Absoluut niet op het potje willen


#1

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over het zindelijk worden eigenlijk zie ik het langzaam aan als een groot probleem. Onze dochter is net 3 geworden en wil absoluut niets weten van het potje. Ze geeft aan dat ze moet poepen en zegt ook maama ik ben aan het plassen, maar het is een ramp als ik dan met het potje kom of haar vraag om op het potje te gaan. Ze wil er gewoonweg niet aan. Ik ben al met een beloningsysteem bezig van stickertjes plakken en op gezette tijden haar gewoon op het potje zetten, maar dat is alleen maar huilen en niet willen.
Een enkele keer plast ze er wel op, als ik haar erop zet.
Het wordt nu toch echt tijd, dadelijk moet ze naar school en dan hebben we toch een probleem denk ik. Het lijkt net of het haar echt niet uitmaakt.

Ik weet het even niet meer, nog tips of adviezen.

groetjes Jeuly

[img]http://lb3f.lilypie.com/d7Fjp1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />

<img src=“http://lpmf.lilypie.com/5f0Tp2.png” width=“400” height=“80” bord


#2

Gewoon de wc en wil ze dat ook niet dan gewoon ff stoppen je hebt nog bijna een jaar. Dwingen werkt alleen maar averechts.

Liefs Michelle


#3

Ik zou het hele potje achterwege laten. Mooie wcbrilverkleiner halen, en gewoon op de wc. Je hebt inderdaad nog een jaar! Rustig aan, het komt heus.

Groetjes Manderijn.


#4

Ik lees dat ze nog niet zo lang geleden een broertje heeft gekregen heeft. Niet aan zindelijkheidstraining beginnen op dit moment!

Je dochter is helemaal van slag door de nieuwe situatie en is helemaal niet bezig met zindelijkheid. Ze kan haar energie nu beter voor andere dingen gebruiken.

Dus even geen aandacht aan besteden. Komt vanzelf weer.

Groetekes, Sje


#5

Yeps ook weer met Sje eens. Ik wil mijn oudste ook zindelijk hebben… (maar die heeft geen belangstelling. mijn 2e dochter wel) maar nu met een baby van paar weken in huis, niet aan beginnen! Over maandje of zo als er meer rust in huis is, zou je met zindelijkheid kunnen beginnen.

Zeker als ze nu alles bij elkaar huilt als jij met potje aan komt zetten, zou ik nog even wachten. Als je dwingt schijnen ze helemaal niet te willen, en duurt t alleen maar langer…


#6

Hier hetzelfde! Colin wordt over 2 weken 3. Hij wil ook niet op t potje. Hij vindt het ook niet erg om in een poepluier rond te lopen. Ik maak me er niet zo druk om. Ik probeer het spelenderwijs af en toe en in het voorjaar begin ik wel met de training. Ieder kind heeft een ander tempo.

22-12-2009 colin geboren


#7

Onze zoon wordt begin januari 3 jaar, maar heeft er ook geen behoefte aan. Hij wil wel op de wc, maar is na 2 sec klaar en het gaat hem om het doorspoelen. Hij vindt het niet altijd een probleem om met een poepluier te lopen. Alleen als het een beetje rood wordt en pijn begint te doen, zegt hij dat hij een poepluier heeft. Ik wacht ook gewoon nog even. Als hij interesse krijgt, prima, maar anders wacht ik wel op het mooie weer



#8

Dank jullie wel allemaal voor de reacties, wellicht lopen we inderdaad te hard van stapel en moeten we gewoonweg nog wat geduld hebben.

Ik wil haar inderdaad ook niet dwingen. Ben ook van het potje afgestapt en een wc bril verkleiner gaan gebruiken. Ik vraag het haar gewoon in de ochtend en avond maar als ze dan niet wil laat ik haar maar.

@ Sje heeft inderdaad net een broertje dus net wat je aangeeft al een erg grote verandering. We laten het maar even op zijn beloop.

Groetjes Jeuly

[img]http://lb3f.lilypie.com/d7Fjp1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />

<img src=“http://lpmf.lilypie.com/5f0Tp2.png” width=“400” height=“80” bord