HOE?..van ledikant naar peuter bed


#1

Ik lees hier allemaal mooie verhalen van kindjes
die van het ledikant naar het grote bed gaan.

Maar nu mijn vraag hoe doen jullie dat?
Ruben is op 1 maand na, bijna 3 jaar nu en slaapt nog
altijd in zijn vertrouwde ledikantje waar hij overgens nog niet uitgegroeit is en er nog altijd niet uitklimt.

Maar ja zelf wil ik toch wel es van dat baby ding af, en hij zal er vroeg of laat toch aan moeten geloven.
zijn peuterbed staat al klaar op zijn slaapkamer maar hij wil er apsoluut niet in
slapen een drama is het dan ,
zich er in omkleden er op spelen geen probleem, maar slapen nee… ho maar.
zodra hij weer in zijn ledikant ligt is het goed, en slaapt meneer binnen 5 minuten

Iemand nog ideen? anders ligt hij bewijze van spreken strax als volwassen vent nog in zijn ledikant hahahahaha

Groetjes Marianne mama van Ruben


#2

niet pushen gewoon proberen telkens wij hebben het ledikant op een gegven moment weg gedaan en hetpeuterbed neer gezet en het ging goed


#3

Hoi,

Wij hebben een ombouw ledikant dus deze kan je van ledikant ombouwen naar juniorbed/ peuterbed. Om onze dochter aan het idee te laten wennen dat ze over een paar weken in d’r omgebouwde bed ligt. laten we haar in de middag slaap op het matrasje van haar bed op de grond slapen direct naast haar bed. Ze mag er alleen op slapen niet op spelen ofzo. het gaat tot nu toe goed. Bij de oppas slaapt ze sinds kort ook op een groot bed en dat gaat ook goed.
Straks bouwen we haar bed dus om en dan zal ze er op moeten slapen. Ook al geeft dat een paar nachten avonden problemen. Maar met dat bijltje hebben weals vaker gehakt dus plannen we het op een paar dagen dat het niet druk is. Dus het weekend waar we eventueel op de maandag kunnen uitslapen.

groetjes

lon106


#4

Hier slaapt Bob ook nog in z’n ledikant. Slaapt er nog lekker in en klimt er ook niet uit. Voorlopig ligt ie nog lekker.

quote:
anders ligt hij bewijze van spreken strax als volwassen vent nog in zijn ledikant hahahahaha

Hahaha. Zie je hem al liggen. Zodirect als ie verkering krijgt, met z’n 2en in het ledikantje

Groetjes Maaike, mama van Nicky en Bob


#5

Sorry, Ik kan je niet helpen.Bij ons ging het meteen goed.We hadden wel een brede rand gemaakt zodat ze er niet uit kon rollen.
En idd vooral niet pushen.Misschien dat je het een keer overdag kan proberen.(als ie nog een middagslaapje doet)



#6

Ik had hier de spijlen uit i kant eruit gehaald, dus hij kon er zelf al in en uit en zodra Jessin dat door had, was het een feestje om dan in een groot bed te mogen. Heb je een rekje ervoor ? Misschien dat hem dat helpt bij het geborgen gevoel van een ledikantje. Misschien zijn er boekjes over te vinden in de bieb. Verder weet ik het ook niet 1 2 3.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#7

bedankt voor jullie tips.

er zit een hekje voor zijn peuterbedje zodat hij er niet uit kan vallen.
ik zal eens proberen de spijlen eruit te halen, eens zien hoe hij daarop reageert.

en inderdaad als het eens even rustig is er even tegenaan om hem in zijn grote bed te krijgen.
over een paar weken vakantie dan hebben we alle tijd dan maar weer eens een poging wagen.

Groetjes Marianne mama van Ruben


#8

Misschien als je zijn ledikantje uit elkaar haalt? Dan moet hij wel in zn grote bed slapen, want iets anders is er niet! Luca moest gewoon in zn peuterbed, want thije paste niet meer in de wieg. Ging prima!


#9

wij hebben ze toen beide gelijk in gewoon bed gedaan,ledikant weg en in nieuw bed

dylan kwam wel paar keer eruit,toen hebben we een zoomer op zijn deur gedaan en het was over want die ging irri piepen ( oohhh gemeen eigenlijk he )

kaitlyn die heb haar eigen bed zien maken dus dat was al spannend,en die is erin gegaan en is er nooit uit gekomen die gilde gewoon als er wat was

misschien moet je zijn ledikantje uit elkaar halen en bv zeggen dat hij voor iemand anders is die een baby krijgt en dan als je ruimte heb op zolder gewoon weg zetten

suc6 ermee

Groetjes Bianca, mamma van Kevin*
Dylan & Kaitlyn


#10

Hoi,

Eerst hebben we een maand zijn nieuwe bed (opgemaakt met een leuk Winnie de Pooh dekbedovertrek) naast zijn ledikantje gezet. Iedere keer hebben wij tegen hem gezegd dat hij over een poosje in het grote bed zou gaan slapen.
Na een maand hebben wij samen met Martin zijn ledikantje afgebroken, dat vond hij razend interessant!
Vervolgens heb ik hem daarna in het grote bed gelegd (wij hebben een bed met een laag hekje erom heen), toen vond hij het prima. Hij snapte ook dat hij niet meer in het oude ledikantje terug kon.

