Baby huilt al 9 maanden Help!


#1

Hallo dames,

Misschien heb je mijn verhaal al op een ander forum gelezen maar ik ben echt op zoek naar hulp:
Al een lange tijd volg ik jullie berichten op dit forum in de hoop dat ik iemand tegenkom met hetzelfde probleem.
Mijn zoontje is nu 9 maanden en huilt al sinds zijn geboorte heel veel. Wij dachten nog dat dit erbij hoorde totdat iemand ons er op wees dat dit toch wel abnormaal was. Vanaf het begin is hij ook erg onrustig geweest. Alles aan zijn lijf beweegt. Na een bezoek aan het consultatiebureau werden we geadviseerd naar een osteopaat te gaan. Die heeft hem onderzocht maar kon geen duidelijke afwijkingen vinden. Terug naar het cb. Daar dachten ze aan een koemelkallergie. Over op de pepti en dit leek even te werken maar al snel waren we weer terug bij af. Via de huisarts naar de kinderarts en die stelde ( na een bloedonderzoek) vast dat hij geen allergieen heeft. Hij verwees ons door naar de orthopedagoog en die heeft video home training aangevraagd. Afgelopen woensdag is er iemand komen filmen maar al snel werd aan ons duidelijk gemaalt dat zij niks voor ons kon betekenen. En nu zijn we weer terug bij af. Niemand die weet hoe ze ons moeten helpen maar mijn zoontje huilt, jengelt en zeurt de hele dag. Ondanks het feit dat ik me al 6 maanden echt hou aan een vast schema blijft hij onvoorspelbaar en onrustig. Hij kan nog geen 10 minuten in de box of op de grond of hij huilt alles bij elkaar. Ik kan niet meer, ik ben doodop. Is er iemand die dit herkent of weet waar ik terecht zou kunnen? Alvast ontzettend bedankt!

debbieb


#2

Heey, wat ontzettend vervelend!!
Ik raad je aan om naar een chiropractot te gaan! Ik zelf werk er, en zie regelmatig van dit soort baby’s, en vaak zijn ze met een paar behandelingen al een stuk rustiger…
Ik weet niet waar je woont, maar in de praktijk waar ik werk maken ze erg snel tijd voor dit soort kindjes, soms kan je zelfs nog dezelfde dag komen.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt…
Een andere tip is om naar een homeopaat te gaan… Hier heb ik ook zelf erg goede ervaring mee… Ik hoop dat ik je hier een beetje mee kan helpen, en dat het snel minder wordt, zodat je nog meer van je ventje kan gaan genieten!
Liefs, Anne

Lilypie


#3

Ik heb geen tips, maar wil je even veel sterkte wensen. Wat moet dat zwaar zijn voor je/jullie. Ik heb ook goeie verhalen gehoord over een chiropractor, dus wie weet. In ieder geval huilt een baby niet voor niets zoveel, dus ik zou blijven proberen. Veel sterkte nogmaals!

Groetjes,
M

Lilypie Tweede Ticker


#4

Hoi lalala,

Bedankt voor je reactie. Wat is eigenlijk het verschil tussen een osteopaat en een chiropractor. Wat doet zo iemand precies?

debbieb


#5

Ook voor M, bedankt voor je medeeleven. Dat beurt weer op!

debbieb


#6

Hoi,
Het precieze verschil kan ik je niet vertellen, wel weet ik dat een chiropractot naar de wervels van je kindje kijkt. Mogelijk zit er iets verkeerd waardoor bijvoorbeeld een zenuw kan worden afgekneld.
Bij ons in de praktijk hebben ze een gratis scan, hierbij kijken ze dan of er uberhaupt iets mis is, en of zij er iets aan kunnen doen. Zo niet, dan is het dus gewoon gratis, en dan weet je het, maar als er wel iets aan de hand is, dan kun je het behandeltraject ingaan. Verschil zie je vaak al na een paar behandelingen.
Hij/zij zal dan door een ‘kleine druk’ (zeker bij kleine kinderen, gaan ze niet hardhandig te werk) te geven op de wervels een correctie geven.
Je kunt nu misschien zelf een beetje inschatten wat het verschil is.
Liefs, Anne

Ik mag hier geloof ik geen websites doorgeven, maar misschien kun je zelf even googlen, ik weet alleen niet of er goede chiropractoren in de buurt zijn. (ik werk in de buurt van rotterdam, ben geen chiropractor, maar administratief medewerkster daar)

Lilypie


#7

Wat ontzettend vervelend en zwaar!
Ik zou daar echt helemaal niet tegen kunnen, dus iemand zoals jij die dat zo lang volhoud…ppff echt diep respect!!!

Hebben ze het nog nooit over inbakeren gehad op het CB? Al denk ik dat het nu daar te laat voor is.

