Onrustig drinken


#1

Hallo allemaal,

Mijn naam is Barbara en ben moeder van 3 kinderen.
!2 april 2011 is mijn jongste zoon geboren en eigenlijk was er niets aan het handje, totdat hij 10 weken werd. Ineens begon hij te huilen tijdens flessen. Ik ben toen overgestapt naar de dr. Brown fles en alles was over.

Nu is hij sinds een weekje weer aan het modderen met z’n fles. En eigenlijk kan ik niet zo goed zeggen wat het nu precies is. Koemelk allergie? Reflux? Iets anders? Misschien kunnen jullie me helpen want het cb weet het niet en bij de nutricia lijn kunnen ze me ook niet echt helpen.

Ik zal even beschrijven wat het nu precies is.
Mijn zoontje nu 4 maanden is altijd heel enthousiast wanneer hij zijn fles mag en begint er ook iedere keer aan. Maar bijna bij elke fles is hij aan wiebelen en huilen tijdens de fles( het lijkt op krampjes). De ene keer is dit na 30 ml de andere keer na 100ml dus niet echt een patroon. Ik heb volgens mij alle houdingen al gehad om hem te voeden, maar bij elke houding vertoont hij dit gedrag. Het huilen is ook maar van korte duur en dan drinkt hij verder.
Zodra de fles op is, is er niets meer aan de hand. Dan is het een gewone blije baby die tevreden is. Hij is dus alleen heel onrustig tijdens de voeding, daarom denk ik niet aan koemelkallergie, maar je weet het dus nooit. Volgens het cb en de Nutricia lijn had hij dan veel eerder symptomen moeten hebben.
Ook heb ik al een andere speen geprobeerd, maar dan hebben we hetzelfde resultaat.

Hij spuugt niet en geeft eigenlijk ook nooit een mondje terug, dus Reflux denk ik dan ook niet gelijk aan. Maar een verborgen kan natuurlijk ook weer.

Eerst had hij wel moeite met slapen in z’n eigen bedje overdag en sliep het liefst in de maxi cosi, Maar dat is ook al een hele tijd niet meer. Hij slaapt gemiddeld op een dag 6 uur twee lange slaapjes en 's avonds een korte.

Hij slaat ook al een behoorlijke tijd door van 20.30 uur tot 6.00 / 6.30.

Verder heeft hij sinds een week of 2 een droog plekje op z’n wang en 3 op z’n benen, maar denk dat dat ook meer komt omdat ik hem elke dag in bad deed. Daar zijn we ook maar even mee gestopt en we gebruiken even geen zeep meer…

Misschien herkent iemand iets van mijn verhaal, want het voeden is zo niet echt heel leuk meer.


#2

Welkom op het forum!

Mijn zoon is precies even oud (hij is van 13 april) en ook precies hetzelfde “ge-emmer” met de fles… maar ze zitten midden in een sprong (zie oei ik groei boek). Tis een fase die hopelijk neit te lang gaat duren.

Verder heeft onze zoon dus wèl kma èn verborgen reflux maar ik denk dat je dat bij jouw zoon dan al eerder de symptomen van zou moeten herkennen. Ik denk dus een fase, ook omdat mijn zoon ook moeilijk zijn fles drinkt momenteel (ook dr Brown trouwens) terwijl dat nooit een probleem is geweest!

Groetjes Nancy


#3

Sprongentijd inderdaad! En verder kan-ie ook met tandjes bezig zijn. Een speen in de mond is niet tof als je tandvlees pijnlijk is.

Groetekes, Sje


#4

@zwelgje74
Wat fijn dat iemand dezelfde ervaring heeft met een baby van dezelfde leeftijd. Dat is heel fijn. Waar kom jij vandaan als ik vragen mag?
Minder fijn is het om te horen dat het ook bij jullie zo is
Dan zal het inderdaad wel sprongentijd zijn en hoop ik dat het sprongetje snel gemaakt is.

Ik heb vandaag maar weer eens sab simplex door de fles gedaan, Hij was minder aan het morren, misschien helpt het hem even door deze periode heen te komen.

@Sje/@Zwelgje ik heb het boek wel maar kan hem even niet vinden, maar weet jij misschien wanneer deze sprong zich aankondigt en wanneer hij waarschijnlijk afgelopen is


#5

Tussen week 14,5 en 19,5.

Groetekes, Sje


#6

Hallo Barbara,

Misschien komt het onrustige drinken en huilen omdat het te snel gaat. Misschien heeft hij een behoorlijke zuigkracht, maar kan nog niet zo snel slikken.
Mijn zoontje had hetzelfde als jij omschrijft. Hij had eerst ook een gewone fles en toen ging dat heel moeilijk en sindsdien drinkt hij ook uit een dr. Brown fles. Dit ging veel rustiger. Maar toen hij 4 maanden was ging hij zich verslikken (huilen, hikken, spugen). Ik heb toen Nutriton (johannesbroodpitmeel) aan de fles toegevoegd, om het zo te verdikken. Maar een heel heel klein beetje. Dat heeft heel erg goed geholpen.
Misschien kan het dat zijn. Nu na maanden doe ik dit niet meer, omdat hij die snelheid nu wel aan kan. Maar nog altijd speen level 1.
Waarschijnlijk is jouw zoontje een beweeglijk sterk jongetje.
Succes.


