17 jaar


#1

Hallo allemaal!
Ik heb me net aangemeld op deze site omdat ik met een ‘probleem’ zit.
Ik ben 17 jaar, woon al 9 maanden samen met mijn vriend die 20 is, We zijn heel gelukkig samen en het gaat allemaal heel erg goed. Ik zit al een jaar met mijn ‘probleem’ maar de laatste maanden is het heel erg geworden…
Ik denk alleen nog maar aan baby’s. Ik ben op zoek op internet naar informatie, verhalen van meiden van 17 en zwanger en kijken hoe duur de wandelwagens en maxi cosi’s zijn… Ik weet dat ik erg jong ben. Maar was ook erg jong om op mezelf te gaan. Terwijl het hartstikke goed gaat! Zal nog wat info geven over mezelf. Toen ik 12 jaar was is mijn vader plotseling overleden. Mijn moeder en ik hebben een goede band en die heb ik ook met mijn stiefvader. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 7 was en toen heb ik ook leren koken samen met mijn zus omdat mijn vader vaak laat thuis was. Ik ben vroeg volwassen moeten worden. Zelfs na het overlijden van mijn vader ben ik heeeeeeeel erg verandert! Daarom had mijn moeder er ook geen problemen mee dat ik samen ging wonen,
Ik wil dus heel graag een kindje maar ben bang voor de voor oordelen van ze is zelf nog een kind. ( vandaar dat ik mezelf op deze manier voorstel)
Mijn vriend zit nog een half jaartje op school. ( daarvoor werkte hij fulltime) hij werkt nog steeds en hebben wel al gespaard.
Ik weet niet zo goed wat ik moet doen…


#2

Welkom allereerst. Heb je al met je vriend over je wens gepraat? En studeer jij of werk je? Het is toch echt een keuze die jullie samen moeten maken. Wees je ervan bewust dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn en dat je veel van je eigen behoeftes moet inleveren (op stap, uitslapen, etc.).

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#3

Ik ga nog naar school, nog anderhalf jaar,
Ik ga nu eigenlijk ook niet meer opstap, Ik vind er niets aan ofzo…
We hebben het er alleen over gehad van stel ik word zwanger als ongeluk, toen zei me vriend gelijk dan houden we het zo wie zo!
Ik ben me ook wel bewust van het nachten niet slapen! erg zwaar gaat worden maar toch…


#4

Nachten niet slapen is natuurlijk 1 ding! Een kind onderhouden en opvoeden is heel wat anders!
Ik zou in ieder geval eerst je school afmaken, werk zoeken, en zorgen dat je alles financieel op de rit hebt!
Over 2 jaar ben je nog super jong, maar ben je er misschien meer klaar voor, je bent dan tenslotte wel verantwoordelijk voor een ander (klein)mensenleven(tje)

Manderijn


#5

Hoi, welkom hier! Ik wil wel even reageren als 1 van de mama’s die op dr 17de zwanger werd
Ten eerste, trek je niks aan van vooroordelen. Jouw leven, jouw kind, jouw geluk!

Maar… maak eerst je school af nu je nog een keuze hebt! Wat je daarna doet met je diploma moet je zelf weten… Of je nu gaat werken of thuisblijfmama wil worden. Dat diploma heb je maar op zak, en mocht het nog eens nodig zijn heb je daar alleen maar profijt van!
School afmaken met een baby is heel zwaar…

Dat je al een tijd samenwoont met je vriend is natuurlijk alvast een goede basis. We hebben hier ook wel meiden gehad die een vriendje hadden en zooo graag een baby wilden, maar totaal geen idee hadden hoe het is om een eigen huishouden te runnen, laat staan voor een baby zorgen, los van eventueel oppassen op broertjes/zusjes
Dat keur ik gewoon keihard af! Maar als jullie het allemaal voor elkaar hebben qua relatie, financien enzo… maakt het echt niet uit of je nou op je 17de moeder wordt of op je 36ste! Ook voor iemand die al ouder is als ze voor het eerst moeder wordt is het nieuw en onzeker! Wat dat betreft kun je volgens mij maar beter jong en veerkrachtig zijn toch?

Maar zoals ik al zei, maak gewoon eerst je school af, zorg dat jullie financieel zeker zitten en praat er goed over met je vriend! Jullie moeten natuurlijk wel samen achter die beslissing staan.
En het is natuurlijk anders als het niet helemaal de bedoeling is, maar je er uiteindelijk toch samen voor gaat, of dat je bewust samen die beslissing maakt!

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#6

bedankt voor de reactie’s.
Ik weet dat ik jong ben,
maar ik weet ook niet of ik nu een kind wil…
ik ben alleen zo bezig met kinderen ( zoals internet afstrunnen ect!)
Weet zelf ook niet wat het is!
Wil niet zeggen dat ik nu direct een kind wil,
maar het spookt door mijn hoofd ofzo…


#7

Als ik je mag adviseren maak eerst je school af, want wat Suszje ook al zegt dan heb je die basis ongeacht wat je gaat doen, want school is niet klaar als je om 3 uur 's middags thuis komt en met een baby is dat zwaar. Je moet nog 1.5 jaar zeg je dus ben je 19 als je klaar bent. Ik zou dan daarna voor gaan en wat mensen zeggen moet je je niks van aantrekken, ik was 4 dagen 29 toen mijn dochter geboren werd en zelfs dat vonden mensen nog jong, mede ook omdat ik heel jong oog hoor

Maar spaar lekker ff verder, haal je diploma en ga dan voor het echie.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#8

Niets mis mee om nu al sterk een kinderwens te voelen, heerlijk om daar zo naar uit te zien! Des te groter je geluk als het eindelijk zo ver is!
Ik hoop alleen wel dat je nog wat geduld kan hebben en eerst voor je opleiding gaat! Want daarin moet ik me toch bij andere mama’s aansluiten, nog maar anderhalf jaar en dan heb je in elk geval een diploma.

Groetjes Caorlien.

Lilypie Premature Baby tickers