35+ moeders


#1

Ik ben eigenlijk benieuwd of er ook oudere moeders onder ons zijn. Ben zelf bijna 40 Bevind me vaak tussen de jongere moeders wat ik niet altijd makkelijk vind, voel me dan toch een oudje. Al wordt ik gelukkig veeeeel jonger geschat! En nee, ik heb niets tegen jongere moeders hoor! Ben gewoon benieuwd zonder ver/beoordelingen Een kindje was ons gewoon niet eerder gegeven.

Groetjes Esther


#2

Ik was 35 toen ik de oudste kreeg, 36 toen ik de jongste kreeg. Volgende week word ik 43 en ik word ook veel jonger geschat. Meestal schrikken mensen als ik vertel dat ik bijna 43 ben. Ze schatten me meestal begin 30.

Dus ik voel me totaal geen vreemde eend in de bijt bij alle jongere moeders op het schoolplein. Zitten trouwens nog meer moeders van mijn leeftijd bij.

Groetekes, Sje


#3

Hier een moeder van bijna 36. En dat is in mijn omgeving niet eens zo oud hoor, ik ken behoorlijk wat vrouwen van ongeveer dezelfde leeftijd die pas moeder zijn geworden. Ik heb er ook helemaal geen spijt van dat ik op wat latere leeftijd een kind heb gekregen (Evelien is nu ruim 14 maanden), het is gewoon zo gelopen. Wat ik er wel ‘lastig’ aan vind, is de vraag of we nog voor een tweede zullen gaan. Ik vind deze ene al behoorlijk zwaar. Ik kan bijvoorbeeld slecht tegen korte of gebroken nachten en dat zal er niet beter op worden naarmate ik ouder word. Aan de andere kant heeft het op latere leeftijd moeder worden het voordeel dat je zelf al behoorlijk wat levenservaring hebt. Ik voel me nu een stuk wijzer en evenwichtiger dan 10 jaar geleden. Dat betekent voor Evelien een moeder die stabiliteit kan bieden, omdat ze zichzelf en de wereld inmiddels wel kent (of denkt te kennen . Ik hoef niet meer zo nodig de leukste, slimste, knapste, stoerste of grappigste te zijn. En dat vertrouwen straal ik hopelijk uit, zodat Evelien een voorbeeld aan mij kan nemen, en ik haar wegwijs kan maken in hoe ik denk dat het werkt in het leven.


#4

Leuk om jullie reactie te lezen en SJE … wat is jouw geheim dat ze je 30 schatten? hahahaha Oil of Olal hihi …

Mij schatten ze begin 30 en in mijn omgeving zijn veel jonge moeders, veel gereformeerden ook en die vrouwen zijn vaak nauwelijks 25. Veel rond de 30 …

@Marleentje … voor mij is een 2e geen optie meer. Vind het soms wel jammer maar anderzijds zou het me eerlijk gezegd teveel zijn, te zwaar. Tien jaar geleden was ik nog niet toe aan een kindje en nu ik zoveel meer levenservaring heb, en de rust heb gevonden, kan ik mijn kind een stabiele, evenwichtige basis bieden. Wat jij ook zegt … veel is niet meer zo belangrijk als 10 jaar geleden of zelfs helemaal niet.

Groetjes Esther


#5

@Esther, ik denk dat een van de geheimen is dat ik Esther heet en als ik jouw eerste bericht zo lees worden Esthers per definitie jonger geschat. Haha!

Verder doe ik niks geks. Geen maskertjes, geen schoonheidsspecialiste, geen pedicure, geen dure kapper, geen sportschool. Gewoon elke ochtend en avond crème op mijn gezicht en dat is het. Ik maak me overigens wel op, maar alleen mijn ogen. Ik smeer geen toestanden als foundation etc. op mijn gezicht. Brrrrrr…gewoon naturel verder.

Misschien scheelt het ook wel hoe je in het leven staat en hoe je je gedraagt. Ik ben de gekste grappigste moeder van de klas als ik de oudste mag geloven. Ik ben eigenlijk altijd opgewekt en heb een heel constant humeur.

Geen idee of dat het is. Ik voel me gewoon nog helemaal geen 43. (kan ook niet, nog een paar nachtjes slapen).

