Slecht slapen


#1

Onze dochter slaapt al sinds januari erg slecht. Eerst was het elke nacht krijsen (nachtangst), maar dat is sterk verminderd. Hooguit nog 2 keer per week heeft ze dat. Maar sinds een aantal weken zegt ze bij voorbaat al dat ze niet kan slapen als ze naar bed moet (ze slaapt overigens binnen 5 min) en komt ook minimaal 3 maar soms ook 5 keer per nacht uit bed. Soms om te plassen, maar ook als ze gewoon wakker wordt. Direct zegt ze dan dat ze niet kan slapen.
Ik ga met haar naar het toilet en leg haar direct weer in bed. Als ze niet hoeft te plassen, leg ik haar ook direct weer in bed. Aai over de bol, meer niet. Ik heb van alles geprobeerd: licht aan, licht uit, deur open, deur op een kier, deur dicht, bed verplaatst, peuterbed, nu eenpersoonsbed, heeft ze het te koud, te warm, maar dat lijkt het allemaal niet te zijn. Meestal negeer ik haar “geklaag” dat ze niet kan slapen, maar laatst ging ik er wel op in. Ik vroeg haar waarom ze niet kon slapen of dat er iets aan haar kamer moet veranderen, maar dan zegt ze dat dat niet hoeft.
Iemand tips? Want het is bijna niet vol te houden om elke nacht zo vaak uit bed te gaan/wakker te zijn.

<img src=“http://lb5m.lilypie.com/07fCp2.png” width=“200” height="80
Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Hm, vervelende situatie inderdaad. Zou ze veel dromen ofzo?

Ik zou wel proberen eraan vast te houden dat je er niet teveel aandacht aan besteed want voor hetzelfde geld zit je op een gegeven moment op een punt dat ze elke nacht bij jullie in bed ligt en da’s niet de bedoeling.

Heeft ze nog een middagslaapje? Zoja, dan zou je kunnen proberen dat af te bouwen want dan kan het zijn dat daar haar nachtrust onder lijdt.

Groetekes, Sje


#3

Dank voor je snelle bericht.
Ze heeft geen middagslaapje meer dus dat zal het niet zijn. Ik weet niet of ze droomt, ze zegt in ieder geval van niet.
Ik neem haar niet bij ons in bed (dan slaap ik helemaal niet meer ) hoewel ze dat 's ochtends rond 5 uur wel zou willen. Ze mag alleen in bed als haar wekker uit is (kwart voor 7) en ik vrij ben die dag of in het weekend. Hopelijk kom ik er nog achter wat de oorzaak is en anders maar afwachten wanneer het overgaat vrees ik!

<img src=“http://lb5m.lilypie.com/07fCp2.png” width=“200” height="80
Lilypie Fourth Birthday tickers


#4

Ik blijf nog even brainstormen. Mocht ik nog een briljante tip hebben, dan meld ik me.

Groetekes, Sje