#7

Ik geloof ook dat je geluk hebt, dit is een behoorlijke pittige sprong die ze maken helaas. Onze zoon drinkt niet alleen zn flessen slecht, hij wordt snachts ook vaker wakker is wat minder vrolijk. Maar al met al vinden wij het allemaal reuze meevallen aangezien hij een hele moeilijke start heeft gemaakt.
Ik woon trouwens in Brabant… jij? hoe oud zijn je andere kinderen? Onze dochter is nu 22mnd, dus lekker aan het peuterpuberen… (zucht) !
Groetjes Nancy


#8

@ Linda R
Bedankt voor je reactie! Dat is misschien ook nog het proberen waard. Heb het al een tijdje geleden in huis gehaald voor mocht het toch nodig zijn. Ik hoop dat het met het sprongetje te maken heeft.
Ik moet wel zeggen dat het een sterk kereltje is. En als ik hem wel eens op m’n vinger laat zuigen dan zuigt hij hem er zowat vanaf. En bijt er ook al behoorlijk in, misschien is het inderdaad ook nog een aankomend tandje.
Dan denk je dat eer ervaren moeder bent, maar zo zie je maar weer elk kindje is anders!

@zwelgje74
Ik heb een dochter van 5 en een zoontje van bijna 3. Mijn dochter is een heerlijk rustig meisje terwijl mijn zoontje zo energiek/explosief en over enthousiast is. Maar wel heel gezellig, maar ook hel druk!
Ik woon in Oldenzaal, ligt vlakbij Enschede in Twente.
Maar even aan jou gevraagd, wat merkte jij bij de koemelkallergie??
Want ik denk namelijk als ze last hebben van de darmen door KMA dan moet dat ook na die tijd toch nog zijn en niet alleen tijdens de fles. Want daarna is er niets aan de hand.
Die van mij slaapt 's nachts wel goed en overdag sinds een paar weken ook goed in bed, eerder sliep hij overdag ook goed maar dan in de maxi cosi.


#9

Hai,
Onze Lente is van de 24ste april en heeft exact dezelfde fratsen. Zij krijgt alleen borstvoeding. Dus geen associaties met allergieën of speenproblemen etc. Wel merk ik aan haar dat ze gewoon minder wil eten. Ik besprak het op CB en zij gaven aan dat ze van 2,5 /3 uurs ritme nu overgaat naar langere pauzes en dat ik waarschijnlijk te snel aanbiedt. Bij krampjes of slaap krijgt een baby zuigbehoefte, daarom zal ze wel snel happen, maar al snel merkt ze dan dat ze ook voeding krijgt terwijl ze daar nog niet aan toe is. Fopspeentje nu dus en een beetje afwachten wanneer ze echt om voeding vraagt, lastig even weer omdat je t rimte niet kent of er nog niet helemaal is…maar ik weet van onze oudste nog wel dat dat met een weekje wel weer snor zit.
Sterkte!

Janine


#10

@janine
Bedankt voor je reactie, dan zal het zeker wel een sprong zijn.
Ben in iedere geval weer begonnen met de sab simplex toe te voegen en heb het idee dat hij nu wel rustiger wordt. De fles van half 5 ging eigenlijk na 1 huiltje heel goed en de fles van half 9 ging helemaal zonder morren/huilen hij was er gewoon mee aan het spelen. Dus denk dat het de goede kant op gaat, morgen maar weer kijken


#11

Hoi,
Ook ik heb een kleine van die leeftijd. Mijn dochtertje is van 1 april.
Dat huilen tijdens de fles herken ik niet, maar wel het slechtere drinken. Zij heeft een paar weken weinig gedronken. Ze liet vaak wel 80-100 cc staan. Ik gaf Nutrilon HA en sinds ik 2 weken geleden ben overgestapt op de standaard van Nutrilon drinkt ze de flessen zo goed als allemaal leeg.

Welke voeding krijgt jou zoontje?
En wat Linda R schrijft zou ook heel goed kunnen. Dat het te snel gaat en hij hier heel onrustig van wordt.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#12

Mijn zoontje krijgt Nutrilon Standaard vanmorgen HA geprobeerd maar hij vond het zoooooooooooo smerig. dus gelijk weggegooid in de wasbak.

Hij doet ongeveer 20/25 minuten over een fles dus lijkt mij een goede snelheid (dit wel als hij normaal drinkt) Maar mocht het niet beter worden kan ik altijd nog eens kijken met jbpm