Groetekes, Sje


#6

Sje … nog 16 nachtjes slapen

Blijf vooral lekker opgewekt en gek doen! De meiden houden je wel jong Als je daarbij doet waar jij je goed bij voelt dan is het toch prima? Voor mij ook geen gekkigheden hoor, ook wel een creme-pje 's-morgens en 's-avonds, beetje oog make-up en om de zoveel tijd mijn haar weer even snoeien !!! kort haar groeit snel en het haar mag/moet van mij wel netjes zitten. Mijn geheim is; vaak op tijd naar bed … voldoende rust en je kunt er weer tegen!

Groetjes Esther


#7

ik ben dan een jonge moeder en zie er ook nog jonger uit dan ik ben. haha ook dat is niet altijd gemakkelijk. soms kijken mensen je aan van: ben jij al moeder?
hoezo? Ik ben 25, geen 15. Ik snap dat oudere moeders zich ook “aangekeken” kunnen voelen. maar dat is voor jonge moeders idemdito natuurlijk. ach we kunnen niet alles hebben zeg ik altijd maar


#8

Hoi,

hier ook een mama die na haar 30e pas de kinderen kreeg,
bij de oudste was ik 32.5 en bij de jongste 34 jaar en 3 maanden.
(was dus een paar jaar jonger dan jullie)
maar in het algemeen ook een wat oudere moeder,
voor ons zat het er gewoon nog niet in om eerder aan kinderen te beginnen.
(gelukkig lukte het vrij snel, anders was ik nog ouder geweest)

Het heeft zijn voors en zijn tegens vind ik.

Gr. mama van 2 kids


#9

Hoi hoi,

over 19 nachtjes slapen wordt ik 35… en heb net m’n 2e kindje gekregen. Heel dicht op de eerste. tja… sommige mensen vinden dat wij ‘laat’ aan kinderen beginnen. Maar tja… als je elkaar niet eerder ontmoet, hoe kun je dan ooit ‘vroeg’ aan kinderen beginnen?!
mijn man en ik kennen elkaar nu 2 jaar en 1.5 maand en we hebben nu net 2 kids, toch wel snel hè?!

Overigens… mijn moeder was bijna 40 toen ik geboren werd en bijna 42 toen mijn broertje kwam. Ik ben dan dus de oudste. En om eerlijk te zijn als kind heb ik er geen last van gehad dat mijn moeder wat ‘ouder’ was. Mijn vader was 3 jaar jonger dan mijn moeder, maar werd meestal ouder geschat. Mijn ouders deden alles met ons… rustig mee naar t zwembad, dollen, efteling, kamperen etc. Ze deden echt niet onder voor jongere ouders!
ik heb maar 1 keer meegemaakt dat men aan mij vroeg of ikm et mijn oma aan t kamperen was… oef! Nu nog merk ik dat mijn ouders zich ‘jong’ voelen. (al is mijn moeder dus nu bijna 75).


#10

ik heb ook een vriendin van bijna 30, en ik kan het ook goed vinden met een vrouw van 42 die wel een kindje heeft die 2 jaar ouder is dan Rico. Leeftijd doet er in mijn ogen niet meer toe. als je het kan vinden samen en dingen kunt uitwisselen is dat alleen maar prettig.


#11

Vaak komt het ook door het hebben van kinderen in dezelfde leeftijd. Kan best dat het contact met degene die een stuk ouder of jonger is, helemaal niet tot stand was gekomen als de kinderen de link niet waren.

Groetekes, Sje


#12

Nou voordat ik zwanger was ging ik ook om met iemand van 45
maar nu die vrouw waarover ik sprak die ken ik sinds mijn zwangerschap. en het is zo’n toffe vrouw! en ja idd dan link je toch met de kinderen. en nu hebben Rico en dat kindje elkaar laatst voro het eerst echt goed gezien. en kunnen ze het nog leuk vinden ook


#13

Ik ben een oude en een jonge moeder Madelon heeft een jonge moeder, ik was 22 en Dylano heeft een oudere moeder, ik was 40. Verfder merk je als enige dat ik iets sneller moe ben als dat ik met madelon was, maar dat komt ook door mijn lichamelijke ongemakken.