Slaapt hij wel goed of ook niet?

Je kindje zal indd niet voor niks zoveel huilen. Maar ja, ga maar eens de oorzaak zoeken…
Ik zou zeggen probeer een homeopaat eens.

Hoe is hij in badje? Word hij daar wel rustig van? Anders misschien eens met hem gaan zwemmen zodat hij op rust komt.

Ik zou als ik jou was, de kleine zowiezo even een dagje wegbrengen zodat jij in ieder geval 1 dag rust aan je hoofd hebt.

Als je met hem bezig bent (spelen/verzorgen) is hij dan wel rustig? Of ook dan niet? Zijn er specifieke momenten dat hij meer huild of is het altijd even veel?

Hebben ze in het ZH geen uitgebreid onderzoek gedaan? Alles controleren wat er te controleren valt?

Ik weet t verder ook echt helemaal niet, ik zou graag meer voor je willen doen, maar dat ligt niet in mijn macht.

Ik kan je verder alleen heel veel sterkte wensen en hopen dat ‘ze’ snel zullen achterhalen wat er wel met jouw kleintje aan de hand is.

<img src=“http://lilypie.com/pic/090607/Aj9q.jpg” alt=“Lilypie 6 - 18 Pic” width=“100” height=“80” " border=0>


#8

Erg lief vam je om te zeggen dat het knap is maar weet je, je moet ook gewoon verder. Iedere dag weer. Geluukig slaapt hij over het algemeen wel goed maar kruipt wel heel zijn bed door. Toen hij drie dagen oud was lag hij al op zijn kop boven in bed. Daarom hebben we destijds een bakerzak aangeschaft maar dat mag maar tot 6 maanden. Het slapen ging overigens ook niet van een leien dakje hoor. We zijn 4 maanden lang minstens 6 keer ons bed uit geweest maar er waren ook nachten bij dat we er 12 keer naast stonden. Op een gegeven moment ben ik beneden op een matras gaan liggen met oordoppen in en hebben we hem gewoon laten huilen. Vreselijk, zo moeilijk was dat. Maar na 3 nachten sliep hij door en nu wordt hij echt nog wel eens een keertje wakker maar geen tig keer meer.
Verder is hij erg rustig in bad, in de wagen en de maxi cosi. Uren heb ik al met hem gewandeld ( de kilos vlogen eraf) en hij gaat echt iedere dag in bad. Dan ben ik namelijk weer een half uurtje verder. Echte vaste momenten dat hij huilt zijn er niet want het gaat begint over het algemeen na het eerste slaapje en eindigt pas als hij om 19:00 uur in bed ligt. Op dit moment wordt zijn bloed en urine onderzocht en volgende week krijgen we daar de uitslag van. Ook vreselijk trouwens, bloed laten prikken bij zon hummeltje! Dus we wachten maar even af, misschien is zo`n chiropractor zo slecht nog niet. Heel erg bedankt voor jullie reacties en medeleven!

debbieb


#9

meis toch… oh wat een opgave moet dat voor je zijn…!! Ik heb een zoontje die de eerste 8 weken heel de dag huilde … ik werd er radeloos van! Dacht echt van … waar is die roze wolk??? Bestaat helemaal niet! Ben toen op advies gaan inbakeren en hij is als een blad aan de boom omgeslagen van huilen zijn super lief. Maar daar heb jij nu natuurlijk niks meer aan…

Wat doet hij als hij bij andere mensen is? Huilt hij dan ook zoveel? Zou als ik jouw was ook naar chiropractor gaan. Zij doen het zeker heel anders dan osteopaat en kunnen volgens mij net weer iets meer. Want onze osteopaat zij als ik niet kan helpen moet je even lang chiropractor gaan… dus zal als ik jouw was snel bellen vaak maken ze voor kleine kindjes sneller tijd om te helpen.

Weet niet of je familie heb en of die in de buurt wonen… maar als ze hulp aanbieden gelijk aannemen. Dit hou jij (logisch) zelf ook niet vol. Dus willen ze een dagje voor hem zorgen… gelijk ja zeggen … en het er dan van nemen door niet je huis te poetsen maar te relaxen…evt dagje kuuroord. Ja klinkt heel stom maar ik heb in die 8 weken zo’n hekel gekregen aan mijn zoontje dat ik zei ik weet niet of ik wel van hem hou. Toen belde schoonzus en die vroeg hoe gaat het? Ik huilen… en zeg ik raak nog in depressie… Ze zei volgende week donderdag komt Jurian (zo heet mijn zoontje) heel de dag bij mij en gaan jullie samen iets doen. Toen zijn we naar Nijmegen geweest (sanadome) echt heerlijk ontspannen en… ik miste mijn zoontje echt!! Vanaf die tijd weet ik… ik hou wel van hem!!!

