Baby 3 maanden, slapen


#1

Hoi,

mijn zoontje van bijna 3 maanden slaapt al hele tijd slecht. Veel kindjes van zijn leeftijd hebben t ritme voeding-spelen-slapen. Hij ook, maar t slapen lukt niet goed.
Ik leg hem ca 1,5 uur na t wakker worden weer in bed. Met doel slapen tot volgende voeding. voeding is om de 4 uur, flesjes.
Hij slaapt echter 45 min ongeveer en wordt wakker. Dan gaat hij huilen. Speentje geven, helpt niet om door te slapen. Hij blijft dan ongeveer 30- 45 min wakker om dan na even huilen en speen toch nog weer 45 min te slapen. In die wakkere tijd laat ik hem wel in bed liggen, wil hem graag ritme leren van doorslapen als je wakker wordt.
Hij ligt al in de puck-a-baby.

Iemand tips om hem langer te laten slapen aan een stuk door? het is al een hele tijd (1-2 maanden) zo. Op zich niet zo heel erg, maar iedere keer als ik met mijn oudste dochters bezig ben moet ik weer naar boven om hem speen te geven in de hoop dat ie doorslaapt.
Hij heeft het niet koud/warm volgens mij.

Qua voeding zijn we aan t ophogen naar 180/6. Hij had duidelijk meer nodig…

benieuwd of jullie tips hebben! Hier worden we een beetje simpel van… of ist gewoon afwachten tot ie ouder is?!


#2

Leg je hem wel op het goede moment in bed? Dus als hij slaapsignalen geeft? Dit kan de ene keer natuurlijk eerder zijn dan een andere keer.
Ik weet niet hoe strikt je hem in een tijdschema wilt “hebben”, wij hebben hier nooit een tijdschema gehad, wel een ritme schema (Ria Blom). Hierdoor kregen ze soms een voeding extra op een dag of gingen de flessen juist niet leeg…


#3

ja hij gaat naar bed als hij oogjes wrijft, gaapt of gaat jengelen.Hij geeft geod aan wanneer hij moe is. Gemiddeld is dat zo’n 1.5 uur nadat hij uit bed komt. Ik let op zijn signaal en niet specifiek op de tijd…
hij hoeft vanmij niet in tijdschema hoor… er zit nl tussen ochtend en middagfles wel 4 uur, maar de volgende fles bijv vaak maar weer 3 uur (want dan slaapt hij minder en wil meer wakker zijn)
voedingen ongeveer: 8-12-16-7.15 en 22.30


#4

Hier hebben kindjes vaak last van. En ik herken het ook van mijn eigen kindjes. Het is moeilijk voor ze om zelf in slaap de vallen na de eerste slaapcyclus. Kinderen maken nl een slaapduur van steeds 45 minuten. Ze moeten leren om na die 45 minuten weer zelf in slaap te komen.

Net als Zwelgje hebben wij ook heel veel baat gehad bij de methode van Ria Blom. Moet je maar eens opzoeken op google. Er staan vast wel tips in waar je wat aan hebt!

En het zal zeker beter worden als hij wat ouder wordt, als je hem zelf maar de kans geeft om te leren zelf in slaap te komen en dat doe je volgens mij harstikke goed.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#5

Onze oudste had ook van die korte slaapjes. Dat was gewoon een wakkere baby die alles bij wilde houden wat er om haar heen gebeurde. Het ene kindje heeft meer slaap nodig dan het andere kindje. Onze jongste sliep van voeding naar voeding. Dat was juist weer meer een slaapbaby.

Hoe ligt-ie overdag? Met de gordijnen open of dicht? Overdag mag het niet donker zijn in het kamertje namelijk anders heb je straks ook nog een omgekeerd dag-nacht-ritme en dan ben je nog verder van huis.

Groetekes, Sje


#6

Tja… t zal wel goedkomen vermoed ik. T gaat al beter sinds hij van de kleine naar de ‘grotere’ puckababy is gegaan. Verder blijkt dat hij eczeem heeft en dat hij daardoor ook moeilijker kan slapen van de jeuk. In de kleine pucka liggen de armpjes vast, kan meer jeuk geven.
Verder heb ik overdag gordijnen dicht,maar is wel licht in t kamertje (op t zuiden) en s nachts rolluiken dicht (heel donker). Dag/nachtritme gaat wel goed. Verder passen we tips van regelmaat toe…
onze oudste had ook zo’n raar ritme, tot eenmaand of 6. De tweede echter niet, die maakte slaapjes van voeding tot voeding, een slaapkopje, en nu nog!