Lui oog?


#1

Het valt mn vriend en mij allebei op.
Zelfs mn moeder heeft het gezegd terwijl ik er niks over had gezegd tegen haar…
Als Sylvie iets volgt van links naar rechts of andersom dan staan haar oogjes niet gelijk.
Als haar ene oogje dan recht naar voren kijkt, dan staat het andere oogje nog aan de zijkant.
Het is niet heel extreem, maar het valt wel op.
We hebben geen scheelziende mensen in de familie en ook niemand met een lui oog.
Kan Sylvie dit dan toch hebben of is dit normaal?
Als ze gewoon 1 kant op kijkt is er niks aan de hand. Het is echt alleen als ze iets volgt…
Ik las wel dat baby’s tot een half jaar nog veel scheel kunnen zien, maar ze is nou al 8,5 maand en het is ook niet echt scheel zien…
Ik maak me er wel een beetje zorgen over en ga het ook zeker aankaarten op het CB. Maar het punt is, onze volgende afspraak is pas midden Januari…
Wat denken jullie??

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#2

Wat je ook even zou kunnen doen is het CB bellen, het verhaal voorleggen en zeggen dat je je toch wel een beetje zorgen maakt, maar dat je afspraak pas half jan. is en dat je eigenlijk liever niet daarop wacht. Misschien kan je nog een afspraak maken voor dit jaar?

Veel succes,

Laat even weten wat ze hebben gezegd. tenminste als je contact met ze op gaat nemen


#3

Omdat het dus niet extreem is, maar gewoon opvalt wou ik eerst graag weten of ik me onterecht zorgen maak of niet
Hebben misschien sommige van jullie kindjes het ook of zijn wij de enige?

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#4

Ow zo
sorry ik kan je helaas niet verder helpen dan…mijn dochtertje heeft dit niet.
succes


#5

Hoi,
Geen herkenning, maar ik zou voor je gemoedsrust toch even vragen of de ha of het cb er even naar wil kijken. Anders ( dat heb ik tenminste zelf) blijf je er toch steeds een onderbuikgevoel bij hebben, terwijl dat waarschijnlijk niet nodig is.
groetjes!

Lilypie Second Birthday tickers


#6

Ik zou het gewoon aankaarten op het cb. Sowieso controleren ze daar ook de oogjes. Wij zijn met een maand of 9 doorgestuurd naar de oogarts omdat Rens nystagmus heeft. Dit houd in dat zijn pupillen niet stilstaan als hij ergens op focust maar een beetje blijven trillen. Rens blijft onder controle bij de oogarts maar ze doen er nu niets aan. Het is sowieso vanzelf al een heel stuk verbeterd. Ik zou me er nu nog niet zo druk om maken zeker omdat ze er zelf waarschijnlijk geen last van heeft(dat had je dan al eerder gemerkt) maar idd wel aankaarten als je een afspraak hebt.

groetjes Ramona


#7

Bedankt allemaal,
Aangezien het niet extreem is, ga ik het gewoon aankaarten op het cb wanneer ik een afspraak heb.
Ik maak me namelijk niet heel erg zorgen ofzo, maar wil gewoon weten of er iets is of niet.
Daarmee kan ik wel wachten tot mn afspraak, die is immers over 2,5 week al
Schiet ook wel op. Ik laat het jullie weten zodra ik weet wat het is.

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#8

ik ben geen arts, dus ik kan natuurlijk ook niet zomaar zeggen dat het niet erg is, maar ik heb wel ervaring met een vriendin van mij. Zij heeft een dochtertje , inmiddels nu al weer 5, en zij had dit ook , maar dan erger, en te pas en te onpas draaide haar oog weg. uiteindelijk een doorverwijzing gekregen naar de oogarts. deze heeft haar verteld dat het heel vaak voorkomt, en al helemaal bij baby’s, omdat de oogspieren nog niet goed functioener, en dat ze net als bij alle andere spieren, moeten leren hoe ze daar controle op krijgen. Uiteindelijk is het bij de dochter van mijn vriendin wel nodig om te opereren, maar wat ik van jou lees, en wat ik zie, klinkt het alsof het tot nu toe nog relatief onschuldig is.

liefs woezel

Lilypie Third Birthday tickers


#9

H.ayley heeft dit ook.
Het word nu steeds minder trouwens en het is ook erger op momenten dat ze moe is. Ik ben hiervoor ook bij het CB geweest en daar vertelde ze hetzelfde als Woezel verteld. Maar ja, niet elk kind is hetzelfde natuurlijk :smiley:

gewoon eventjes vragen.
Dan weet je het ook zeker.


