De grap van Europa


#1

De grap van Europa, zo kun je Nederland onderhand wel noemen. En dát wordt door veel Nederlanders graag ter harte genomen.

De grap van Europa

Het is gebeurd, Kabinet Balkenende is gevallen. Bijna heel Nederland viert feest. Allemaal zijn ze blij en gelukkig. Iedereen heeft zijn woord klaar over LPF, VVD en CDA.

Dhr Balkenende, wordt lollig "Balkenellende" genoemd. Na een dag zag je de eerste mop al op internet verschijnen. "Ben gevallen", met een foto van de gevallen premier. Letterlijk gevallen, aan zijn blauwe oog te zien. Nu is dit een mopje die vaak en veelvuldig ook voor andere personen gebruikt wordt, dus er kwam al weer een gaap bij me op. Niettemin, werd er hard om gelachen. Zag ik. Intussen maakte ik me al ernstig zorgen over de inhoud van mijn mailboxje. Ja, hoor, helemaal vol gepropt met die stomme foto.

LPF zegt u? Haha, lachen, gieren en brullen hoor jongens. Sjonge jonge jonge, wat een lol. Niet alleen de grap van Nederland, maar van heel Europa. Wat lachen wij daar toch hard om, onderbroekenlol. Het feit, dat deze partij door een enorm groot gedeelte van Nederland gekozen is, tijdens de laatste verkiezingen, omdat ze vonden, dat zij alles zouden veranderen (en nee, niet in een klucht), wordt maar eventjes terzijde geschoven. Dat dhr Balkenende (vooruit, nog een mopje: JP Potter) premier werd, wilt toch echt zeggen, dat we massaal op deze beste man gestemd hebben. Maar ach, kom laten we toch vooral gaan lachen. Om de grap van Europa.

De EU maakt zich nu toch lichtelijk zorgen, maar dat hoeft niet hoor! Alles gaat prima hier. Als Nederlanders zijnde, maken we ons ook geen zorgen meer. Toch? Behalve ik dan misschien. Want op wie gaan we nu stemmen? Niet meer op de Grote Pim, Pim, Pimmetje of Pimmie, iets wat ik al nooit van plan was, gezien het feit, dat ik met een op geheven vingertje al gewaarschuwd had voor deze ellende.

Arme koningin, zit ze met dit zooitje ongeregeld (want uiteraard wilt niet iedereen van stoppen weten in de regering) maandag over de vloer. Manlief is nog maar koud "bijgezet". Ook zoiets, tijdens, de uitvaartdienst zat deze "regering" doodleuk, zou bijna zeggen Prinsheerlijk, achter het koninklijk gezin, te genieten van hun ere plaatsje. Om je rot te schamen natuurlijk.

Gelukkig vindt de rest van Nederland het een goede grap, tenminste íemand die er iets aan had.

Kan iemand mij de mop uitleggen?

Monique

 


#2

nee helaas niet