Baby al bijna 2 weken aan het overgeven


#7

Inderdaad, dat is inderdaad niet gezond, dat je zoon al 2 weken geen vast voedsel binnenhoud.
Sowieso kinderen onder de 1 horen sowieso al sneller nagekeken te worden.
Ik heb hier van een site af wat gaat over kinderen en gezondheid wanneer je met wat contact op moet nemen.

Wanneer medische hulp zoeken?

Neem met spoed contact met de huisarts op:

•Je kind jonger is dan 1 maand en na het eten altijd moet overgeven
•Je kind jonger is dan 3 maanden en projectiel braakt (met een hoge kracht wordt het braaksel uit de mond gespuugd/gebraakt)
•Het overgeven gepaard gaat met hevige buikpijn of hoofdpijn
•Het overgeven langer duurt dan 24 uur bij kinderen onder de 2 jaar en langer dan 48 uur bij kinderen boven de 2 jaar
•De buik van je kind hard aanvoelt en pijn doet bij het aanraken na het overgeven
•Het overgeven begonnen is nadat je kindje op het hoofd is gevallen
•Het overgeven samengaat met een grote verandering in het gedrag van je kind
•Het overgeven aanhoudend is, dus bijna zonder tussenpozen
•Het braaksel groen is, bloed bevat of iets bevat wat lijkt op koffiedik

Maak een afspraak met je huisarts als:

•Je kind overgeeft en koorts heeft
•Je kind jonger is dan 2 jaar en al langer dan 24 uur overgeeft
•Je kind ouder is dan 2 jaar en al langer dan 48 uur overgeeft
•Je kind weer begint met overgeven als ze weer vast voedsel gaat eten
•Je kind buik- of maagpijn heeft die niet verbetert na het overgeven

Ik hoop dat je gewoon door blijft zetten en het er niet bij laat wanneer jij denkt dat het nog niet klaar is!
Buitengewoon hoop ik wel dat je ventje snel opknapt!
Sterkte!

Nathanael is van 10-06-09


#8

Hallo allemaal,

Nou he he eindelijk word ik serieus genomen door de huisarts. Vanmorgen met hem bij de huisarts geweest (een andere dan normaal) en die dacht aan een Pylorus.
Dat is dus een aandoening waarbij de sluitspier van de maag niet goed werkt en de voeding dus niet vlug genoeg doorstroomt naar de darmen.
Ik dacht eigenlijk dat baby’s dat alleen kregen 2 tot 4 weken na de geboorte maar het kan dus ook pas later ontstaan zei hij. Mijn schoonvader en schoonzusje hebben het overigens ook gehad maar dan de vroege variant.
Een andere optie was volgens de h.a dat diezelfde spier naar aanleiding van het vele overgeven een beetje geirriteerd is geraakt waardoor hij dezelfde symptomen krijgt.
In elk geval heb ik nu medicijnen voor hem meegekregen en vrijdag belt de ha om te vragen hoe het gaat. Het moet dan al wel beter gaan met mn kleintje anders moet hij door naar de kinderarts in het wkz in utrecht voor een echo, rontgenfoto en zuurmeting etc om te onderzoeken of het daadwerkelijk een pylorus is. Als dat zo is wordt het dmv een operatie verholpen.
Maar zover wil ik liever nog niet denken…


#9

Fijn dat je nu iedergeval serieus genomen bent en dat je ongeveer weet wat je kleine heeft.
Hoop dat de medicijnen gauw aanslaan en dat het vrijdag wanneer de ha je belt beter gaat zodat je het hele ziekenhuis gebeuren niet hoeft mee te maken!

Beterschap met de kleine vent iedergeval!

Nathanael is van 10-06-09


#10

O spannend zeg, maar wel super goed dat je hebt volgehouden en nu eindelijk serieus wordt genomen door een huisarts!

Hopelijk gaat het met de medicijnen snel beter en is een operatie niet nodig!
Sterkte en beterschap voor je mannetje,

Groetjes Carolien.

Lilypie Premature Baby tickers


#11

Vandaag dus weer met de dokter gebeld. Hij was zo aan het huilen steeds en had elke keer heel veel slijm bij zijn ontlasting en windjes in de luier. De afspraak van morgen om te bellen is dus een langskomafspraak geworden. Maak me echt zorgen nu, toch wel bang dat er iets minder onschuldigs aan de hand is.
Ga dus maar proberen dat we worden doorgestuurd naar het ziekenhuis


#12

En ondertussen op zoek naar een andere huisartsenpraktijk! Tjonge wat heb jij een passieve huisarts zeg! Echt hoor: andere praktijk zoeken!

