Vervelend jong op school,het gesprek


#1

mag het miss niet zeggen maar er zit echt een rot jong in de klas van mijn tweede zoon.
toen hij in deelklas 2 1 zat wsa het al een vervelend rot jong greep iedereen bij de keel schold iedereen uit voor de meest vreselijke dingen ook naar mijn kind
tot hij echt niet meer naar school wilde ik ben toen uiteraard naar de juf gestapt en toen werd het even minder.
was blij dat mijn kind overging naar groep drie en dus niet meer bij hem in de klas zat.
nu helaas is het weer een deelgroep geworden en zitten ze dus weer samen.
komt mijn zoon zojuist thuis met en wond op zijn achterwerk omdat dat grr jong hem had geknipt nou woedend ben ik !!!
ik heb dus ook gelijk de juf opgebeld en ze zou het er morgen over hebben
ook heb ik de situatie van groep 2 verteld en ik niet wil dat dit herhaald word
natuurlijk begrijpt ze dat maar ik kan er niet tegen dat mijn kind en vele andere zo behandelt word.
ook zijn broertje van 4 is net zo erg maar gelukkig komt mijn kleine als het goed is niet bij hem in de klas volgend jaar (daar zorg ik wel voor)
het probleem is nog erger want zijn moeder is verscgrikkelijk asso grote mond flinke kapsones.
hoe kan ik hiermee omgaan wat kan ik doen!!??

before you judge me, try hard to love me

Gewijzigd door - mama van 3 jongens op 01 Sep 2010 13:05:59


#2

wat belachelijk dat de juf er zo laconiek op reageert. ik ben van mening dat als de juf niet wil luisteren je het aan moet geven bij het hoofd van de school (of hoe heet zo iemand). kan me goed voorstellen dat je er flink de balen over in hebt dat dat @#?!jong weer bij jou zoontje in de klas zit.
zeker omdat dit jochie dus meerdere kindjes te grazen neemt zou ik t zeker wat hogerop zoeken bij de leiding, want dit kan natuurlijk simpelweg niet.
veel succes ermee!!

liefs,
Rinske

<img src=“http://lilypie.com/pic/2010/04/18/dr3f.jpg”" border=0><img src=“http://lb2f.lilypie.com/ro7Yp2.png”" border=0>


#3

het probleem is dat ik zojuist van een andere moeder heb begrepen dat de moeder van dat snotaapje al vaker door de juf op het matje is geroepen en het schijnt dat zij haar kinderen niet onder controle heeft

Nee als jij staat te kletsen op het schoolplein en je niet eens in de gaten hebt dat hij een ander kind staat te wurgen en dus mijn man moet ingrijpen dan is de vraag kan of wil je ze niet onder controle hebben.

anyway het gaat nu om de veiligheid zowel lichamleijk als geestelijk van mijn zoon en andere kinderen die als een boog om hem heen lopen om maar niet te pakken worden genomen.

Maar er is niemand die naar de moeder durft te stappen.

before you judge me, try hard to love me


#4

nou als ze op die leeftijd andere kinderen bij de keelgrijpen gaat het echt wel te ver en als de moeder er niets aan wil of kan doen, dan heeft ze er ondersteuning voor nodig en dat hoort de school te regelen, ze hebben vast wel iets voor zulk soort kinderen en anders een waarschuwing vanuit de school naar de moeder dat het kind dan naar een soort ettertjeskamp moet ofzo ^^ kan ook wonderen doen

Ik zou dan zelf iniedergeval mijn kind haast niet meer naar school durven te brengen, en daarbij straks durft je kind weer niet naar school en een angst voor school kun je al helemaal niet gebruiken…


#5

ben het eens met het ettertjeskamp hahaha.
tja erg lastig, maar het lijkt mij idd met name gemaktzucht van de moeder.

neemt niet weg dat er duidelijk iets aan gedaan moet worden, en dan ook meer dan alleen maar even op het matje geroepen worden. desnoods met meer moeders tegelijk naar de directie stappen om aan te geven dat de maat vol is.

succes ermee!

liefs,
Rinske

<img src=“http://lilypie.com/pic/2010/04/18/dr3f.jpg”" border=0><img src=“http://lb2f.lilypie.com/ro7Yp2.png”" border=0>


#6

mijn man kwam gister met het idee om onze kinderen naar een andere school te brengen maar dat weiger ik! waarom moeten mijn kinderen weg zij hebben niks misdaan en daarbij miss zit er op een andere school wel weer een vervelend kind en moeten we dan weer een andere school gaan zoeken?
en helaas zullen ze in hun leven wel vaker iemand tegen komen die vervelend zal zijn in welke mate dan ook dus ze zullen er mee moeten om leren gaan.
wat niet wegneemt dat de juf dit moet gaan uitzoeken en moet zulke zaken voorkomen want nu is het een wondje op zijn achterwerk morgen zit de schaar miss in een oog!!!

