Bezuinigingen


#1

Wat vinden jullie van de (alweer) aankomende bezuinigingen? Gaan jullie besparen op het een of het ander?

De pappa van Fabienne gaat zijn baan verliezen en ik hoop niet dit jaar dus hier sowieso de hand op de knip. Ik bespaar op A merken boodschappen, we besparen al op electra door zonnepanelen op ons dak (scheelt enorm), mijn auto niet meer naar de wasstraat maar zelf poetsen , nog meer koopjes afstruinen … pffff … abonnement op groter groeien de deur uit … ga ik eerst maar eens regelen!
Tips?


#2

spaarlampen. Maar omdat je zonnepanelen hebt weet ik niet of dat voor jullie een optie is, maar ik heb mijn hele huis vol gangen met spaarlampen, betaalde 102 eurp pm aan eneco en kreeg weer geld terug.

Overigens hoeven wij niet echt met de hand op de knip, wij zijn zo ie zo al vrij zuinig van huis uit, maar we leven wel hoor . Maar ik zei van de week wel dat als er geen 2e komt ik bljj ben dat we in sept 2012 van 5 dagen dagopvang naar 2 a 3 middagen BSO gaan. Want dat scheelt een smak geld zeg.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>

Gewijzigd door - Michèle op 18 Sep 2011 11:58:44


#3

Wij bezuinigen eigenlijk altijd al Sowieso als eerste inderdaad op de boodschappen. Hier komen bijna geen a merken in huis. Sinds dat mijn vriend in de ziektewet zit kopen we sowieso de grootste boodschappen bij de lidl. Dat bevalt prima en we kunnen echt goed merken dat we minder geld kwijt zijn. Vooral luiers en wc papier, maar ook allerlei schoonmaakspul, waspoeder en eten en drinken. Je verbaast je soms over de kwaliteit van het spul!
Sinds een poosje proberen we zoveel mogelijk op de elektriciteit te bezuinigen door zo weinig mogelijk de computer en tv aan te hebben. De wasmachine, droger en vaatwasser draaien sowieso al niet vaak dus dat scheelt. Ook douchen wij allemaal 2 keer per week. Veel mensen douchen elke dag. Ik ben niet echt gek van douchen dus dan is 2 keer per week ruim voldoende en we gaan als het kan allemaal tegelijk
(Behalve als je een keer echt vies bent van in de tuin werken ofzo dan een keer extra natuurlijk )
Verder hebben wij al onze verzekeringen (inboedel, rechtsbijstand, zorgverzekering en autoverzekering) allemaal afgesloten via independer.nl dan krijg je 10% korting namelijk en ze zoeken de goedkoopste voor je uit.
Voor de rest kopen mijn vriend en ik bijna nooit nieuwe kleren, alleen als we iets ECHT nodig hebben. Niet dat mijn kast vol ligt met oude troep Maar gewoon kleren echt afdragen tot ze niet mooi meer zijn of kapot.
Onderbroeken en sokken hoeven niet mooi of netjes te zijn dus die koop ik altijd bij de zeeman of de wibra. Niemand ziet ze toch
En we zijn op het moment druk bezig mijn vriend zijn auto te verkopen. Als we die verkocht hebben voor een fatsoenlijke prijs gaat mijn auto ook de deur uit en kopen we van die 2 samen 1 auto. Een nette, ruime auto waarvan de maandlasten niet belachelijk hoog zijn.
Oh en wij hebben ook spaarlampen inderdaad Lees net Michele haar berichtje
Nou volgens mij was dat het wel zo’n beetje Hopelijk heb je er iets aan

Gewijzigd door - goudvisje20 op 08 Mar 2012 20:09:09


#4

Wij leven ook altijd best zuinig, hebben ook spaarlampen, was ik even vergeten! Maar hebben geen vaatwasser, geen droger … idd 2x per week douchen vind ik ook wel voldoende. En … in het weekend de was draaien mits uitzonderingen.


#5

Wel weer jammer dat gezinnen met kinderen het hardst getroffen worden. Wij gaan het vooral merken in de kinderopvangtoeslag en de kinderbijslag. Huur- en zorgtoeslag en kindgebonden budget hebben wij geen recht op.

