Eerste schooldag op verjaardag?


#1

Ik hoor hier nog niet helemaal thuis maar heb een vraag voor schoolgaande kinderen ( de vaders en moeders ervan dan…).
Mijn dochter gaat over drie maanden naar school en mag op haar verjaardag komen…Maar dat lijkt mij helemaal niet leuk. Dat wil ik juist nog even rustig thuis vieren! Is dat normaal? En hoe hebben jullie dat gedaan?
Verder wilde wij nog even op vakantie in april, maar dan gaat ze officieel naar school…kan dat ook een maandje later of zit je dan weer zo dicht op de komende grote vakantie? Dilemma’s dilemma’s. Graag jullie ervaring, mening!
Bedankt alvast!!!


#2

hier is het wel normaal hoor dat je op je verjaardag start , mits je verjaardag in juni ligt dan start je pas na de grote vakantie.

Trakteren hoeft dan nog niet,en wat betreft op vakantie gaan, dat is aan jezelf ze zijn pas leerplichtig met 5 jaar.

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#3

Mijn zoontje is nu sinds een paar weken 4 jaar. Zijn verjaardag was op een maamdag en wij hebben hem die dag nog thuis gehouden. We hebben zijn verjaardag op die zondag ervoor groot gevierd en het leek me voor jem vermoeiend om dan gelijk de dag daarna voor de jele dag naar school te doen.
Op zijn verjaardag dus lekker nog even thuis en bij 4 jaar en 1 dag dus naar school.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

wij kregen een lijst met wen dagen er op, en er stond ook bij dat hij de dag nadat hij 4 werd hele dagen mocht. Dus hier geen problemen mee gehad omdat de school dit zelf al aangaf. Wat betreft de vakantie, in principe zijn ze niet leer plichtig tot hun 5e, maar ik zou er wel zo veel mogelijk daar aan houden. Ik weet niet of je al geboekt hebt, zo niet, misschien dat je nog even kunt kijken in welke weken ze vakantie hebben, en eventueel daar op aan passen. Heb je al geboekt, dan gewoon doorgeven, gaan ze meestal op deze leeftijd niet zo moeilijk over doen.

liefs woezel


#5

Onze dochter is op woensdag jarig, en gaat vanaf de maandag er op naar de basisschool. De keuze lag hierin helemaal bij ons, en dit leek me voor haar prettiger, na alle drukte van haar verjaardag, en niet er midden in!

Groetjes Manderijn.


#6

Rens is 14 december 4 geworden, hij heeft al wel geoefend maar hij start pas na de kerstvakantie. Daar waren wij helemaal vrij in om dat te beslissen.
Persoonlijk zou ik haar niet op haar verjaardag zelf laten gaan als je die dag ook haar verjaardag viert. Dan is het wel heel veel tegelijk voor haar vind ik.

Groetjes Ramona


#7

Ik ben eruit! Ze wordt op een donderdag vier jaar, gaat die dag nog naar creche en viert het daar. Het weekend vieren we het thuis en dan gaat ze die maandag naar school.
Eerst zei iemand nog doe het vrijdag, dan heeft ze maar een halve dag. Daar ben ik dan nog niet uit
mmm, toen ik begon met typen dacht ik dat ik eruit was…nu slaat de twijfel weer toe
Maar we krijgen nog een bijeenkomst van school dus zal het daar ook even voorleggen, al ben ik bang dat ze zullen zeggen, dat moet je helemaal zelf beslissen


#8

Ik zou haar die vrijdag nog lekker thuis houden. Kan ze er nog even een rustig dagje van maken. Haar verjaardag op de creche is vast ook wel druk en er komt ook een druk weekend aan. Kan ze maandag lekker fris van start gaan. En voorlopig gaat ze nog wel even naar school, dus die ene halve dag maakt ook niet uit

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#9

Wij zitten in hetzelfde schuitje, maar ik was er wel snel uit.
Woensdag jarig, donderdag laatste dag bij de peuterspeelzaal, (je betaalt tenslotte toch nog de halve maand) en dan op maandag starten. Lekker het weekend om bij te komen.

Groetjes Manderijn.


#10

Wij hebben dit probleem niet gehad, want Tim is eind juni 4 geworden en pas na de zomervakantie gestart. Maar ik zou haar niet op haar verjaardag naar school laten gaan. Nu kan je haar met haar verjaardag nog thuis laten, dus lekker doen. En dan daarna naar school.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#11

Ik zou haar ook pas op maandag naar school laten gaan, zo kan ze de tijd op de KDV afsluiten en haar verjaardag vieren in het weekend en dan beseft ze ook echt dat ze dan 4 jaar is geworden en dan na haar verjaardagsfeest naar school mag.

Onze Dion wordt op een dinsdag 4 en dat wordt dan zijn laatste dag op het KDV en neemt hij afscheid en mag hij trakteren de dag erop hou ik hem thuis, het is een emotioneel manneke en het zal vast en zeker indruk op hem maken.
Donderdag gaat hij voor het eerst een hele dag naar school want daarvoor heeft hij dan al een paar halve dagen meegedaan om te oefenen en dat wordt dan zijn eerste volle dag met overblijven en dan vrijdag een halve dag.
De week er op gaat hij ook naar de BSO op dinsdag en dondderdag en hou hem woensdag nog eventhuis omdat hij de dag ervoor en erna een maraton dag heeft van 7.30 tot 17.30.
Ik kijk het even aan hoe het gaat en anders hou ik hem op de woensdag tot aan de mei vakantie (6 weken) thuis tenzij het goed gaat en hij graag wil natuurlijk.

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#12

Ik ga haar inderdaad donderdag nog lekker haar verjaardag laten vieren, afscheid nemen van creche, weekend verjaardag.
Maandag naar school. En ik kijk wel hoe ze het gaat vinden. De woensdag middag en vrijdagmiddag is ze in ieder geval al vrij en ik heb haar tussen de middag ook met eten thuis. We zien wel.
Spannend vind ik het wel hoor, vinden jullie dat er veel veranderd als ze naar school gaan en zo ja, wat dan precies?
Nog maar een paar maandjes, misschien geeft het wat vrijheid maar ik geniet nu ook nog zo van het samen zijn en dingen doen!!