ik ga vanmiddag maar eens kijken wat de juf eraan denkt te doen en anders zal ik maar eens een balletje opgooien dat ze maar met de moeder moeten gaan praten of zij de kids wel aankan en miss hulp nodig heeft want ik kan me haast niet voorstellen dat je wilt dat je kinderen op deze leeftijd zich zo al gedragen wat zullen ze doen als ze de leeftijd van 18 bereiken??

ik ben wat dit soort dingen betreft erg emo maar ja het gaat letterlijk om de veiligheid van mijn kind dus dit verhaal krijgt nog een staartje alleen hoop ik zo dat ik rustig kan blijven als ik de juf erop aan spreek

before you judge me, try hard to love me


#7

Je hebt groot gelijk om op zulke situaties emotioneel te reageren, dat zou bijna elke moeder doen. Het zijn toch je kinderen die worden benadeeld en idd dit kan heel slecht aflopen als er niets aan wordt gedaan dit is de taak van de school en van de ouders om hun erop te attenderen etc. als de school er niets aandoet zijn er ook weer instanties die de scholen controleren, weet alleen zo niet welke ^^


#8

van die instanties ben ik niet op de hoogte dat ga ik eens even proberen uit te zoeken en kan ik die evt inschakelen als er niet goed genoeg gehandelt gaat worden want dit gaat natuurlijk niet om 1 incident!

before you judge me, try hard to love me


#9

zojuist een gesprek gehad met de juf en de moeder van het jongetje

onlangs is het jongetje getest op adhd en dat blijkt hij te hebben hij is net begonnen met zijn medicijnen en dat duurt even voordat het gaat werken ook de moeder vond het niet kunnen wat hij heeft gedaan en bood haar excuses aan en vroeg of er schade aan de broek van mijn zoon was die zij kon vergoeden.nou dat gesprek viel me dus heel mee omdat ze dus bekend staat als een niets intreserende vrouw.

wat bleek dat mijn oudste zoon vandaag wraak probeerde te nemen!!!
maar omdat de moeder van het kind aanwezig was en het optijd zag heeft hij niks anders dan een grote mond gegeven en hem gewaarschuwd dat als hij zijn broertje nog een keer pijn zou doen dan zal hij hem wel te grazen nemen.
nou dat kan natuurlijk ook niet hoewel zowel de juf als de moeder van de "dader"het wel begrepen dat hij zijn broertje beschermd
ook is de moeder met mijn zoon gaan praten om te zeggen dat hij niet bang hoeft te zijn want hij is niet zo erg meer als vroeger (eeh nu gebruikt hij wapens ipv handen)maar goed ook zij is al aan het denken over het feit dat er miss toch een speciale school moet komen voor haar zoon als de medicijnen niet gaan helpen want zo kan het niet langer.

ook is er in de klas besproken over zijn situatie en zijn ziekte zodat andere kinderen er beter op kunnen reageren als hij driftig gaat worden.

iig is mij duidelijk waarom hij dus zo doet al kan je denk ik niet alles op zijn ziekte schuiven

het is dus nu uitgesproken en we hopen dan maar op een betere toekomst ook voor dat jongetje zelf want als hij er indd niks aan kan doen is dit natuurlijk zielig voor hem. want ook hij zei tegen mij dat hij nu pillen krijgt zodat het rustig in zijn hoofd zou worden. en ook al is deze keer mijn zoon slachtoffer geworden dan vind ik het nog ontzettend zielig voor hem

nou heel verhaal geworden en het moraal is denk ik dat de achtergrond altijd bovenwater moet komen wil je iets kunnen begrijpen en ik ben dan ook blij dat de moeder dit gedeeld heeft met mij de juf en de kinderen in de klas

before you judge me, try hard to love me


#10

o sorry.

indd want eerlijk is eerlijk door de praatjes die rondgaan op het plein had ik eigelijk heel geen zin om met haar aan tafel te gaan zitten maar ben blij dat we het gesprek hebben gehad.want ook ik dacht ze kan de kids niet aan het intreseerd dr niet (ook door de praatjes maar ook door het wurgen van een ander kind waar zij bij stond en niet ingreep maar mijn man dat moest doen)maar als je de achtergrond weet kan je er zeker meer begrip en geduld voor opbrengen.
want wie weet is hij net als Nathan wel een ontzettend lief kind maar komt het door het gebrek aan medicijnen er bij hem niet uit!
Laten we hopen dat de medicijnen snel aan slaan.

before you judge me, try hard to love me