Allergie voor kat vaststellen?


#1

Ons zoontje heeft eczeem en een koemelkallergie (en vermoedelijk allergie voor soja en ei). Nu hebben we voor hem speciale voeding e.d.
Maar daarnaast rochelt, hoest en snottert hij heel erg. We hebben 2 katten in huis en vragen ons af of hij daar soms allergisch voor is. Iemand een idee hoe je dat kunt vaststellen, zonder de katten weg te moeten doen om te zien of er verbetering optreedt?

We hebben een bloedtest al gehad bij hem bij de kma test. Maar de waarde was net te laag om uit te splitsen op diverse allergien. Er kwam dus wel uit dat hij allergisch is maar waarvoor konden ze nog niet zien. Over een jaartje ofzo wel, maar dat duurt nog een beetje lang.

Hij lijkt nl als we buiten zijn minder te rochelen…maar of t zo is?! Dus de vraag is : hoe stel je goed een allergie voor katten vast??

Ben benieuwd naar jullie reacties!


#2

Vervelende situatie.

Ik weet niet beter of voor het 4e jaar is niet goed vast te stellen of een kind ergens allergisch voor is. Ik zou het even aan de huisarts voorleggen hoe nu verder.

Ik ben allergisch voor katten en de katten het huis uit doen zal pas op heel lange termijn effect hebben, want het zijn de huidschilfers die de allergische reactie veroorzaken en die huidschilfers zijn miniscuul en zweven door heel het huis.

Als je echt wilt uittesten of je zoontje allergisch is voor katten, zou je dat beter kunnen doen door hem een weekje of misschien zelfs 2 weekjes in een echt kattenvrij-huis te laten logeren.

Ga je nog op vakantie? Als je op vakantie gaat zonder de katten en je gaat in een huisje/tent/caravan waar geen katten-huidschilfers zijn, dan zou je ook verschil moeten merken als hij inderdaad een kattenallergie heeft.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 16 Jul 2013 21:40:29


#3

Dank je voor je reactie.
Helaas gaan wij niet op vakantie. Mijn man heeft deze en volgende week vrij,maar wij zijn gewoon thuis. Waren van t weekend bij vrienden (kattenvrij huis, want zij is allergisch) en zijn ademhaling daar was beter, net als buiten…

We hebben dus voor Jefta wel een test (bloedprikken) gehad. Nu kunnen ze dus wel allergie daarin aantonen, maar dan had de waarde van het bloed net iets hoger moeten zijn. Dan hadden ze uitgezocht waar hij allergisch voor is. Nu weten we alleen dat hij wel allergisch is. Als je over jaar nog een keer prikt dan is de waarde hoger en kun je dus wel aantonen waarvoor iemand allergisch is. (gluten, ei, melk, pollen, huisdieren etc)

Ik heb zojuist een afspraak gemaakt bij de huisarts. Kunnen morgen terecht. We willen voorleggen of hij misschien gewoon een virus op de longenheeft (en daarom zo verschrikkelijk en chronisch hoest ) of dat hij misschien weet of hij allergisch is voor huisstofmijt (denken we ook aan!) of katten. Of dat hij iets anders weet.

We hebben onlangs de vloerbedekking in woonkamer vervangen door vinyl. Dat gaf een enorme verbetering in zijn eczeem en rochel etc! Echt opmerkelijk. Dus dat viel op… maar langzaam valt hij weer terug en hoest nu veel meer en veel erger dan eerst. Vooral als hij s morgens wakker wordt. Willen op den duur (als box woonkamer uit is) ook bank vervangen voor leer (op deze slapen en liggen al 10 jaar katten) en hopen dat dat ook helpt. Zijn kleine dingen, maar wellicht wel de grote haarden. Zou dat ook niet helpen?

Zoonlief uit logeren doen is helaas geen optie. Hij heeft nogal wat problemen en daar wil je niemand mee opzadelen. Daarnaast zijn de ene opa en oma te oud en de andere hebben een kat


#4

Tuurlijk helpt het ook als je bepaalde dingen vervangt zoals van vloerbedekking naar vinyl en de bank vervangen, maar het haalt de mogelijke oorzaak van de allergie niet weg, dus hij zal gezondheidsklachten blijven houden als hij echt allergisch is voor katten.

Hoe verdrietig het ook voor jullie zal zijn, de katten zullen dan echt ergens anders moeten gaan wonen, want het meest logische is dat je een keuze maakt in het belang van je zoontje.En dat is vanzelfsprekend een heel pittige keuze want je houdt net zo goed van jullie katten.

Goed in elk geval om een afspraak met de huisarts te maken om een en ander nog eens te overleggen. Hou je ons op de hoogte?

Groetekes, Sje