Wij doen de meeste boodschappen bij de Aldi, al vind ik dat boodschappen in het algemeen veel duurder zijn geworden. Waar we vorig jaar nog een flinke kar vol hadden bij de Aldi voor 40 euro, zijn we nu standaard zo’n 50 euro kwijt en dan hebben we echt geen rare dingen. Merel is goed bezig met zindelijkheid, dus ik hoop dat ze over een tijdje uit de luiers is. Scheelt ook ongeveer 12 euro per week. Wij hebben een aantal weken terug ons UPC-abonnement aangepast. We hebben nu een beter abonnement voor 10 euro minder per maand.
Spullen voor persoonlijke verzorging (shampoo, douchegel ed.) koop ik nu vooral bij de Action. Dat scheelt nog weer een stuk vergeleken bij de Kruidvat, al houd ik daar de aanbiedingen ook goed in de gaten.
Anouk heeft het eerste half jaar borstvoeding gehad. Dat is het beste en scheelde 16 euro per week, aangezien wij aan de hypo-allergeen zouden moeten. Nu krijgt ze standaard 2 van Kruidvat en ze doet het er prima op. Scheelt ook weer ongeveer 3 euro per pak. En waar Merel op die leeftijd nog veel potjes kreeg, krijgt Anouk bijna alles vers. Dat scheelt ook veel. Ik kijk tegenwoordig ook hoeveel diepvriesgroente en vers kosten. Soms is vers nog goedkoper dan diepvries, scheelt dus ook weer.

Groetjes Natasja



#6

goed bezig allemaal!!
jullie bezuinigingen zijn ons brood! Mijn man/vriend werkt bij LIDL en die maakt de afgelopen jaren een enorme groeispurt!
dat is dus positief voor ons. Ik geef dus alleen maar meer uit nee hoor grapje, zo’n wereld salaris is het niet… maar wij hoeven ons niet veel zorgen te maken over de baan van mijnman.
ook ik heb een vaste aanstelling in het onderwijs en kom dus niet snel op straat te staan. gelukkig!
dus hier hoeven we niet meer op te aletten op uitgave dan we al deden…

groetjes!

Lilypie Maternity tickers


#7

Hier ook niet heel erg aan het bezuinigen! Ok, sommige dingen zouden we wat minder aan uit kunnen geven, maar dat is een ander verhaal!
Wij doen boodschappen bij de Aldi en Jumbo, maar als ik in de buurt ben van andere winkels ga ik daar ook gerust heen!

Dingen die we wel veel gebruiken zoek ik wel op als het reclame is! Een brood kocht ik eerder voor 1.20 euro, ditzelfde brood kost nu 1,55! Jammer hoor dat alles zo duur word!

Zonnepanelen lijkt ons ook nog altijd wat! Maar dat schaf je niet zomaar even aan!

Manderijn


#8

De eerste zonnepanelen hebben wij nog met subsidie van de overheid gekocht, dat maakte het een niet zo dure aanschaf. We zijn al zo’n 5 jaar niet op vakantie geweest, rijden in oldtimers op gas … dan kun je weer een dozijn panelen aanschaffen waar we er nu genoeg van hebben op het dak.


#9

Wij zouden ook graag zonnepanelen willen maar ik heb een huurhuis dus ik moet toestemming vragen aan de woningbouw en ik heb geen idee of ik dat krijg dan. En volgens mij is de subsidie ook afgeschaft inmiddels.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#10

Uiteindelijk zal het wel lonen dat je ze hebt, maar om ze aan te schaffen moet je gewoon geld hebben, daar loopt het spaak!

Manderijn


#11

Je moet er in ieder geval geld voor investeren en ik denk dat mensen liever een nieuwe auto kopen of een andere keuken dan zonnepanelen. Wij hebben er veel voor gelaten en bekeken naar de prijsverschillen en opbrengsten van de panelen, dit scheelt ook echt. Die met subsidie van de overheid leveren minder als die we later gekocht hebben en geplaatst !!! Goed opletten dus …


#12

Mijn vriend werkt bij een bedrijf dat LED-lampen maakt en verkoopt, dus wij gaan helemaal over op LED-lampen! scheeld heeeeeeeeeeel veel geld… en gaan gemiddeld 20-25jaar mee.
daar waar nu een lamp in zit van 15 watt komt straks een lamp in van 1 of 2 watt in… dat voldoet aan 15watt bijvoorbeeld…

je hebt het er na een jaar al uit, want ook deze zijn in aanschaf niet heeeeeel goedkoop…

verder bezuinig ik altijd al op mn boodschappen, door veel naar de aldi te gaan, en ik doe boodschappen 1x in de week…
ook dat scheeld geld.

verder bezuinig ik niet echt heel erg!