Groetekes, Sje


#13

Net bij wijze van test hem een hele boterham gegeven keurig volgens opdracht van de huisarts want ik moest weer terug naar normale eetmomenten ( op dit moment krijgt hij zijn 3 flesjes, een halve portie fruit ipv hele, een hele boterham over 2 momenten verdeeld, een kleine portie warm eten over 2 momenten verdeeld ) maar helaas helaas, al na 3 stukjes kwam het er weer uit
Medicijnen werken dus niet! Kan wel huilen.
Omdat Lars een koemelkallergie heeft vind ik ook dat een glutenintolerantie niet mag worden uitgesloten, zijn er hier mensen die daar ervaring mee hebben? Wat waren de symptomen?
Heb ook maar een luier klaargelegd ( een vieze ) zodat ook daar eens naar gekeken kan worden.
En de agenda gaat mee want die afspraak in het ziekenhuis komt er. Het heeft mij lang genoeg geduurd zo.
Het is gewoon zielig want hij heeft zo’n honger en is maar een beetje stilletjes of hij moppert, logisch ook!
@ Sje: ik woon in een niet zo groot dorp, met dus niet zoveel huisartsen, er is dus niet zoveel anders om naar op zoek te gaan.Soms zou ik wel willen dat ik weer in mijn oude woonplaats woonde met mijn oude huisarts, die kende ik al mn hele leven en die nam je tenminste serieus.


#14

He he, aanstaande dinsdag kan ik bij de kinderarts terecht! En ondertussen zijn de medicijnen verhoogd.
Gelukkig is het ook nog eens een bekende kinderarts, 2 dagen na de geboorte moest mijn mannetje namelijk de couveuse in voor een week omdat hij koorts kreeg, en hebben we kennisgemaakt met deze arts. Een topper dus heb goeie hoop…
Ben ondertussen wel aan wat rust toe, al dat gestress van een ziek kind en die zorgen gaan je niet in de koude kleren zitten


#15

Fijn dat je zo snel een afspraak hebt bij de kinderarts. Hou ons op de hoogte he?!

Groetekes, Sje


#16

Heerlijk! Al 2 dagen heeft hij alles binnengehouden! Echt top! Medicijnen slaan dus gelukkig aan.


#17

Gelukkig zeg, dat is in elk geval weer een beetje goed nieuws! Nu maar hopen dat het zo blijft. Veel succes dinsdag bij de kinderarts!

Groetjes Carolien.

Lilypie Premature Baby tickers


#18

Gelukkig dat hij het nu goed doet en de medicijnen aanslaan.
En ben benieuwd wat er uitkomt bij de kinderarts dinsdag!
Laat je niet uit het veld slaan, jij weet wat het beste is voor je kind!
Gelukkig ken je deze kinderarts al, dus dat is fijn!

Is er geen huisarts in een dorp ernaast of ergens in de buurt?
Hoop voor je dat je uiteindelijk alsnog een goeie huisarts vind, en desnoods je zorgen ook bespreken over je huisarts dat jij vind dat hij/zij et maar allemaal voor lief neemt terwijl het te lang heeft geduurd voordat er wat gedaan werd. naar de kinderarts toe
Misschien kun je daarna in het vervolg moet het nodig zijn meteen de kinderarts bellen voordat je eerst moet wachten tot de huisarts wat gaat doen!

Heel veel succes en sterkte dinsdag, en we horen het wel wat er uitkomt!

Nathanael is van 10-06-09


#19

Baal baal baal… het ging zo lekker, heeft vrijdag, zaterdag en zondag niet overgegeven maar gisteravond kwam er toch weer een deel avondeten terug (na 1,5 uur!) en vanmiddag bij het boeren na de fles een deel fles met brood… grrr
Vanmiddag ook naar de kinderarts geweest maar dus niet veel wijzer geworden want zo op het oog kon hij niets vinden. Hij dacht aan reflux maar toch ook weer niet, glutenintolerantie kon ook goed, zo ook een darminfectie of een scheurtje in het middenrif. Zijn voorstel: een zuurmeting laten doen om reflux vast te kunnen uitsluiten of vaststellen.
Maar ja zo’n zuurmeting is natuurlijk geen pretje. Moet in het wkz in utrecht worden aangebracht, dan weer terug naar het elisabeth in amersfoort voor dagopname. Geen roesje oid bij het inbrengen via de neus want hij moet de slang zelf doorslikken.
Maar ja, leuk is anders natuurlijk. Ik heb zo’n kleine huistijger die zich waarschijnlijk met hand en tand zal verzetten (denk aan neussprayen of snottebel wegvegen) tegen dat rare ding wat ze in zn neus proberen te stoppen. En zit die eenmaal moet dat ding dus 24 uur blijven zitten wat ook nog eens dmv een snoertje naar een apparaatje gaat en ik durf te wedden dat die kleine boef dat ding er direct weer uitrukt zodra de mogelijkheid zich voordoet…
Pff… wat een gedoe en nog niks wijzer. Dus wij zijn weer naar huis gegaan en kijken het nog even aan of de medicatie zijn werk doet en over 2 weken telefonisch contact met de kinderarts wat het gaat worden qua onderzoeken etc…
Bah!


