enzo) nog gecompenseerd
moeten worden naast het bedrag dat als afkoop geldt.
Dat zorgt er voor dat extra kosten die misschien toch nog
boven water komen van het bedrag af gaan…

M.


#6

Goed dat je hier niet zomaar akkoord mee gaat. Ik zou eerst goed voor jezelf bepalen wat de waarschijnlijke onkosten zijn die er nog aan gaan komen.
En wat is de verwachting dat je partner weer volledig hersteld is en hij ook weer voor de volle 100% kan werken. Is hij nu aan het werk?
Wellicht is hij lichamelijk over een bepaalde tijd hersteld, maar hoe zit het met het koppie…
Ik heb totaal geen ervaring hiermee hoor, maar 5500 lijkt een hoop geld, maar als het wellicht nog jaren kan duren voor je partner weer volledig lichamelijk en psychisch hersteld is. Met hierdoor verlies aan inkomen en onkosten voor behandelingen etc, dan is het niet veel.
Misschien toch verstandig om hier juridische hulp bij in te schakelen. Kost dan wellicht 100 euro, maar dan word je wel bijgestaan door een deskundige.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#7

Dankjulliewel voor de reacties.
Verlies uit inkomen hebben wij sowieso geen recht op. Mijn vriend zit al vanaf September vorig jaar in de ziektewet omdat hij een zware depressie heeft. Het ongeluk heeft zijn depressie zeker geen goed gedaan, maar hij kon sowieso nog lang niet aan het werk.
We staan nu op een punt dat we echt niet weten wat ons nog staat te wachten. De verwachting is dat mijn vriend 100% hersteld, maar hij heeft nu de pin nog in zijn been en nog steeds pijn. Zijn depressie is nog lang niet over, maar dat zou zonder het ongeluk ook zo zijn. Wel krijgt hij dus nog EMDR therapie voor het trauma van het auto ongeluk.

De materiele schade zal misschien nog wel goed gedekt zijn, maar de emotionele schade is wel erg groot. Zo heeft mijn vriend het eerste half jaar van ons jongste dochtertje helemaal gemist. Hij kon haar niet op bed leggen, van bed halen, haar de fles geven of gewoon haar vasthouden. Dat deed hem te veel pijn. Ze was 8 weken toen hij het ongeluk kreeg. Hij heeft later ook echt wat moeten inhalen want we merkten echt dat zijn band met haar heel slecht was. Dat is nu gelukkig weer helemaal goed, maar leuk is anders.

We willen de advocaat er op zich wel naar laten kijken, maar het probleem is dat we die 100 euro nu binnen 10 dagen moeten betalen. Dat hebben we nu niet, want we verhuizen over een maand en moeten nog van alles en nog wat kopen.

Natuurlijk willen we het wel afsluiten en achter ons laten, maar we willen in de toekomst ook niet voor nare verassingen komen te staan… Lastig hoor!

Groetjes


#8

Ik kan me goed voorstellen dat jullie het af willen sluiten en jullie kunnen het geld idd goed gebruiken. Ik heb er geen verstand van, maar mij klinkt 5500 eur niet als veel geld. Natuurlijk is het wel veel geld, maar niet als je bekijkt wat jullie allemaal geleden hebben. Je geeft aan dat je al 7000 eur hebt ontvangen. Zit daar ook het geld bij voor een nieuwe auto? Want dan vind ik dat al niet veel geld.

Nogmaals 5500 eur is natuurlijk een hoog bedrag. Maar vergeet niet hoe duur ziekenhuisopnames zijn. Als hij daar al 2 dagen moet liggen en die pin moet er weer uit, dan ben je daar al aardig wat geld aan kwijt. Vervolgens heb je nog geen garantie dat dit de laatste keer is geweest. Niet negatief bedoeld, maar even realistisch, omdat die pin er al voor de 2e keer in zit. En je wilt niet dat je straks die 5500 eur aanneemt en hier te kort aan komt. Want dan kun je meer vergoeding vergeten.

Mijn gevoel zegt dus ik zou het niet doen. Het is allemaal te onzeker wat je nog aan onkosten hebt. Hij zal voorlopig nog uit de roulatie zijn en heeft nog erg veel pijn. Het zu wat anders zijn als hij nu helemaal klaar is met alles en de pijn over is. Dan kun je veel makkelijker beslissen of dit een mooi bedrag is om alles af te ronden.

Weet je ook wat de procedure is als jullie dit bedrag niet aannemen?

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#9

@Sandra: Ons eerste gevoel was ook niet doen en Stèfan zijn vader zei ook meteen dat we het niet moeten doen. Je weet inderdaad niet wat er in de toekomst nog gaat spelen.
Nee bij die 7000 zit geen geld voor de auto. Dit bedrag was echt puur voor alle onkosten enzo.
Als we het niet laten afkopen, krijgen we nu geen geld meer, maar pas als alles is afgerond en de zaak wel gesloten wordt. Dat is op zich geen ramp, want wat ik al zei we hebben het geld niet keihard nodig, maar het zou gewoon lekker zijn

Groetjes


#10

Ik zou het persoonlijk niet laten afkopen. Nu lijkt er kans op 100% herstel en natuurlijk hopen en verwachten we dat ook allemaal, maar je weet maar nooit hoe het kan lope in de toekomest. Je vriend zal de eerste niet zijn bij wie zich over een paar jaar klachten voordoen die rechtstreeks terug te voeren zijn op het ongeluk en dan heb je geen poot meer om op te staan wat betreft het verhalen van de kosten op de veroorzaker van het ongeval.

Kan me heel goed voorstellen dat je de zaak af wilt kunnen sluiten maar als later blijkt dat-ie nog wel degelijk klachten houdt, dan sluit je de zaak alsnog niet af ondanks dat je dat afkoopbedrag al hebt.

Ik denk dat ze niet voor niks met dat afkoopvoorstel komen en dan zou ik het eerlijk gezegd al niet vertrouwen.

Groetekes, Sje


#11

Bedankt allemaal! We zijn er wel over uit dat we het maar niet doen.

Groetjes


#12

Ik denk dat dat inderdaad de beste beslissing is. Je kunt niet in de toekomst kijken dus je weet maar nooit wat er nog op jullie pad komt wat betreft gezondheidsklachten die te maken kunnen hebben met het ongeval.

Groetekes, Sje


#13

Afgelopen dinsdag is mijn vriend dus voor controle geweest en wat blijkt? Het bot is nog niet eens volledig genezen! Daarnaast moet hij nu 3 maanden lang 2 keer per week naar fysiotherapie. Ook zei zn chirurg dat het nog minstens een jaar duurt voor hij weer 100% is hersteld. Hij zei dus ook dat we absoluut niet moeten laten afkopen. Gelukkig hebben we dat dus ook niet gedaan

Groetjes


#14

Beroerd dat het herstel zoveel langer gaat duren. Inderdaad goed dat jullie niet op die afkoopregeling zijn ingegaan!

Groetekes, Sje