Aankomst Sint op school


#1

Tis wel erg vroeg, maar op de basisscholen wordt al nagedacht over hoe verrassend Sint dit jaar op de school aankomt.
Ik zit in de organisatie dit jaar en was benieuwd hoe die aankomst bij jullie op de basisschool is gegaan de afgelopen jaren?

Groet!


#2

Vorig jaar hebben we een landauerkoets gehuurd met 2 paarden ervoor. Bij ene juf van school verderop in de wijk hebben we Sint omgekleed en de Pieten geschminkt. De Pieten hebben daar hun fietsen versierd en die zijn fietsend achter de koets aan gekomen.

Het jaar ervoor hadden we als idee om Sint op school te laten slapen zodat-ie zeker op tijd zou zijn. We hadden bedacht om gezamenlijk een slaapplek in te richten in de aula (waarop vanaf het parkeerterrein zicht is). Elke klas zou dan iets maken. Dus de ene klas zou voor een logeerbed zorgen, een andere klas voor een nachtkastje, etc.

's Ochtends als de kinderen bij school aankwamen zouden ze dan Sint zien liggen logeren in de aula. (Want we zouden hem er natuurlijk ook echt neergelegd hebben!).

Dat idee is helaas niet doorgegaan maar a.s. woensdag hebben we vergadering met de werkgroep en dan ga ik het weer eens aanzwengelen.

Sint is ook een keer aangekomen in een cabrio-sportwagen die iemand van school had kunnen regelen. In een zijspan-motor is-ie ook weleens gearriveerd.

Groetekes, Sje


#3

zitten je kinderen bij de mijne op school hahaha? hier heeft ie wel gelogeerd , maar piet alleen … hier is ie ook een keer geland met een luchtballon… de boer kwam hem brengen want de wind stond verkeerd

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!
“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#4

Oh haha, da’s ook een leuke met die luchtballon!
Nee, onze kinderen zitten niet bij jouw kinderen op school. Beetje ver weg!

Groetekes, Sje


#5

Iemand nog andere ideeën?


#6

Hij heeft bij ons ook een keer op school geslapen. Vorig jaar kwam hij per ambulance (3 ouders die er werken), hij is een keer te paard gekomen, per boot. Het verhaal erom heen wordt bij de tv aangepast.

Marijn 8 april 2008
Dion 15 oktober2009


#7

Hier ook een keer geslapen (op de school waar ik stage liep was dat) samen met 2 pieten en hier een keer aangekomen met 1 piet aan het stuur en sinterklaas achterop op zo’n trike motor en andere pieten op fietsen en quad’s.


#8

Gisteravond vergadering op school gehad en bij ons komt-ie dit keer aan met een brandweerwagen. (Man van iemand van de werkgroep is brandweerman dus die kan wat regelen).

Groetekes, Sje


#9

Hier is het elk jaar het zelfde, haha.

Eerst komen de leerlingen van groep 8 verkleed als sint en pieten die alvast beginnen met groep 1-4 bezig te houden, de pieten geven een voorstelling etc. ongeveer een kwartiertje. En dan komt de ‘echte’ sinterklaas - die wat verlaat is om elke keer een andere reden - met een paar pieten, die bedanken dan de hulpsint en pieten voor het invallen en begint het echte sinterklaasfeest.

Vanaf groep 5 doen ze surprises en gaan ze er min of meer vanuit dat de kinderen het echte verhaal kennen. En kennen ze het niet dan is het gewoon dat ze niet met zn allen in de hal kunnen en dat sinterklaas nou eenmaal geen tijd heeft om álle kinderen apart bij zich te roepen dus dat ze hem gewoon een beetje helpen door zelf surprises te maken.

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)