Dus schaam je niet… knal al je emotie (evt hier op het forum aan ons) eruit… ik vind het heel bijzonder dat je dit al zolang heb kunnen dragen!! Dat geeft wel aan hoe sterk je ben. Maar … het houdt een keer op! Zou zeggen … woon je in de buurt… ik wil je graag helpen door dagje op te passen…

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker


#10

ik kan je helaas geen advies geven, maar wil je wel ff sterkte wensen hier mee.
het lijkt me enorm zwaar…dus…petje af voor jou meid!!

groetjes!

karin


#11

Hoi ik heb al eens vaker zo’n situatie gezien, gelukkig nooit meegemaakt.
Vind het vervelend voor

De volgende dingen kunnen er mss mee te maken hebben;

  • heeft het kindje een dagritme?
  • slaapt hij goed? doorslaper 's nachts?
  • is er een mindere situatie in de thuissituatie? sorry dat ik dit opnieuw).
  • is er iets veranderd in de thuissituatie?
  • zijn er nog andere kinderen in het gezin?
  • heeft je zoontje eens wat meegemaakt wat hij niet verwerkt krijg?
  • bij kma allergie kan meer komen kijken, mijn zoontje deed wel eens huilen en was erg onrustig. Ik ben toen overgestapt naar pepti van nutrilon, sinds dien is hij super! zo tevreden en trots met wat hij in zijn leven meegemaakt en doet.

Wat voor voeding krijg hij op moment?! Overleg anders eens met de CB arts op een test te doen op KMA, je weet maar nooit joh!
Bij ons dachten ze ook dat het niks was, toen we deden testen… wallah!
Raak, nu doet hij het super goed!

Zet alles eens op een rijtje en ik hoop dat je hier wat mee verder komt, uit mijn praktijk ervaring en theorie hoop ik dat je hier wat aan hebt.

Succes meid!

Groetjes,


#12

Meid,
ik heb geen ervaring met zo’n situatie, maar als ik je verhaal zo lees lijkt het me dat je echt aan het overleven bent in plaats van leven. “In bad dan ben ik weer een half uur verder”. Ik wou je alleen even zeggen veel sterkte.
Je hebt er niets aan en waarschijnlijk heb je dat al veel vaker gehoord, maar er komt vastv een keer een einde aan. Alleen jammer van deze periode. Je geniet vast niet zo fijn je kereltje.
Succes en sterkte.
Carolien


#13

Graag gedaan Debbie. Ben het helemaal eens met de meiden die zeggen dat je ook tijd voor jezelf moet nemen. Lekker een dagje alleen maar dingen doen die je leuk vindt en die je weer opladen en ondertussen die kleine bij een oppas onderbrengen.

Denk aan je hoor.

Groetjes,
M

Lilypie Tweede Ticker


#14

Wat fijn dat jullie me zo goed begrijpen. Ik ben inderdaad aan het overleven. Ben blij als er weer een kwartier om is en ik kan gaan wandelen, hem in bad doen of even naar de winkel kan. Voel me opgebrand, uitgeblust en verdoofd. Ik ben gelukkig nog niet zo ver dat ik mijn zoontje haat maar ik had het zo graag anders willen zien. Ik weet wel dat ik hem niet moet vergelijken met andere kinderen maar als ik van die lieve, vrolijke, lachende en spelende kinderen zie dan zie ik groen van jaloezie.
Wat betreft zijn ritme: ik probeer hem al 6 maanden lang aan een strak schema te houden maar het kwartje valt nog steeds niet. Ik kan niet voorspellen hoe lang hij slaapt, wanneer hij honger heeft ( door al het gehuil ontgaan je die symptomen echt!) en hoe zijn humeur zal zijn. Ik kan me niet herinneren dat hij iets heeft meegemaakt maar dat de sfeer thuis gespannen is dat staat als een paal boven water. Ik loop de hele dag met dichtgeknepen billen en durf de wc nog niet door te spoelen als hij slaapt. Ik ben me er erg van bewust dat dit natuurlijk ook niet meewerkt aan de hele situatie maar het is erg moeilijk om relaxt te zijn. Mijn vriend is gelukkig een schatje en steunt me waar hij ook maar kan. Gelukkig zit het tussen ons nog steeds erg goed maar ik kan me nu indenken waarom stelletjes met een baby al snel uit elkaar gaan!
Ik heb nu eindelijk maar eens de stap genomen om lekker weg te gaan met mijn vriend. Volgende week lekker naar de sauna met zijn tweeen. Ik kan niet wachten. Maar dat schuldgevoel knaagt toch wel een beetje…

debbieb


#15

Voel je niet schuldig meis, je doet wat juist is. Lekker iets voor jezelf doen om te ontspannen. Je moet zelf blijven staan en functioneren, anders heeft je kleine helemaal niets meer aan je. Je zult zien: na zo’n dagje kom je thuis en dan kan je er weer even tegen. En doe dat soort dingen regelmatig, eens per maand ofzo. Dan heb je ook iets om naar uit te kijken. Want ik kan me goed voorstellen dat elke dag nu een opgaaf is en dat je de klok wel vooruit kunt kijken tot je zoontje een paar jaar oud is en je hieruit bent.