Als we met zijn drieen op stap zijn is het wel eens lachen want je ziet de mensen denken is dat nou mama en 2 kids of mama met dochter en kleinzoon Enne zo oud zie ik er niet uit hoor

Liefs Michelle


#14

toen ik zwanger was van morgan kreeg ik regelmatig de vraag “meisje was het gepland” en “zou je het nou wel doen”. Toen ze geboren werd kreeg ik weet ik niet hoeveel goed bedoelde adviezen want op mijn leeftijd kon ik die wel gebruiken. Nu morgan wat ouder is wordt het wat minder, maar er is nog geen hond die geloofd dat ik over 2 maanden 32 wordt

Groetjes,

Michèle


#15

wat is oud.? wat is jong?
Toen ik Sofie kreeg was ik 28 toen ik Emily kreeg 37… en tja tussendoor nog 2 boys… dus eigenlijk doe ik mee met elke leeftijd

Door de jaren heen heb ik hier en daar wat ervaring opgedaan

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#16

Hier nog een ‘ouwtje’! Ik was 34 toen ik Eva kreeg en 36 toen Max kwam. Ik wilde ‘vroeger’ graag voor mijn dertigste twee kindjes als het even kon, maar ik kwam de juiste man (de papa van Eva en Max dus) pas tegen toen ik die 30 al gepasseerd was. Ach, ik vind het prima zo. Ik zie er ook niet oud uit, ik zit hier vandaag bijvoorbeeld in een jumpsuit en het kuiltje in mijn wang houdt me jong, haha. Ik vind het prima achteraf, dat de kindjes pas later kwamen. Ik was er tien jaar geleden écht niet aan toe, ik werkte toen net. Ik vond het veel te leuk om nog veel te doen, bv zomaar opeens naar zee rijden. Dat kan nu niet meer. Geeft niks, daar heb ik voor gekozen. Ik doe wel leuke mama-dingen. Heb net Eva’s nageltjes paars gelakt en ik doe ook gewoon gek. Maar wel verantwoord gek, haha. Ik voel me verder totaal niet oud als ik op het kdv sta. En leeftijd maakt inderdaad niet uit. Twee collega’s van mij kregen een kindje met 42 en ook al blijft het bij hen bij die ene, ze gaan er hetzelfde mee om dan wanneer ze bv 32 zouden zijn geweest.

Groetjes Rainbow, trotse mama

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers


#17

Ik was 36 toen Senne geboren werd. Ik wilde vroeger altijd voor mijn 30e moeder worden maar toen kende ik mijn vriend net een paar weken dus ja, dat wordt moeilijk dan

Toen kwamen er de twijfels, kan ik het wel, wil ik het wel echt?
Toen mijn moeder overleed wist ik het zekr, ik wilde geen kind. Dus toen ik een half jaar later “ineens” zwanger was was ik verbijsterd.
Maar Senne is het allerallerallermooiste wat mij is overkomen!

Mijn zusje was 21 toen ze de eerste kreeg en ik zie wel wat ze gemist heeft, de leeftijd tussen 20 en 30

Groetjes van Sascha en Senne


#18

zelf was ik net 30 geworden toen ik pipzilla kreeg, maar bij mij in de familie is het niet ongebruikelijk hoor
mijn oma, was 42 toen ze haar jongste dochter kreeg (die is dus 12 jaar ouder dan mij en is mijn tante) en zij kreeg op de 40ste nog een meisje, wat nu dus 2 jaar ouder is als mijn dochtertje…

Pippy is geboren 17.07.2009


#19

Ik kan me hier ook aansluiten volgens mij! Ik was 34 toen ik Reza kreeg en 35 toen ik Kiam kreeg. Ik word ook vaak jonger geschat maar dat komt misschien ook wel omdat de kindjes nog zo klein zijn.
Heb ook altijd geroepen “voor mn 30e klaar te zijn”, maar toen ik op mn 30e nog single in een apartementje woonde had ik zelf niet veel meer te willen ! Uiteindelijk alles toch goed gekomen hier…

B.t.w., mijn zusje van 30 heeft 3 kids waarvan de oudste 13!!

groetjes Nancy