#20

Hey allemaal,

Zijn gisteren met Lars naar de osteopaat geweest nav het overgeven en zij constateerde dat er het een en ander vastzat/spanning in zat.
( 9 weken na zijn geboorte zijn we er ook geweest dit vanwege onophoudelijk huilen, bleek kiss te zijn, na 2 behandelingen sliep hij eindelijk en nam het huilen af)
Tijdens de behandeling werd hij zwaar relaxed en hij liet het goed toe, alsof hij voelde dat het moest ofzo. De osteopaat gaf ook aan dat het overgeven goed kon door te spanning die er in zijn lijfje zat.
Vandaag 1ste dag helemaal zonder medicijnen en… zonder overgeven! En… opeens kruipt hij!
Hopelijk houdt het aan en hoeven we niet meer naar het ziekenhuis!
Duimen jullie voor ons?


#21

Ik heb meegelezen en ik duim zeker dat het heeft geholpen. Dat zou heel fijn zijn!

Groetjes,
M

Lilypie Third Birthday tickers


#22

En het is weer raak!
Vanmorgen toch maar even temperatuur opgenomen want ons kleintje was wel erg jammerig… 40 graden koorts! Om 9 uur vanmorgen.
Zetpil gegeven maar twee uur later was het nog hoger!
Broodje werd ook niet binnengehouden en hij draaide met zijn oogjes, doodeng, dus ik de huisartsenpost jankend opgebeld en kon half uur later terrecht. Werden we daar bijna weer van het kastje naar de muur gestuurd met de mededeling dat het wel een virusje zou zijn.
Ik janken en ben toen wel ff boos geworden en uiteindelijk naar de kinderarts gestuurd met ons kleintje wat inmiddels half slapend en hijgend van de koorts in mn armen hing. (normaal is het een zeer ondernemend en niet knuffelig kind dat niet op schoot wil)
Daar hebben ze op mijn verzoek (wederom werden we weer bijna naar huis gestuurd, ongelooflijk) bloed afgenomen en urine gecheckt, kwam niks uit!
Heeft daar ook een grotere zetpil gehad van 240mg en daar knapte hij ietsjes van op. Maar we weten dus nog niet wat er is. Kan een virusje zijn wat hij erbovenop heeft gekregen, moet ook gezegd worden dat ik zelf ook de hele week ziek ben geweest. In elk geval werkt deze zetpil wel, al is de temp nog niet onder de 38.5 geweest. Heeft wel groente gegeten en fles op net en dat zit er nog in, ligt nu lekker te slapen.
Maak me zo’n zorgen en ben zelf ook helemaal op. Kan hele dag wel janken!
Sorry dat ik zo zeur maar moest het ffies kwijt…


#23

Sterkte!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


#24

Da’s toch ook wat, dat je zo wordt afgescheept met je doodzieke kind. Hopelijk gaat het vandaag beter!

Groetjes,
M

Lilypie Third Birthday tickers


#25

Hé Proudmama

Ik heb net je hele verhaal met grote verbijstering gelezen. Wat afschuwelijk voor je dat je altijd maar weggestuurd en afgewimpeld wordt…
Ik vind het heel goed van je dat je door hebt gezet bij de huisarts en in het ziekenhuis.
Die mensen zien zoveel patiënten dat het voor hun niet meer is dan routine, nóg zo’n overbezorgde moeder die komt zeuren met haar zieke kindje. Terwijl het wel JOUW kindje is! Het is je alles, en zo kwetsbaar!
En die mensen zien dat volgens mij op een gegeven moment niet meer…

Ik ben heel benieuwd hoe het nu gaat met je kleintje.
Het kan inderdaad wel zijn dat het opnieuw overgeven niets met het eerste te maken heeft, maar dat hij er eerder last van heeft omdat hij er wat gevoeliger voor is?
Ik weet het, allemaal loze woorden die niks helpen op zo’n moment…
Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte!!!

Lilypie First Birthday tickers


#26

Hallo,

Hebben ze dan gevonden wat het is? Is hier heel herkenbaar

Groetjes