Maat schoenen bepalen


#1

De Geox-schoentjes die Eva had, waren zwaar toe aan vervanging. Gisteren ging ik dus naar een schoenenzaak in Eindhoven, waar ze goede schoenen verkopen. Ik wist niet zeker welke maat ik moest nemen, dus de verkoopster heeft haar voetjes gemeten door haar op zo’n apparaat te zetten. Daar kwam uit, dat ze 21,5 nodig had. Ze had dan nog genoeg groeiruimte. Nu heeft ze 20 en ik had niet het idee dat die schoenen echt te klein waren. Ik koos een paar schoentjes uit, die waren afgeprijsd van 69,95 voor 29,95. Mooi! Volgens de verkoopster waren die goed, maat 21. Ze had wel ruimte over, maar ze sloten goed aan. Ik heb ze dus gekocht, maar ik vind ze toch wel behoorlijk groot. Ze sloft er een beetje op. Ik snap dat ze in 20 niet meer kan groeien, maar hoe bepaal je nou wat de juiste maat is? Is het erg als schoentjes in het begin misschien iets aan de ruime kant zijn? Ik mag toch aannemen dat zo’n duurdere zaak wel weet wat goed is, maar ik twijfel een beetje? Hoe doen jullie dat?

Groetjes Rainbow, trotse mama


#2

Wij gaan ook altijd naar een ‘dure’/gespecialiseerde winkel voor (kinder)schoenen.
Daar zeggen ze dat kinderen best een cm ruimte mogen hebben in de schoen, omdat ze soms hard groeien. Maar als ze er echt op sloft, weet ik niet of dat goed is, en zijn ze misschien nog iets te groot.
Wij hadden toen voor Seth schoenen gepast, 2 paar schoenen in maat 21. Maar ze vielen beide anders, en we hebben uiteindelijk de klein vallende genomen, omdat ik het idee had dat hij daar het fijnste op liep.

Hebn je het idee dat Eva er zelf last van heeft?
Liefs, Anne

Lilypie Second Birthday tickers


#3

Tja, je mag toch aannemen dat zo’n dame weet waar ze het over heeft. Maar ja, als het eruit ziet alsof Eva er echt niet goed op loopt, toch maar je moedergevoel volgen. Heeft de verkoopster haar er ook op zien lopen? Dan doen wij wel altijd, stukje lopen in de winkel met de verkoper erbij en dan vragen wat zij ervan vinden. Hier is het tot nog altijd goed gegaan.

liefs


#4

Dat de schoenen in de lengte een maat te groot zijn is niet erg. Sterker nog dat wordt aangeraden omdat de al hard genoeg groeien, maar de breedte moet wel passen zijn want dit is wat de steun geeft. Dus als ze sloft heb je kans dat ze te breed zijn voor haar voetjes en dat is ook iets waar je goed op moet letten.

Groetjes,

Michèle


#5

er mag altijd een cm tussen zitten zodat je net met je vinger ertussen past zeg maar.
dit is omdat ze dan mee kunnen groeien.
groter mag niet omdat ze dan als het ware "omklappen"
te klein is hoe dan ook niet goed en precies passend, tja wil je daar 30 euro aan gaan uitgeven? dat je dan na een week weer nieuwe kunt kopen…
dus liever 1 cm te groot dan precies passend/te klein of meer dan 1 cm te groot

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker


#6

oh btw Rainbow, mijn vriendin werkt in de stad bij van haren, daar kun je van die voetmetertjes krijgen
volgens mij was dat gewoon gratis trouwens.
rico heeft er ook 1 en dat is echt ideaal voor thuis, hoef je niet eerst de schoenenwinkel in om te kijken of ze nieuwe nodig heeft.
niet in woensel ofzo he gewoon in het centrum

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker


#7

Ik deed de schoentjes vandaag aan en Eva wilde ze toen uit hebben. Al zegt dat niet veel, want soms verkiest ze opeens haar kaplaarsjes boven haar slippers, ook al is het 35 graden! Ze kan er wel op lopen, maar het ziet er een beetje raar uit, zo’n relatief grote schoen bij zo’n klein meisje met minivoetjes! Als ik de schoenen naast haar huidige schoenen zet, zijn ze opeens ook echt een stuk groter! Ik kan mijn vinger er niet achter doen, je ziet alleen een heel klein open randje bij haar hiel. Wat dat betreft zal de maat dan toch wel goed zijn? Ik zal ze eens tegen haar voetje houden, dan denk ik wel dat ze groot zijn hoor! Ik vind het heel moeilijk. In de winkel wilde ze wel staan, maar niet heel lang op de schoenen lopen. Ze wilde liever Crocs aan in maat 35, want die vond ze mooi van kleur. Pas bij de kassa wilde ze die afstaan aan de verkoopster!