Liefs, Melanie


#13

Moeilijk he. Nog wat tips, ookal woon ik niet in NL, ga aan het einde van de dag langs de markt, daar hebben ze dan goede aanbiedingen voor een nog lagere prijs op vers producten ipv in de ochtend. Voor 2 avonden koken! Is ook een hele goeie waardoor je veel op gas/ electra kan sparen! Dus bijv rijst voor 2 dagen, opwarmen in de magnatron of even snel op gas roerbakken. Eieren bijv als je die wilt koken hoeft het water bijna niet te koken wist je dat? Eieren in water, aan de kook brengen en dan afzetten en eitje 20 minuten laten liggen, heb je een perfect zachtgekookt eitje. Minder vlees ben ik ook een voorstander van en kan een flinke besparing zijn. Heb je een grote tuin? Zelf wel eens gedacht aan een groentetuin? Is maar een kleine besparing (tomaatjes bijv, of komkommers) maar levert ook veel lol op! Hihihi zo kan ik nog wel even doorgaan!
Waterton (pas wel op met kids) kun je vaak prima de auto mee wassen, en de planten mee water geven (doen ze helaas nog maar weinig in NL)



#14

@malawimamajada … in zeeland is de waterton erg in trek en wordt promoot door de gemeente, wij hebben er ook eentje en doen daar de tuin mee als het nodig is.

Ja, minder vlees en een eitje (goede eitjes kook tip) is een optie want behalve dat ikhet vlees tegenwoordig niet meer juh van het vindt, kost het nog een hoop geld ook als je een goed stukje rundvlees wilt. Hoe vetter hoe goedkoper en dat vind ik juist niet te eten. De markt is voor mij helaas geen optie want dan moet ik de auto pakken, parkeergeld betalen en ben ik duur uit, helaas want anders was ik gelijk gegaan!


#15

Ohhh wat goed van de watertonnen! Ja ik vind ze ideaal, als je echt vers water hebt kun je er ook makkelijk je buitenkant van je auto mee poetsen! Soms vind ik goedkoop toch ook wel duurkoop, bijv bij wasmiddelen, dan krijg je het niet in een keer schoon, tja dan liever iets meer betalen, ook let ik wel op het milieu; dus koop afwasmiddel dat 99% biologisch afbreekbaar is en ook het liefst een bijna ph neutrale zonder geurtjes zeep, dat is beter voor mijn huid merk ik. Oohhh en wat je natuurlijk ook altijd moet doen; vergeet het niet dames, goed je autobanden laten nakijken of er voldoende lucht in zit! Scheelt enorm in je benzine/diezel, ohhh en dan nog iets, als je een tuin hebt kun je composteren, helaas woont mijn ma in een gemeente waar ze moet betalen voor d’r groen afval! Dus niet alleen voor grijs, bij haar word dus alles gecomposeerd in de achtertuin en afval scheiden zodat je grijs minder weegt en minder moet betalen (als dat bij jullie in de gemeente ook zo is! )



#16

Betalen voor groen afval ?! Nee, hier niet …
Gelukkig zijn hier wel veel bomen, natuur waar ik eventueel mij gras en overtollig blad en tak kan neerleggen … Dan doen we toch weleens voor de vogeltjes en andere diertjes … Ze maken zoveel nestjes hier.
Niet alle goedkoop is idd goed en moet je er weer veel van gebruiken. Afwasmiddel bv en wasmiddel wat mijn was goed schoon maakt vind ik ook belangrijk. Het loont wel de moeite om scherp in de schappen te kijken en bv een grote pot pindakaas mee te nemen ipv een normaal pot die er toch ook zo doorheen vliegt. Besparen is eigenlijk een hele leuke sport vind ik.


