Onrustig slapen


#1

Mijn zoontje is nu bijna 3 maanden. Maar slaapt heel onrustig. Zowel s'nachts als overdag. Ik moet weet ik nie hoevaak s'nachts en overdag zijn speen geven. ALs ik dat niet doe gaat hij huilen en slaapt helemaal niet weer. Hij slaapt al in een bakerzak. En hij heeft ook nog geen vast slaapritme. Is dit normaal. ( dit is ons eerste kindje, wij weten nog niet zoveel vandaar)

Wie heeft goede tips voor mij.


#2

Hai Anoek,

Ik heb een dochter van 4 en 1/2 week, nog niet zo oud, maar een vriendin van mij heeft een zoon van 5 maanden. We gebruiken allebei de methode uit het boek ‘de tevreden baby’ van Gina Ford en dat werkt heel erg goed! Ben momenteel bezig met het afbouwen van de ene nachtvoeding die ze krijgt, kan nog niet zeggen dat het gelukt is, maar het gaat de goede kant op (ben ook pas 3 dagen bezig).
Het boek gaat over ritme en geeft ook een schema wat je kunt hanteren en wat zich ontwikkeld naar de leeftijd van je baby. Het geeft mij een hoop rust, want zo weet ik wanneer ik tijd heb voor bepaalde dingen omdat ze dan toch of wakker is of moet slapen. Zo kan je je dag een beetje plannen.
Hopelijk heb je er wat aan.

Groet,
Miriam


#3

Stan is 5 maanden en slaapt nog steeds onrustig. Hij wil geen speen, dus huilt hij zich steeds in slaap. Vervelend als er in de kamer er naast nog een peuter ligt te slapen. Wij laten hem altijd “alleen” terug in slaap vallen.
Ik wens je nog het beste toe.


#4

mijn dochtertje lotte sliep ook altijd erg onrustig toen ze 5 weken oud was werd ik dr gek van ze wilde nooit slapen en dat brak op een bepaald moment, toen ben ik eens gaan rond vragen bij mn vriendinnen. er was 1 moeder met 2 zoontjes die dat ook hadden maar zij heeft ze vanaf week 7 op de buik laten slapen en ze sliepn als roosjes nergens geen last meer van. maar ik durfde dat niet omdat je al die verhalen hoort van wiegendood enz.  toen we weer eens een avond hadden waarop ze niet wilde slapen heb ik ze op dr buik gelegd. en wat bleek het werkt ze sliep als een roosje. mijn dochtertje is een echte buikslaper. nu met 1 jaar en 4 maanden slaapt ze nog steeds op dr buik. het consultatie bureau keurt het af die hebben het liever niet maar als je zelf een keuze moet maken zou ik het proberen. in het begin ga je vaak kijken of het allemaal goed gaat. en ze sliep veel in de box dus kon ik dr in de gaten houden. maar je moet niet bang zijn dat je iets verkeerds doet ze geven wel aan als ze het niet fijn vinden of als er iets niet goed zit. heb vertrouwen in je zelf. je hoort het vort steeds vaker dat er baby's op de buik slepen en wiegendood oorzaak nummer 1 neemt af dus........!  inbakeren schijnt goed te helpen maar mag maar tot de 8 mnd heb het 2 maanden geprbeerd en het werkte wel. en anders gwoon speentje er in blijven doen ze hebben vanzelf door dat ze dat in de mond kunnen houden.

 

succes