Zo’n voetmetertje lijkt me wel wat, zal er eens bij Van Haren naar vragen Inge! Ik heb toch een beetje spijt van de aankoop, want echt comfortabel ziet het er niet uit. Ik zag vanochtend ook een open wondje op haar knokkeltje zitten, al weet ik niet of dat van de schoen komt? Papa vond de schoenen ook duur nog? Nou, kinderschoenen zijn nu eenmaal duur, wat wel jammer is. Eva had op haar Geox 5 maanden gelopen…Op zich vind ik 69,95 ook veel geld voor schoenen moet ik zeggen, maar nu had ik ze voor 29,95. Papa kan alleen geen prijzen inschatten, die denkt dat een jurkje van de HEMA 30,- kost, terwijl een paar goede schoenen volgens hem dan óók 30,- zouden moeten zijn!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#8

Kan ook gewoon zijn dat ze er aan moet wennen, Had Dylano bij zijn nieuwe schoenen ook. Na een paar dagen liep hij weer als een kievit. Iedere schoen voelt nl anders.

Liefs Michelle

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#9

Ik check altijd de maat door te proberen of ik aan de achterkant (dus achter het hieltje) mijn vinger er nog bij kan steken. Kan dat heel makkelijk dan zijn ze te groot, kan dat en dat mijn vinger wat klem zit, dan weet ik dat die maat goed is.

En als ze er nog net wat uitsloffen, kun je er onder her voetbedzooltje wat al in de schoen zit ook nog een klein zooltje inleggen. (bij elke schoenwinkel te koop). Maar dus wel onder het voetbedzooltje leggen!

Groetekes, Sje


#10

Helaas kunnen de zooltjes er niet uit. Wel een goede tip van dat zooltje! Ik kan er dus niet achter met mijn vinger, dus wat dat betreft zijn de schoenen goed. Maar mijn moppie heeft dezelfde smalle, kleine voetjes als ik (zelfs dezelfde vorm) en ik denk dat ze wat breed zijn. Ik zal eens kijken voor een extra zooltje. Het zijn zomerschoenen, dus ik hoop wel dat ze ze deze zomer draagt!

Ik ben gek op de schoentjes van Shoesme. Die heb ik ook voor jongens gezien, helemaal COOL. Die zijn wel rond de 75,- maar ze zijn echt gaaf. Die ga ik dit najaar kopen! En dan wel met een voetmetertje en met de truc van de vinger achter de hiel!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#11

Jep, ik ben ook shoesme-fan!!!
Zijn ook goede schoenen, en het is heel fijn dat mijn ouders het heel belangrijk vinden dat Seth goede schoenen krijgt, want ze zijn wel duur

Liefs, Anne

Lilypie Second Birthday tickers


#12

Oh, da’s boffen Anne! Ik heb ze eigenlijk laten staan omdat ik ze zo duur vond. Maar steeds als ik in de winkel sta, pakte ik ze weer. In het najaar ga ik ze denk ik toch maar kopen! Ze zijn super he!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#13

Ik ook Sannn, zeker omdat Eva best moeilijke voetjes heeft. Smal en klein. Veel schoenen zijn dan te breed. En in de opruiming kun je ze misschien niet ruilen/teruggeven? In Eindhoven verkopen ze ze wel in wat winkels, dus ik ga dan ook liever even passen!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#14

@Rainbow:
Ik doe ook al heeft rico open schoentjes aan altijd dunne sokjes erin, dan wel witte. dat is juist om die blaren te voorkomen. misschien hebben ze ook wel enkelsokjes voor die ukkies dat weet ik niet maardoor die luchtgaatjes in de schoen ademt het toch meer dan een winterschoen, en dat komt ook wel door een dun wit sokje heen.

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker


#15

Gatsie, wat vervelend! Eva weigert haar schoentjes (die we dus laatst hebben gekocht) aan te doen. Als ik ermee aan kom, zegt ze ‘neeeee’ en rent ze weg, om zich achter het gordijn te verstoppen. Ze wil ze wel zittend aan, maar ja, dat is niet handig omdat ‘zitschoenen’ je niet ver bregen! Ze had aan de zijkant van haar voet ook ‘au’, een klein drukwondje, een soort blaartje dat open is gegaan. Ze slofte er ook nog op, dus de schoenen zijn geen succes. Terugbrengen kan niet, want er zaten veters bovenop (een soort strikje) die steeds los schoten en die ik er vakkundig af heb geknipt! Zelf is ze dol op haar rode Nijntje schoenen van Scapino, die ze van een collega van mij gehad heeft. Bij zijn dochter waren die meteen al te klein (verkeerde seizoen), maar bij Eef zijn die een maat te groot. Haar teentjes piepen niet eens uit het sandaaltje zeg maar, zo groot zijn ze (maat 21, die ze toch zou moeten hebben). Maar ze loopt er wel op als een kievit!

Nu zijn haar zilveren sandalen helaas opeens te klein geworden! INEENS zitten ze strak en passen ze niet goed meer. Daarmee komen we de zomer niet meer door. Ik baal dus, want ik moet nu eigenlijk én dichte schoenen én nieuwe sandalen. Het is wel uitverkoop, maar toch! Ik had liever straks meteen herfstlaarsjes gekocht. Nu kan ik weer zomerschoenen gaan scoren…die ze dan eigenlijk maar kort aan kan. Ik ga morgen naar Scapino, hopelijk hebben ze daar nog een paar koopjes! Ik vind het toch zonde van het geld eigenlijk, nu nog zomerschoenen kopen (twee paar), maar ja, te grote Nijntje sandalen zijn ook niet echt charmant!