#17

Mijn vriend en ik werken allebei in de hoogvliet. Wij weten dus al 3 weken van tevoren wat er in de aanbieding komt. Hiet houden we dan ook rekening mee met boodschappen doen. Ik haal meestal 1x in de 3 weken de grote boodschappen zoals snoep en limonade. Het avondeten neem ik mee van mijn werk en dan ook alleen het avondeten. Dit scheelt ook een hoop.

Ook heeft mijn vriend laatst een grote promotie gemaakt en ben ik bewust van de 4 dagen terug gegaan naar de 3 dagen. Damian zit namelijk 2 dagen op de crech en hierdoor bleef ons salaris gelijk en dus ook de belasting teruggave.

Verder inderdaad goed je banden van je auto in de gaten houden en zoveel mogelijk wassen in het weekend.


#18

Wij zijn geen grootverdieners en ik ben per 1 aug. 3 dagen gaan werken (ipv 4) en mijn man werkt er 4 en Dion gaat nu 2 dagen naar het KDV (ipv 3)
Het is krap merk ik nu en ik zal ook echt zuiniger moeten gaan leven alleen heb ik nog geen idee waar ik op zou kunnen bezuinigen.

Ik maak me ook zorgen over de komende bezuinigingen van het kabinet.
Dan vinden ze het gek dat de economie niet groeit, niemand kan straks nog iets kopen behalve je dagelijkse basis behoefte, en dan zullen er winkels en bedrijven faiet gaan.

Als alle vaste lasten betaald zijn incl. reiskosten en boodschappen hebben we nog 300 euro over (voor 3 personen) voor kleding, kapper, kadootje voor verjaardag een ijsje op een tarrasje ect. o,ja en dan heb ik niet eens iets op de spaar gezet voor als de auto stuk gaat of de CV ketel of als we iets aan het huis moeten doen.
Goh ik moet er nog effe aan wennen dat we wat minder binnen krijgen maar aan de andere kant, Dion gaat een dag minder naar het KDV en omdat we nu nog minder verdienen kunnen we zorgtoeslag krijgen heb ik uitgerekend dus scheeld het bijna niets dat ik minder ben gaan werken maar toch merk ik het wel, het zal wel komen omdat alles duurder wordt.

Ik weet nog dat de euro net was gekomen, we konden altijd alles doen en kwamen nooit iets te kort en ineens stonden we steeds rood en moetsen we het rustiger aan doen, niet alles was eerlijk omgerekend van de gulden naar de euro en dat voelen we nog steed sin onze portemonaie, en dan Griekenland … 80 miljard

Wat hebben jullie nog te besteden als de vaste lasten betaald zijn en je boodschappengeld er af is?}


#19

Die 80 miljard is wat het ons kost al Griekenland failliet gaat. Wij hebben al gezegd laat ze maar Failliet gaat en dan meteen uit de euro gooien en handen er vanaf. Als we hete nu laten zoals het is kost het ons veel en veel meer. En geen landen meer toe laten treden tot de euro want dat zijn ook alleen maar landen die geld kosten ipv opleveren want er zijn maar een paar landen die Europa draaiende houden en daar zijn wij er een van en de rest profiteerd er alleen maar van.
Sorry voor het relaas maar ik ben altijd al tegen een ‘verenigd’ Europa geweest omdat het hele verhaal niet klopt en niemand er beter van geworden is.

Maar eh wat wij overhouden als alles betaald is en gedaan. Eh bijna 500 euro… dan is alles betaald. KDV, rekeningen en boodschappen. Maar ja wij werken we beide 40 uur.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>

Gewijzigd door - Michèle op 20 Sep 2011 08:59:12


#20

Dat is ook wat wij overhouden Michèle als alles betaald is…

100euro aan benzine in de maand
400euro boodschappengeld in de maand
en dan kan ik nog ruim 125euro sparen…

daar gaan wij eind deze maand eerst eens lekker van shoppen, want dat mag wel een keer na de WW…

Heeft trouwens iedereen het mee gekregen dat de kinderbijslag 35euro per kind (per 3maaden) omlaag gaat? Maar 50 euro voor t eerste keer en 6 euro voor t tweede kind bij de KindGebondenBudget opkomt PER MAAND?
Dit is voor de laag tot modaal verdieners gunstig, die gaan er inprincipe opvooruit…

Liefs, Melanie