Oké, komt-ie Els!
Warme perziken met mascarponeroom
Benodigdheden:
1 groot blik perziken op sap
8 bitterkoekjes
250 gram mascarpone
1 eetlepel suiker
2 zakjes vanillesuiker
30 gram boter
30 gram lichte basterdsuiker
Perziken uit laten lekken
Bitterkoekjes in stukjes knippen/scheuren
Mascarpone in een kom en suiker en vanillesuiker er doorheen kloppen. In koelkast zetten.
Boter in koekenpan met dikke bodem verhitten en de basterdsuiker erdoor roeren. Blijven roeren tot de suiker gesmolten is. Perziken met platte kant naar beneden paar minuten bakken en uit de pan scheppen.
Bitterkoekstukjes door de caramel in de koekenpan scheppen.
Leg 2 perziken op hun bolle kant op een bord, vul ze met een lepeltje bitterkoekjescaramel. Naast de perziken een flinke schep mascarponeroom.
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Eigenlijk moet je de perziken als ze een paar minuten in de pan hebben liggen bakken flamberen met een glaasje rum, maar dat durf ik niet. Dus als jij het wel durft, gewoon lekker doen! En dan pas na flamberen uit de pan halen.
Groetekes, Sje