#10

Het is bij ons helaas niet op momenten dat ze moe is en ook niet erger als ze moe is. Je ziet het de hele dag door en het lijkt wel erger te worden…
Ik vraag me af of het misschien kan komen door alle vallen op haar achterhoofdje? Ze is meer dan eens gevallen en ja het hoort er natuurlijk bij en meestal valt ze niet heel hard. Maar ze is wel eens echt hard op haar hoofdje gevallen… Gelukkig hebben we bijna de afspraak op het cb, dan ga ik meteen vragen of ze het goed na willen kijken.

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#11

Vandaag bij het CB geweest en dit probleem even voorgelegd. We moesten vandaag net naar de arts, dus kwam mooi uit. Ze zei er zijn 2 dingen. Ze zou echt scheel kunnen zien of het kan zo lijken doordat ze een brede neusrug heeft.
Ze wist het dus niet zeker en aangezien het heel belangrijk is om de ogen nu nog goed in de gaten te houden om er op tijd bij te zijn heeft ze de oogjes even goed gecontroleerd. Ze probeerde het uit te lokken maar het lukte niet. Ze kreeg het niet voor elkaar om Sylvie zo te laten kijken en ikzelf kreeg het ook niet voor elkaar.
Ik had haar verteld dat ik ook foto’s heb waar je het heel goed op kan zien, dus ik moet 1 Februari even langskomen met een paar foto’s. Dan kan ze een goed oordeel geven of ze het nodig vind Sylvie na te laten kijken door een gespecialiseerd oogarts.
Dus we moeten weer even afwachten.

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#12

Spannend, hopelijk weet je snel meer.

Groetjes,
M

Lilypie Third Birthday tickers


#13

Ik was aan het zoeken binnen oude topics naar scheelzien/lui oog en toen kwam ik jouw topic tegen. Vraag me af hoe het is afgelopen?

Ik zit met Lisa op dit moment met hetzelfde, en de foto van jouw meissie komt me bekend voor…
Ook bij Lisa weet het CB op dit moment niet of ze echt scheel kijkt met haar linker oog, het lijkt er wel op maar ook bij haar hebben ze gezegt dat ze een brede neusbrug heeft waardoor je een vertekend beeld kan krijgen. Ik maak me er wel een beetje zorgen om omdat ze naast dat scheelzien ook een duidelijk zichtbare verdikte schedelnaad op haar voorhoofd heeft en het aparte verschijnsel dat haar onderoogleden aan de buitenkant soms los komen van de oogbol (bij voorbeeld bij omhoog kijken of het nemen van een hap eten) herken jij dat misschien ook?

Ben benieuwd hoe het verder is gegaan met Silvie?

Groetjes Carolien

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#14

Heey Carolien,
Wauw, ikkeben, dat is lang geleden! Stond helemaal verbaasd toen ik er een mail van kreeg haha.
Nee sorry ik herken de rest van je klachten niet en gelukkig is het met ons meissie helemaal goed gekomen.
Ze is er gewoon overheen gegroeid

Veel sterkte!

Groetjes Hanna

Groetjes


#15

Gelukkig maar, ik was even benieuwd, maar fijn dat het bij Silvie gewoon goed gekomen is, dat is ook weer geruststellend. Ik ga er voor nu ook maar vanuit dat Lisa er gewoon overheen kan groeien en het haar brede neusbrug is die een vertekend beeld geeft! Over een maandje naar de CB arts en dan zien we wel weer verder.

Misschien heb ik je weer een beetje nieuwsgierig gemaakt naar ikkeben en zien we je hier weer eens posten! Hopelijk gaat het goed met jullie en is de situatie na het ongeluk van je man weer een beetje gestabiliseerd?

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers