De hele dag zeuren om snoep


#1

Ik vroeg jullie laatst welke snoepjes jullie geven. Ik schreef toen, dat Eva wel van koekjes houdt, maar niet zo van snoep. Nou, dat lijkt nu totaal anders! Ze zeurt de he-le dag om snoep. Ze krijgt 's ochtends een koekje en 's middags wil ik dat ze fruit eet. Dat vindt ze lekker, o.a. peer, kiwi, banaan en druiven (het wat zoetere fruit). Prima. Maar zodra ze haar fruit op heeft, zeurt om een snoepje. Ze krijgt dan een snoepje, bv zo’n hartje of een spekkie, maar daarmee is het niet klaar. Als we bv terugkomen van boodschappen doen, begint ze weer: ‘Mag ik snoep?’ Het begint al 's ochtends meteen om 09.00 uur ofzo, ze moet dan wachten tot 9.30 uur. Ik vind 09.00 uur gewoon te vroeg, een half uur later drinken we een glaasje sap. Dan mag ze dus iets lekkers, niet als ze haar pyjama nog aan heeft. Gek word ik ervan!

Eva is niet dik, maar zij is wel echt een smulpaap en net als alle moeders wil ik wel opletten dat ze niet te vaak/te veel iets tussendoor eet. Zelf ben ik echt een zoetekouw en ik merk dat zij dat van mij overneemt. Ik heb geen aanleg om dik te worden, maar gezond is het natuurlijk niet. Nu met de pasen in zicht, eet papa heel veel chocola en Eva ziet dat en zeurt dan natuurlijk dat ze ook een eitje wil. Dat mag ze dan ook wel, maar 1 is genoeg vind ik. Wij eten bewust niet zelf iets bij haar zonder haar iets te geven, want dat kun je ook niet doen vind ik. Maar dan nóg blijft ze zeuren!

Wat kan ik doen om haar snoepobsessie te temmen? Ik dacht er aan om een trommeltje te maken met 1 koekje en 1 snoepje erin en dat ze dan zelf mag bepalen wanneer ze dat opeet. Op=op. Papa vond dat niks en denkt dat ze dat niet snapt. Echt wel! Ik ben het zat om de hele dag te moeten zeggen: ‘Eva, niet zo zeuren om snoep. Eva, nee, je hebt al een koekje op. Eva, we gaan niet snoepen nu’. Met gewoon eten is het trouwens net zo: ze is er constant mee bezig. Haar banaan is nog niet op, of ze wil alweer iets anders! Ik vind het bijna ziekelijk?

Tips?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Hier hebben we dat ook wel, maar steeds van die fases. Ik blijf dan maar volhouden dat ze niet krijgt!
Dame hier presteert het om als ze in bed ligt te zeggen; uuuuuhhhmm wat mag ik nu hebben??
Nou niks natuurlijk!!

Groetjes Manderijn.


#3

Dan hier ook een ziekelijk kind, want Erik houdt ook van eten. In het algemeen en van koekjes/snoepjes in het bijzonder. Ik zou jou idee gewoon proberen, op=op begrijpt ze exht wel. Ik vraag me wel af of ze daarna niet alsnog gaat zeuren om meer…

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#4

Is de leeftijd ook wel denk ik. Hier gaat het nu weer even, maar hebben net een periode achter de rug. Kan ook zijn dat ze in een groeispurt zit, was bij Dylano ook en dan was iets gezonds ook goed.

Hier word 's morgens om 7 uur al gevraagd wat we 's avonds eten ook niet helemaal normaal lijkt me

Liefs Michelle



#5

Jep, ook hier wordt vaak in de ochtend al gevraagd wat we in de avond eten
Maar hier heeft het ook te maken met het feit dat Seth wil weten waar hij aan toe is.
Verder wordt er hier voornamelijk om iets lekkers gezeurd als hij het ziet. Ik heb weleens 3 kwartier met een huilend kind aan mijn arm gelopen omdat hij snoep had gezien: nou, mooi niet
Ik zeg het ook een paar keer duidelijk en negeer het dan.

Succes ermee!
Liefs, Anne

Lilypie Fourth Birthday tickers


#6

Ah, gelukkig! Ik dacht dat Eva echt abnormaal zeurde over eten en snoep! Ik denk ook dat ze aan het groeien is, want haar zomerjas van vorig jaar moest ik toen nog omrollen en nu niet meer. Ze eet ook heel veel brood! Avondeten hangt ervan wat er is, ze eet zo een halve pizza weg, maar groenten en aardappelen dan weer wat minder. Ze vraagt ook steeds wanneer we gaan eten. In het begin vond ik dat niet erg, maar nu gaat het wel een beetje vervelen. Hopelijk gaat het weer over?

Ze kan trouwens wel goed een koekje bij de bakker bewaren. Dan houdt ze het heel netjes de hele week naar huis vast. Maar dat komt misschien doordat ik ooit, na 3x waarschuwen, haar koek weggooide omdat ze TOCH een hap had genomen? Daar heeft ze van geleerd!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#7

herkenbaar de laatste weken… voorheen had rico dat nooit zo maar sinds kort!!! vanochtend zei ik: wat wil je op je boterham? hij zo: ikw il geen boterham mag ik chips? ja toedels!! en zo zeurt ie constant: ik heb hongerrr en dan zeg ik: ja wat wil je dan eten? zegt ie: eerst chips dan snoep.
ja nee dat gaat dus niet gebeuren. of dan heeft ie net een snoepje op zegt ie: heb honger wil nog een snoepje.
hij mag 2 x per dag iets tussendoor soms 1 x is maar net hoe lief hij is die dag soms krijgt ie in het weekend dan b.v. een klein bakje chips, en daarna of daarvoor nog een snoepje. maar meestal is het gewoon een snoepje door de weeks of een koekje.


#8
quote:
Nu met de pasen in zicht, eet papa heel veel chocola en Eva ziet dat en zeurt dan natuurlijk dat ze ook een eitje wil. Dat mag ze dan ook wel, maar 1 is genoeg vind ik. Wij eten bewust niet zelf iets bij haar zonder haar iets te geven, want dat kun je ook niet doen vind ik. Maar dan nóg blijft ze zeuren!

Als ik dit goed lees eet pappa dus wel wanneer hij wil en probeer jij lijn te houden?? Als dat zo is zou ik pappa als eerst maar even tot de orde roepen.

En ik zou dat trommeltje gewoon instellen, baad het niet schaad het niet. Morgan zeurt hie ook en ik volsta gewoon met nee nu is het genoeg, je hebt nu genoeg gehad, en daarna is het gewoon nee bij elke vraag. Ik zeg altijd fruit en zo mag altijd snoep wanneer pappa en mamma beslissen.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#9

@Michele: haha als het aan rico ligt eet ie dan om kwart voor 5 een appel of banaan terwijl we om 5 uur eten dus hier niet altijd fruit wanneer ie zin heeft


#10

@ mammavanrico hier ook niet het gaat om het voorbeeld

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#11

@Michele: echt? dacht dat je het meende


#12

Heel herkenbaar. Rens doet dit momenteel ook heel erg. Denk dat het toch een beetje bij de leeftijd hoort.
Hier word het fruit 's morgens om 10 uur gegeten en voor die tijd word er sowieso niet gesnoept. Als het fruit op is dan mag hij van mij best een koekje of een snoepje.
En 's middags rond de klok van 3 krijgt hij meestal nog een tussendoortje meestal een koekje of een snoepje.
Als hij zo erg aan het zeuren is houd ik me strak aan dit schema, zodat hij weer even goed weet dat hij niet altijd alles krijgt wat hij wil hebben.
Wij snoepen nooit waar de kinderen bij zijn op momenten dat zij niets mogen hebben, tenzij er visite is ofzo maar dan maak ik voor de kids ook een uitzondering.
Of zo’n trommeltje een idee is? Valt te proberen natuurlijk. Alhoewel ik het hier zie gebeuren dat Rens dat gelijk allemaal op eet en dan de rest van de dag weer gaat zeuren.
Ik merk wel dat als ik gewoon nee zeg Rens een groter drama maakt dan als ik bv zeg: Nee Rens nu niet, maar straks als je zusje wakker is mag het wel. Als hij door blijft zeuren negeer ik het gewoon en ga gewoon verder met waar ik mee bezig was, zo min mogelijk aandacht aan besteden werkt hier het beste.

Groetjes Ramona