Tot zover het ‘schoenen-probleem’ van Eef!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#16

Irritant he dat gedoe met die schoenen. Maar denk idd wel dat de maat van de schoentjes die je gekocht hebt niet juist was. Wel slecht als je naar een gespecialiseerde zaak geweest bent zeg. Dan verwacht je zoiets niet.
Ik vind het sowieso vreemd als ze maat 21,5 heeft dat ze dan een paar schoentjes maat 21 aanmeten. Zou je eerder maat 22 verwachten. Ik zou er persoonlijk toch wat van zeggen.
Hoop dat je slaagt bij de scapino. Ze hebben daar best leuke schoentjes. Voor Rens hoef ik ze daar niet te kopen. Niets past. Hij heeft een beetje een hoge wreef en nog echt van die babyspekvoetjes.
Ik moest ook dichte schoenen en sandalen hebben en was 108 euro kwijt in de uitverkoop. Echt belachelijk. Maar ja Rens past van alle merken die ze verkopen alleen het duurste merk.
Dat van die sandalen herken ik wel hoor dat ze aan de voorkant zo ruim lijken. Is ook zo bij Rens z’n nieuwe sandalen. Hiervoor had hij precies dezelfde sandalen in een andere kleur en toen die aan de voorkant mooi zaten was de sandaal in de breedte en bij z’n enkel te klein. Is ook voor de groei dat het wat ruim is. Rens lijkt er geen last van te hebben hij loopt als een kievit en begint nu een beetje te rennen op z’n nieuwe schoenen.
Ik hoop iig dat je met de volgende schoenen meer succes hebt.
Ik las trouwens dat ze met haar oude sandalen 5 maanden gedaan heeft. Mij is verteld dat je de voetjes elke 3 maanden moet laten opmeten. Kindervoeten verdragen schoenen tot 2 maten te klein, dus als ze het aan gaan geven zijn ze meestal al veel te klein. Wist ik ook niet maar dat vertelden ze me bij de schoenenzaak. Deze keer ware ze helaas al met 2,5 maand te klein.
Zou haar wel goed laten lopen als je schoenen gaat passen. En laat haar een paar verschillende modelletjes passen zodat je zelf het verschil met lopen kan zien.

groetjes Ramona

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers


#17

Wat een mooie foto van Eva trouwens. Ze heeft echt heelerg mooi haar.

groetjes Ramona

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers


#18

@Ramona, dank je voor het compliment voor Eva’s haar! Het groeit ook héél hard! Ik baal ook heel erg van de schoenen. Ik las dat jij inderdaad 108.- kwijt was in je topic over Rens. Veel geld! Ik had wel even gespiekt op dat merk dat je noemde en zijn hoge schoentjes (die je nu hebt) zijn ook wel heel leuk! Eva heeft met haar sandalen trouwens een paar maanden gedaan, ze kreeg ze in april/mei van oma. Ze heeft vanaf februari haar eerste loopschoenen (dicht), maar die zijn nu kapot. Haar voetjes zijn opeens hard gegroeid. Ik vond het ook een beetje raar dat ze 21,5 had volgens die vrouw, want ze had toch echt 20 en die schoenen worden nu pas te klein. In 22 zou ze echt verzuipen, aangezien ze kleine en smalle voetjes heeft. Ook wel met een beetje een hoog wreefje, zo’n babyvoetje nog. Ik denk dat ik ook niet slaag bij Scapino eigenlijk…vorige keer vond ik daar ook niks. Maar kijken kan altijd. En anders ga ik morgen even in de stad in met Eva, want zij moet wel mee om te passen! Moeilijk he, schoenen kopen? Maar ze moeten wel goed kunnen rennen en lopen! Ik ga alleen niet meer naar die winkel. Die ligt ook ver bij ons vandaan, dus ik weet niet of ik er dan speciaal heen ga…zou eigenlijk wel moeten…Ik moet er even over denken!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#19

@Bakmama, de schoenen die ik voor Eva had gekocht, waren van het merk HIP. Die koop ik dus maar niet meer…Maar ik kijk straks wel even LIVE in de stad!

Groetjes Rainbow, trotse mama


#20

Ik zal de doek eens proberen! Vanmiddag naar de stad geweest, maar NERGENS hadden ze sandalen! Niet in dure winkels, niet in goedkopere…nergens. Alleen hele lelijke bij Van Haaren, maar dat leken wel van die speciale schoenen en die wil ik Eva niet aan doen. Bij Dolcis hadden ze wel één paar, maar die waren bruin en dat vond ik ook minder. Ze had toen wel de HIP-schoenen aan. Ze had flinke zweetpootjes toen we thuis kwamen. Maar ik ga ze toch even proberen met die doek, want je ziet aan de schoen dat ze wel goed zijn qua model. Bedankt voor de tip!

Groetjes Rainbow, trotse mama