Suc6

jantje


#11

Ow, schiet me ineens te binnen dat die van ons het super leuk vinden als 1 van ons erin gaat liggen. Als ze van de badkamer komen, ligt papa ineens in hun bedje te slapen, lachen gieren brullen hierro. Ook lekker even saampjes in het bedje liggen onder de deken en boekkie lezen, oooo heerlijk. Hier hebben ze wel meteen een 1 pers bed, niet een tussenmaatje of zo.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#12

Hoi,
Wij hebben vorige week het babykamertje van onze dochter )2jr8mnd op marktplaats gezet. En binnen 2 dagen was het verkocht!
Dus ze slaapt sinds kort op een groot bed. Het was meteen een succes!
Ik moet er wel bij vertellen dat we haar al heel enthousiast gemaakt hadden. Elke keer zeggen dat ze in een groot bed ging slapen. En dat alle grote meiden dat doen. En het Dora dekbed deed natuurlijk ook wonderen.
Het mooie is dus dat ze er niet uitkomt. Nog niet tenminste. Ik zeg altijd:lekker blijven liggen en mama roepen als je wakker bent. En dat doet ze dus nog steeds.
Wij hebben sinds kort een waterbed. En onze lattenbodems en matrassen hebben we bewaard voor onze dochter. Ze heeft namelijk geen luier meer om. En als ze 's nachts een ongelukje zou hebben is het niet zo erg op die “oude” (1jaar oud) matras. De 2e matras ligt onder haar bed. En als ze gaat slapen dan schuiven we die naar voren. Als ze uit bed zou vallen dan valt ze zacht!
Dit is trouwens nog niet gebeurd.
Groetjes


#13

Als je wilt voorkomen dat ze eruit rolt kun je ook een badlaken over de lengte oprollen en dat onder het matrasovertrek leggen. Heeft ze net een dijkje waar ze 's nachts tegenaan kan rollen.

Groetekes, Sje


#14

Mijn dochter is eind mei 2 jaar geworden. Van de week is ze over de rand van haar ledikant gevallen. Beetje driftig van het niet naar bed willen…en hops daar viel ze…ze kukkelde zo over de rand heen. Schrok me kapot! Ik denk dus ook tijd voor een ander bed.

Wat voor bed hebben jullie genomen na het ledikantje? Een meegroeibed, bed van 1.60 cm of gelijk een 1 persoonsbed???

En hebben jullie nog meer tips waar ik rekening mee kan houden bij de aanschaf van het bed voor mijn peutertje?

Vanavond gaan we naar Ikea…

Weltrusten!


#15

Wij hebben meteen een 1 persoonsbedje genomen. Wel met zo`n rand erop natuurlijk zodat ze er niet uit vallen.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#16

Hier zijn ze allebei na het ledikantje verhuisd naar een gewoon eenpersoons bed. Wel met bedrekje in het begin.

Groetekes, Sje


#17

hier ook een gewoon eenpersoons bed maar geen opstaand rekje hij is er maar een keerte uitgevallen vanaf die tijd niet meer


#18

Bedankt voor de snelle reakties!
We hebben gisteren een meegroeibed gekocht bij Ikea.

Het Minnen meegroeibed!
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S59827956

We hebben het bed nu op 1.35 cm staan. Ze heeft er vanacht in geslapen. Ging wel goed eigenlijk.

Groetjes,
Jessica


#19

Onze dame is van de week ook uit haar ledikant geklommen. Dus ook wij zullen nu op beddenjacht moeten. Ze heeft op vakantie al vaker in een eenpersoonsbed geslapen dus helemaal nieuw zal het niet voor haar zijn. Ik ben wel heel benieuwd hoe ze dit gaat vinden. Veranderingen vindt ze namelijk niet zo heel tof. We zijn wel van plan om hem in elkaar te zetten waar ze zelf bij is. Dat maakt het wel leuk. En het ledikant zetten we even zolang op onze slaapkamer. Voordat we hem uit elkaar halen. Ik wil eigenlijk geen trucendoos open hoeven te halen om haar in haar nieuwe bed te laten slapen. Ben benieuwd hoe het zal gaan…

<img src="Lilypie Tweede Ticker" border=0>