8 jaar en alles in de mond steken


#1

Onze oudste van 8 jaar steekt alles in haar mond.
Het maakt niet uit wat het is (haar mouwen, speelgoed, doosje van de DVD die ze zit te kijken, haar haren, etc.), het begint met friemelen en binnen de kortste keren zit ze ermee in haar mond. Daarstraks ook weer: de eerste 10cm van het ceintuur van haar badjas drijfnat! Vreselijk!

En het ergste is dan nog dat ze regelmatig vraagt of iets giftig is, want dan heeft ze daarmee in haar mond gezeten en dan krijgt ze het ineens Spaans benauwd! (“Mama, zijn Barbie-armpjes giftig?”).

We weten het echt niet meer hoe we het voor elkaar kunnen krijgen dat ze alleen in haar mond moet stoppen wat daar hoort. Avondeten bijvoorbeeld! Want dat doet ze dan bijvoorbeeld weer niet!

Wie heeft de gouden tip hoe we dit aan kunnen pakken? (beloningssystemen zijn geen optie want we kunnen niet controleren hoe het gegaan is als ze op school is geweest)

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 26 Nov 2011 21:33:32


#2

Mijn dochter is natuurlijk veel jonger, maar het lijkt wel of ze terug is in de orale fase is, ik ben geen psycholoog maar ik heb wel eens gehoord dat er iets gebeurd is waardoor dit kan gebeuren. Heeft ze het trouwens door of is het iets onbewust want in dat geval zou ik kijken of je haar er bewust van kan maken.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#3

Terug in de orale fase? Ze is er nooit uit geweest!!! Het is gewoon nooit gestopt.

Geen idee of ze het zelf door heeft. We vragen steeds “is het lekker?” op het moment dat ze weer zit te knagen en sabbelen en dan kijkt ze ons heel betrapt aan dus grote kans dat het gewoon onbewust is.

Het is een type wat altijd iets te friemelen moet hebben, wat ook heel regelmatig zit te wiebelen, als ze in het weekend 's ochtends bij ons in bed kruipt ligt ze geen moment stil.

Het lijkt wel een zenuwen-ding, maar we kunnen onze vinger er niet op leggen wat daar dan de reden van is. Ze is gezond, zit goed in haar vel, op school gaat het goed, we zijn een heel stabiel gezin zonder spanningen (mijn man en ik hebben bijv. nooit ruzie, dus het kan ook niet zijn dat ze daar nerveus van wordt), ook in de rest van de familie geen gekke toestanden, ze heeft niks geks meegemaakt van bijv. overlijden van iemand, verhuizing of wat dan ook voor heftigs.

Het is hier net de Cosby-show, ze leeft in een heerlijk warm nest, dus ik zou niet weten waar het kind nerveus van zou moeten worden.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 26 Nov 2011 21:45:46


#4

Misschien hoort het gewoon bij haar dan? Ik friemel en pluk ook overal aan en heb jarenlang nagels gebeten zonder dat ik het door had zeg maar, ik stak en steek alleen niet alles in mijn mond.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#5

Kan best hoor dat het bij haar hoort (ze bijt ook altijd al nagels overigens!), maar dat neemt niet weg dat het steeds irritanter wordt. Zeker als ze de gaten in haar kleding knabbelt!

Dus ik wil toch proberen om die gewoonte eruit te krijgen.

Daarbij kan het nog gevaarlijk zijn ook. Er moet maar eens iets in haar keel schieten waar ze op zit te knabbelen. Moet er niet aan denken. Brrrrrr…

Groetekes, Sje


#6

Hmm… is een vervelend trekje dat moeilijk af te leren is. Ik denk dat ze t doet zonder na te denken, dat ze het niet eens in de gaten heeft.

Volgens mij deed ik dat vroeger ook altijd is hier vanzelf over gegaan, maar ehm… toen was ik 14 ofzo. Vond het zelf toen heel vervelend dat anderen het zagen en erop reageerden. Toen ben ik kauwgom gaan knauwen en dat hielp. Maar om haar nou maar altijd kauwgom te gaan geven op dr 8ste lijkt me niet zo’n goed idee.
(nagelbijten ben ik overigens wel altijd blijven doen )

Misschien helpt het als je haar wat te friemelen in dr handen geeft?

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#7

Hihi, nu ik dit lees moet ik opeens denken aan een meisje op vakantie. (jullie waren in de herfstvakantie toch niet in Luxemburg he? )
Zij liep ook altijd met de touwtjes uit de capuchon van haar trui in dr mond. En dan niet het puntje, maar capuchon helemaal aangetrokken en zeker 40cm touw in de mond
(hoewel ik dan weer niet snap waarom die ouders dat touwtje er dan niet gewoon uithalen? Hmm… maar grote kans natuurlijk dat ze dan wel wat anders in dr mond gestopt had)

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#8

@ Sje we hebben het hier toch wel over je dochter en niet over een konijntje he?

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#9

@Szusje, ik kan haar wel iets te friemelen in haar handen geven maar daar gaat ze net zo goed op zitten knagen! Zit al te denken om gewoon haar vingertoppen voortaan in te smeren met Bytex. Eens kijken of dat haar ervan weerhoudt om van alles in haar mond te steken. Maar dan krijgt ze ook weer last met boterhammen eten en dat vind ik dan ook weer zo sneu en rigoreus.

@Michèle, ja hoor het gaat echt over onze oudste dochter. Haha! We hebben geen huisdieren. (Behalve zilvervisjes! Brrrrrrrrr…)

Groetekes, Sje


#10

@ Sje jij ook al (zilvervisjes)

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>