Wat heerlijk dat je relatie er niet onder lijdt, dat scheelt al zo’n hoop!

Logisch dat je jaloers bent op andere moeders met kindjes die allemaal zo zoet zijn. Maar echt, maak die afspraak bij die chiropractor. Wie weet werkt het wel en heb je over een maandje een heel andere zoon. En als het niet werkt, heb je het geprobeerd en kan je nadenken over iets anders.

Blijf je hart hier lekker luchten als je de behoefte hebt!

Groetjes,
M

Lilypie Tweede Ticker


#16

Oh meis … ik weet precies hoe je je voel… en dat al die tijd al??? Meid meid… wat ben jij een doorbijter. Die stomme wc’s ook hé … durfde ik ook niet hoor. Zat zelf op de bank met handen voor mijn oren zo erg vond ik het!! En ik had gruwelijk veel medelijden met mensen die vol trots vertelde dat ze zwanger waren/zijn… ik dacht och meissie toch wat erg voor jullie. En hun helemaal in de wolken

Ik heb nu geen tijd voor heel verhaal… maar denk aan je! en de juiste stap genomen hoor!! geniet ervan!!

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker


#17

Schuldig voelen omdat je even aan jezelf denkt?? Even tijd voor jou en je partner maakt?
Schuldig voelen dat je even geen gehuil aan hoeft te horen? Schuldig voelen dat je opgebrand bent? Je schuldig voelen dat je even wilt ontspannen??
Ik geloof dat je een beetje mal bent!

Je hoeft je toch niet schuldig te voelen hierom???
Ben blij dat je die gelegenheid krijgt! Dat je even kunt ontspannen, even niet ‘bang’ hoeft te zijn dat hij wakker word en weer gaat huilen!

Nee hoor, voel je zeker niet schuldig!
Geniet straks lekker van de sauna en van de rust! Je hebt het hard nodig!
Misshien kun je dit wel vaker in gaan plannen, dat je bijv 1x per week een aantal uren voor jezelf hebt, even ontspannen! Dat zal je goed doen en je hebt iets om naar uit te kijken.

<img src=“http://lilypie.com/pic/090607/Aj9q.jpg” alt=“Lilypie 6 - 18 Pic” width=“100” height=“80” " border=0>


#18

Als je nu eens naar hem luisterd… misschien is dat een oplossing?!

Zo geeft hij straks zelf zijn ding aan, wanneer hij wilt slapen, eten etc.

Mijn zoon is heel kieskeuring en nu 8,5 maand oud. hij geeft zelf aan wanneer hij wilt slapen, spelen etc.

Alleen flestijden en etenstijden zijn ongeveer hetzelfde.

Ik heb heel vaak dagen dat hij ook gewoon de hele dag wakker is, naja…
Slaapt hij de nacht wel.

Meid ik zou trouwens zeggen, voel je niet schuldig en geniet van de SAUNA!
Dit heb je zeker verdiend!


#19

Jullie hebben helemaal gelijk. Ik ga er donderdag echt van genieten. Allemaal heel erg bedankt voor alle tips, ik ga er zeker wat mee doen. En is er nieuws aan het front dan zal ik dat zeker laten weten.

Groetjes Debbie

debbieb


#20
quote:
Als je nu eens naar hem luisterd... misschien is dat een oplossing?!

Zo geeft hij straks zelf zijn ding aan, wanneer hij wilt slapen, eten etc.

Mijn zoon is heel kieskeuring en nu 8,5 maand oud. hij geeft zelf aan wanneer hij wilt slapen, spelen etc.

Alleen flestijden en etenstijden zijn ongeveer hetzelfde.

Ik heb heel vaak dagen dat hij ook gewoon de hele dag wakker is, naja…
Slaapt hij de nacht wel.

Meid ik zou trouwens zeggen, voel je niet schuldig en geniet van de SAUNA!
Dit heb je zeker verdiend!


Het is niet alleen op bed… maar ook na 10 minuten in de box etc. Dus … weet niet of je dan naar hem kan luisteren. Lijkt mij juist eerder dat je niet teveel op deze leeftijd naar je kindje moet luisteren en gedrag negeren. Maar … deze boy doet het al vanaf zijn geboorte dus extra pittig en moeilijk in te schatten waar je goed aan doe.

Geniet zeker lekker een donderdag… en laat het ons weten hoe het was

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker